Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy anyának miért kell mindig...

Egy anyának miért kell mindig azt hangoztatnia, hogy ő mennyire szép?

Figyelt kérdés

Anyukám eléggé nárcisztikus. Folyton azzal van elfoglalva, hogy mennyire szép még 50 évesen is. Most is esküvőbe megyünk szombaton, felvette a ruháját és azt mondta mindenki azzal lesz elfoglalva, hogy neki milyen jó lábai vannak.

Én őszintén megmondtam neki, hogy nehogy azt higgye, hogy egy rakás ismeretlen ember mind vele lesz elfoglalva.

Erre azt mondta csak irigy vagyok, mert én 50 évesen nem leszek olyan jó nő, mint ő.

Igen, lehet hogy irigy vagyok,mert én sajnos nem örököltem a szépségét, 25 évesen barátom se volt soha, de elmentem egyetemre, neki viszont a felszínes témáin kívül semmilyen beszédtémája nincs. Olyan személyiség, akivel az életben általában messzire elkerüljük egymást.

Azonban én biztosan nem adom alá a lovat, csinos, de nem ő lesz a középpontban, hiába is akarja.

Én megértem hogy ez egy kompenzációs mechanizmus a részéről mert nehezen fogadja el az öregedését, de attól még nagyon elkeserítő, ha folyton azt vágja a fejemhez, hogy én nem érek annyit, mint ő. A húspiacon a 25 évem még mindig többet ér, és ez fáj neki.

2021. júl. 1. 11:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
81%

Már eleve problémásnak látom, hogy húspiacnak nevezi a kérdező az ismerkedési lehetőségeket.

Normál esetben azért nem pusztán arról szól egy kapcsolat...

2021. júl. 1. 14:35
 42/102 A kérdező kommentje:
38-as nem most, hanem általában ilyen, amióta az eszemet tudom. Valamivel mindig lejjebb próbál nyomni.
2021. júl. 1. 14:36
 43/102 A kérdező kommentje:
41-es, szerintem nincs humorérzéked. A köreimben elégy gyakran használjuk ezt a kifejezést. :D
2021. júl. 1. 14:38
 44/102 anonim ***** válasza:
76%
Igen, az látszik, hogy mennyire a magánéleted rovására ment. Majd te leszel az új ideggörcs az "egyetemi oktató"piacon, aki azért kcsögöl a fiatal és szép lányokkal, hogy legyen hol leverni a saját nyomorát.
2021. júl. 1. 15:08
 45/102 anonim ***** válasza:
69%
43: az csak a köreidről árul el egyet s mást....
2021. júl. 1. 15:08
 46/102 anonim ***** válasza:
83%

Ez a "húspiac" azért erős. Anyád sem százas, de te sem, ha így tekintesz a testedre.

Meg kéne értened, miért alakult ki benne, hogy csak a testét tartja értékelhetőnek, és aztán a saját komplexusaidat is kezeltetned kellene.

2021. júl. 1. 16:02
 47/102 A kérdező kommentje:

Utolsók, bocsi de nem veszem magamra ezeket a sértéseket. :D

Értelmes embernek a munka-magánélet amúgy sem mosódik össze.

Komplexusai mindenkinek vannak, nekem is. Szerintem még mindig túlgondoljátok ezt a kifejezést.Nekem egy vágyam van, hogy találjak valakit, akivel társak lehetünk, kevésbé a külsőségekkel foglalkozva, mint ennél sokkal fontosabb értékekkel. Csakhogy ehhez is fel kell nőni, meg kell érni, padlót kell fogni párszor. Én sem így képzeltem az életem, de ez van. Nem lehet mindenki házas anyuka 25 évesen.

2021. júl. 1. 16:29
 48/102 Molyember ***** válasza:
81%

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát, szokták mondani. Ez esetben inkább ne.

Anyád hülyén viselkedik, de nem támadott meg, sőt, azt mondta, hogy te nem leszel MAJD 50 évesen olyan jó nő, mint most ő. De azért érződik rajta az erőlködés és a félelem, pedig ötven évesen is lehet valaki jó nő. Úgy nem, ahogy anyád szeretne, de lehet.

Te viszont egy görcsgombóc vagy. Húspiac? Szándékosan lealacsonyítóan beszélsz a párkeresésről, hogy előre felmentsd magad a sikertelenségek alól. Mintha te felette állnál ennek az egésznek, csak úgy alakult, hogy kénytelen vagy foglalkozni ezzel a hülyeséggel. Te is tudod, hogy ez hazugság, és semmire sem vezet, ahogy eddig sem vezetett.

Jó dolog, hogy okos vagy, de önmagában kevés. Nagyon racionális az intelligenciád, érzelmileg értetlen vagy, mint egy gyerek. Anyádat sem érted, magadtól meg rettegsz. Jó dolog, hogy nevet adsz a szexualitásodnak, a demiszexuális sokkal jobban hangzik, mint a frigid, de ez is csak hazugság, és ez sem vezet sehova, csak ad egy pillanatnyi megnyugvást.

Szerintem addig kezdj dolgozni magadon, amíg fiatal vagy. El kell fogadnod, hogy nő vagy, meg kell barátkoznod a nőiességeddel, hogy aztán használhasd, és elégedett legyél. Különben 20-25 év múlva állhatsz a tükör előtt, bizonygatva magadnak, hogy milyen sokan fogják nézni a lábad.

2021. júl. 1. 16:46
 49/102 anonim ***** válasza:
76%
Szóval mégiscsak az a vágyad, hogy legyen valaki, de úgy baromi nehéz, hogy nem nézel ki jól, de cserébe baromi beképzelt is vagy az intellektusodra. A neked akadó kaliberre valóban nehéz ráizgulni. Hát, ez ilyen. Azt legalább reálisan látod, hogy nem a külsőségek alapján találtok majd egymásra a pároddal. Legalább nincsenek irreális elvárásaid. Legalábbis bevallottan.
2021. júl. 1. 17:03
 50/102 anonim ***** válasza:
74%

48: na erre céloztam én is pár hsz-sal előbb... :)

" Jó dolog, hogy nevet adsz a szexualitásodnak, a demiszexuális sokkal jobban hangzik, mint a frigid, de ez is csak hazugság, és ez sem vezet sehova, csak ad egy pillanatnyi megnyugvást."

2021. júl. 1. 17:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!