Azok a nők, akik bántalmazó/nárcisztikus/hisztrionikus/borderlinoes/cluste r b-s férfinek gyereket szülnek, ráadásul sokat is, és aztán a gyerekek szenvednek, mert anyuci nem mer kilépni? Lent folytatom.
17-es válaszoló vagyok.
Köszönöm.
Azóta rengeteg pszichológiát olvastam. Tudom, hogy miért tudott manipulálni. Vissza vezettem a gyerekkoromig. Fiatal voltam és naiv amikor megismerekedtem vele. Az utolsó 1 évben durvultak el a dolgok.
Sajnos még mindig nem álltam talpra. Fizikailag tönkre mentem, lefogytam durván 41 kg-ra. Munkahelyem még mindig nincs, ráadásul az állóképességem szinte 0. De legalább már nem rettegésben élünk. És ezen van a hangsúly, hogy élünk.
Mert ezt gondolja aki tenne egy ilyen problémás (pl: hullámzó, agreszív) emberrel valaki: "Majd az én kedvemért megváltozik"... Sose fog. Naív hozzáállás, sose fog senki kedvéért megváltozni, mivel nem is tudja, hogy meg kéne. Tökéletresen tisztában van vele, hogy ő kedves, figyelmes, odafigyel másra. Mindent ő tud jobban, neki van igaza és mindenki más idóta és nem érti meg őt. Ennyi. Nem változik meg senki kedvéért, nem képes rá, akármennyire is igyekszik érte tenni valaki. Ő jó ember... Ebbe pedig belerokkan aki figyel rá és tesz érte.
Jó, nem mondom, ha tudatában van ezzel a problémát okozó ember, akkor tehet a változásért, de ahhoz akarnia kellene és ki kell tartani. Oda kell figyelnie arra, aki miatta szenved.
Nekem is volt ilyen exem, 1,5 evig voltam vele ebbol 3 honapot eltunk egyutt. 2 honapos terhesen leptem.
De nekem itthon nagyjabol rendben volt a csaladi hatterem, nem ugy mint a sogornoimnek, akik a mai napig ott vannak.
Szerintem nagyon sokat szamit hogy valakinek milyen a gyerekkora.
Akik bántalmazó, személyiségzavaros emberekkel hosszútávú kapcsolatban képesek lenni, azok maguk is mentálisan labilis emberek, áldozattípusok. Egészséges emberek nem maradnak ilyen kapcsolatokban, hiszen van önbecsülésük, átlátják a helyzetet, és tudják, hogy ennél többet érdemelnek, tehát kilépnek a kapcsolatból.
A személyiségzavaros emberek tudatalatt KERESIK is a bántalmazó embereket - például ha valakinek van gyerekkori traumája egy beteg, bántalmazó emberrel, az később állandóan ugyanilyenekkel kerül majd kapcsolatba, egészen addig, amíg meg nem töri a “mintát” és sikerül kilépnie ebből a körből, akár önismereti alapon, akár (gyakrabban) szakember, terápia segítségével.
Egyébként szerintem is bosszantó az ilyet kívülről nézni, hiszen az egészséges ember csak nézi, és nem érti, miért nem lép ki valaki egy ilyen mérgező kapcsolatból... de hát aki önsorsrontó, és nem hajlandó segítséget elfogadni, azon erővel se lehet segíteni.
Igen, sajnos teljesen igazatok van. Ezért őrültem bele k, hogy édesanyámat nem tudom kirángatni ebből, most azt mondja, azért él még apánkkal, hogy minket ne bántson addig,és anyagilag még tudjon támogatni.
Az a baj,hogy nagyon sokan vagyunk testvérek, és mindenki lány, és ebbe kb beleőrülök, hogy minden nap nekem kell megerősíteni anyámat, hogy "nem, nem vagy ronda, nem vagy szobanövény, ne engedd, hogy leköpjenek" stb.. Állandóan hányingerem van ettől. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!