Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szembesítettek már vele...

Szembesítettek már vele titeket a szüleitek, hogy mérgező gyerekek voltatok/vagytok?

Figyelt kérdés

Mi volt a reakciótok? Valóban utáltátok a szüleiteket és azért viselkedtetek így, vagy az egészből észre sem vettetek semmit?

Manapság ugye mindenért a szülő a hibás. A gyerek már 40 éves, de még mindig a szülőket okolja mindenért. De mi van olyankor, amikor a gyerek a hibás? Amikor a gyerek az, aki folyamatosan, szisztematikusan próbálja tönkretenni a szülőt?

Hja, tudom, a szülő nevelte ilyennek. Ez az elmélet mondjuk ott bukik, hogy ha így lenne, akkor egyetlen mérgező szülő gyérekének se lenne semmi gondja, hiszen ő így lett nevelve, ugyanilyen ember lesz belőle. Ja, nem. Ja, a gyereknek van saját személyisége születéstől fogja. Nem üres papírlap, amire azt írsz, amig akarsz, nem számítógép, amit úgy programozol, ahogy akarsz

2021. júl. 1. 07:16
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
88%
Vannak mérgező gyerekek. A bátyám volt ilyen gyerekkorában, de alapvetően felnőttként is mérgezte a szüleim életét. Gyerekként is agresszív, keményszívű, szadista volt, végigverte óvodásként az egész óvodát, még az óvónéniknek is nekitarjászkodott, amikor a szüleim fegyelmezni akarták, akkor dühében egy baltával elkezdte szétverni a ház sarkát, leverte a vakolatot egy csomó helyen (5 éves volt ekkor). Később már teljesen kezelhetetlenné vált, féltek tőle az iskolástársai, az utcabeli gyerekek, sőt: a felnőttek is. Azt le sem írom, hogy velem miket csinált, szerencsére nem sokat volt otthon. A szüleim - amikor próbálták számonkérni - ugyancsak agresszív mondatokat, indulatos kifakadásokat hallottak tőle. Amikor a bátyám dolgozni kezdett, kb. 3-4 hónapot bírt egy-egy helyen, mert a munkatársaival is agresszív, kötekedő, támadó volt mindenütt. Neki lételeme az, hogy másokat bántson. Ha valakinek fájdalmat okoz, akkor boldog. Mindig azon a napon látogatta meg a szüleimet, amikor szegények a nyugdíjukat megkapták, akkor jól lelejmolta őket. A szüleim ezt nem sokáig bírták, csak nyomorogtak a maradék nyugdíjból, a hatvanas éveik végén mindketten meghaltak, az egyikük betegségben, a másikuk pedig öngyilkos lett.
2021. júl. 1. 09:07
 32/55 anonim ***** válasza:
77%

31- NEM VAGYOK VERÉSPÁRTI. Ezt előre közlöm. De sajnos itt ez kellett volna. 4-5 évesen elkapni és piszkosul elkalapálni, amíg még bír vele fizikailag az ember. Van ilyen defektes, de szerintem ez nagyon ritka. És nagyon stabil ,erős ember kell a kordában tartásához.Ha nem megy szépen, szeretettel, akkor sajnos más eszközzel kell élni, mert a fejedre nő és kinyír téged.

És mot jöhet a lepontozás...

2021. júl. 1. 09:22
 33/55 anonim ***** válasza:
79%
Belőle tipikus mérgező szülő és férj lesz.
2021. júl. 1. 09:25
 34/55 anonymousreview60 ***** válasza:
89%
#27: "Egyébként nyilván nem lehet örökre mindent arra fogni, hogy mérgező szüleid voltak, de hatalmas hátrányból indít az életben, különböző területeken is." Pontosan, lehet, de nem érdemes, mert az az önjavítás elől vonja el a figyelmet, energiát. De amíg erre a felismerésre és döntésre eljut az ember, addig elég sz@r dolog azzal szembesülni, hogy úgy realisztikusan a 7-8. (esetleg a 9.) emeletre tudok feljutni az életben, és a többiek már a 4-5-en tartanak, addig én most vagyok a földszinti lépcsőfordulóban, mert pincébe löktek, és mire felérek a 6.-ra, addigra a többiek már odafent koktélozgatnak. Erre nem gondolni is energia.
2021. júl. 1. 09:45
 35/55 A kérdező kommentje:

25,26!

Olyan felfoghatatlan, hogy vannak normális emberek és ezek szerint az én ismeretségi és baráti köröm ezekből kerül ki? Alkesz sincs köztük és drogos se, ez is probléma?

2021. júl. 1. 10:07
 36/55 A kérdező kommentje:

31!

Igen, ilyesmire gondoltam. Nyilván nem a nevelésen múlt itt se semmi, hiszen te nem lettél olyan, mint a bátyád.

2021. júl. 1. 10:08
 37/55 anonim ***** válasza:
51%
12#es válaszodból látszik, hogy fogalmad sincs hogyan működik két elme közötti hatás folyamata. Foglalkozz pszichológiával, tudatalattival. Nomeg a gyermek tapasztal ám mást is a szülein kívül.
2021. júl. 1. 10:21
 38/55 anonim ***** válasza:
36%
25#+1, 22ben azt írod, hogy 50 éve alatt( nem tudom hogy ebbe a gyerekkor is beletartozik-e) nem láttál mérgező szülő jelenséget. Azt kell mondjam végtelenül figyelmetlen és vagy tudatlan vagy. Az emberek majdnem 100%ának van olyan tulajdonsága, ami mérgező szülővé teszi. Szerencsére az esetek nagyobb részében ezek kissé vannak jelen. De a tény, hogy nem látod ezeket, nagyon megborzangat engem.
2021. júl. 1. 10:28
 39/55 anonim ***** válasza:
86%
Nem kell ehhez ismerősi kör. Én sem a saját környezetemben látom. De járok az utcán, boltba, és látom, mert üvölt belőle, hogy mérgező ember. Sokszor szülőnek sem kell lenni, de amikor gyerek is van, azt csak jobban sajnálom.
2021. júl. 1. 10:34
 40/55 A kérdező kommentje:

38!

Magyarorszagon állítólag rengeteg az alkoholista is. Egyet se láttam még életem során. Nyilván ezek szerint bennem van a hiba, hiszen tudatlan és figyelmetlen vagyok amiért még egybe se botlottam bele. Egy szóval nem írtam olyat, hogy ne létezne a jelenség, de személy szerint én nem találkoztam még soha vele, ahoigy mérgező szülővel sem. Hogy ezen mi a borzongani való el se tudom képzelni.

2021. júl. 1. 10:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!