Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szembesítettek már vele...

Szembesítettek már vele titeket a szüleitek, hogy mérgező gyerekek voltatok/vagytok?

Figyelt kérdés

Mi volt a reakciótok? Valóban utáltátok a szüleiteket és azért viselkedtetek így, vagy az egészből észre sem vettetek semmit?

Manapság ugye mindenért a szülő a hibás. A gyerek már 40 éves, de még mindig a szülőket okolja mindenért. De mi van olyankor, amikor a gyerek a hibás? Amikor a gyerek az, aki folyamatosan, szisztematikusan próbálja tönkretenni a szülőt?

Hja, tudom, a szülő nevelte ilyennek. Ez az elmélet mondjuk ott bukik, hogy ha így lenne, akkor egyetlen mérgező szülő gyérekének se lenne semmi gondja, hiszen ő így lett nevelve, ugyanilyen ember lesz belőle. Ja, nem. Ja, a gyereknek van saját személyisége születéstől fogja. Nem üres papírlap, amire azt írsz, amig akarsz, nem számítógép, amit úgy programozol, ahogy akarsz

2021. júl. 1. 07:16
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
88%

Popper Péter egyik videójában hallottam a következőt:

" a családi karma csak lefelé működik, felfelé nem"

Ezt Indiában mondták neki amikor ott járt.

2021. júl. 1. 12:00
 52/55 anonymousreview60 ***** válasza:
87%
#51: Ez sajnos igaz. A sz@r csak lefelé folyik, a jó nem repül felfelé.
2021. júl. 1. 12:04
 53/55 anonim ***** válasza:
93%

Szüleimmel szinte minden beszélgetésnek az a témája, hogy bebizonyítsák mennyire szar ember vagyok. Mióta az eszemet tudom azóta ez megy.

Őszintén utálom őket.

2021. júl. 1. 21:35
 54/55 Metionin ***** válasza:
85%
Ha úgy nézzük, igen. sosem titkolták, hogy nem szeretik a gyerekeket, apám sem tagadta sosem, hogy ő nem akart. Anyám közölte, hogy nem gondolta hogy z ilyen szar és hogy mivel nem lettem olyan, mint amilyet akart, megbánta hogy vállalt és hogy megmérgezte velem az életét. Ha úgy nézzük, ez szembesítés. Néha belegondolok, ha engem ennyire nem bírt elviselni, mi lett volna ha kap egy hisztis, rossz tanuló, lusta gyereket?
2021. júl. 1. 21:51
 55/55 anonim ***** válasza:
84%
Örüljetek , hogy nektek a szemetekbe is mondták a dolgokat, nekem évekig tartott rájönni mi a "probléma"(a létezesem kb.)...:) Apám már meghalt, anyám a ami napig nem képes tisztán kommunikálni ez ügyben, a két gyáva, alkalmazkodó/menekülő testvérem mellett nincs nehéz dolga...majdnem ráment az életem de ma már viccesen is fel tudok fogni ezzel kapcsolatos dolgokat.Csak előre...;)!
2021. júl. 1. 23:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!