Azok a nők, akik bántalmazó/nárcisztikus/hisztrionikus/borderlinoes/cluste r b-s férfinek gyereket szülnek, ráadásul sokat is, és aztán a gyerekek szenvednek, mert anyuci nem mer kilépni? Lent folytatom.
Nagyon fontos problémakör, amivel nem lehet eleget foglalkozni. Megjegyzem, a fordítottja sem ritka, vagyis az olyan kapcsolat, ahol a nő a bántalmazó fél, és a férfi szenved, akár még a válás után is, amikor a nő a gyerek(ek)et ellene neveli, és a láthatás megvonásával zsarol.
Jelen kérdésfeltevés viszont áldozathibáztató, amivel nem tudok azonosulni. Abban egyetértek, hogy szükség van arra, hogy a bántalmazottak szembenézzenek a saját mintázataikkal, hiányosságaikkal, amelyek mentén ilyen rossz kapcsolatokban kötnek ki (akár sorozatosan), és nem lehet azt mondani, hogy egyáltalán nem felelősek a helyzetükért. Nem szabad elfelejteni, hogy manipulációnak és megfélemlítésnek vannak kitéve, nincsenek tisztában a saját cselekvési lehetőségeikkel.
Köszönöm szépen a válaszokat! mindenkinek igaza van, kétségtelenül, azt is beismerem, hogy áldozathibáztató voltam, amit valóban sajnálok (személyes fájdalom beszél belőlem). :((
Viszont az 5-ös válaszoló mondandójában is bőven van igazság, a lepontozások ellenére! Nagyon sokszor nem nemi erőszakból születnek.
Nem csak a férfiak lehetnek ilyenek. Az exemnek például az anyja a bántalmazó, romboló személyiség. 2 gyereket szült, az exem katasztrofális emberré vált 30 éves korára, az öccséről nem tudok nyilatkozni.
Sokat tanulmányoztam szakítás után a témát, és valahol sajnálom már csak az exemet a harag helyett, mert részben nem tehet róla, hogy ilyenné vált. Nem ismeri fel, hogy probléma van vele, segítséget nem fogad el, így soha nem lesz képes egészséges kapcsolatokat kialakitani. Sem barátai, sem senkije nincs jelenleg.. Még amikor összejöttünk, sok-sok évvel ezelőtt, akkor is voltak már nála erre utaló jelek, de 1,nem ismertem fel, 2,apróságoknak tűntek. Mostanra már megjátszani sem tudja magát, egy szörnyeteg lett. És már nem tini, tehát nem a tapasztalatlan lányok a "célpontjai", így hosszútávon senki nem fog megmaradni mellette, mert már nem képes rejteni a jellemét. Emiatt sajnálom, mert belül nagyon szenvedhet. De ez már nem az én problémám, elég nekem összeszedni magam utána...
A lényeg az, hogy náluk sem az apa miatt alakultak ki a traumák, hanem az anyja miatt. Úgyhogy sokszor nem a férfi a ludas..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!