Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Oda kell adnom a gyerekeket a...

Oda kell adnom a gyerekeket a volt élettársamnak és az anyjának?

Figyelt kérdés

Több hónapja külön élünk. Nagyon durván viselkedtek velem is és a gyerekekkel is. Egy forintot sem fizet. Van, hogy másfél hónapig nem is jelentkezik, meg sem kérdezi mi van a gyerekekkel.

Az ügyvédem a keresetlevelet a bíróságra múlt héten adta be.

Most felkeresett, hogy holnap jön az anyjával, készüljek fel, mert viszi a gyerekeket. Azt állítja, hogy az apja haldoklik. Több hónapja is ezt mondta. Akkor kérdeztem tőle, hogy viseli ő és az anyja. Közölte, hogy az anyja azon sír milyen sokba kerül az orvos, ő meg azt mondta, hogy lejárt az ideje. Szóval semmi emberi érzés nincs bennük.

Ezért is hagytam el, fizikailag bántalmazott meg az anyját is. Most meg összefogtak ellenem.

Az ügyvédem azt javaslta amíg nincs bírósági határozat, addig ne adjam oda őket, és nem vagyok köteles állandóan itthon ülni, és várni, hogy gondol egyet másfél havonta, hogy viszi őket.

Te mit tennél a helyemben?

2021. jún. 26. 13:41
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
97%
Biztos nem adnám oda. Be sem engedném őket.
2021. jún. 26. 13:53
 2/52 anonim ***** válasza:
97%

Az ügyvéded jól mondta, határozat nélkül ne add oda.

Ha elviszi és nem akarja visszaadni, akkor évekig küzdhetsz, hogy visszakapd.

2021. jún. 26. 13:55
 3/52 anonim ***** válasza:
7%
A kapcsolattartást nem korlátozhatod. Azt csak a bíróság teheti meg. Ha nincs még meg az elhelyezési ez egy baromi nagy fekete pont lesz és akár ezen múlhat az elhelyezés.
2021. jún. 26. 13:58
 4/52 anonim ***** válasza:
89%
Rettegsz tőle! Igen nagy baj, nem kéne! Az ügyvédnek ez a foglalkozása, tedd, amit ő mond. Ne veszélyeztesd a gyerekedet! Menjetek el otthonról. Ha nem mentek, bár az lenne az egyszerűbb, ne nyisd ki az ajtót, ne reagálj semmit. (Már most látom, hogy ezt te nem leszel képes megtenni, mert bizonytalan vagy és félsz. Csak annak a gyerek issza meg a levét.)
2021. jún. 26. 13:59
 5/52 anonim ***** válasza:
94%
3-as, és te majd visszaszerzed neki a gyereket, akit az apa lenyúl, úgy, hogy hónapokig nem láthatja a kérdező? Ha az apa agresszív, akkor az anyának kötelessége biztonságban tartani, ez nemhogy fekete pont, hanem piros pont lesz.
2021. jún. 26. 14:01
 6/52 anonim ***** válasza:
94%
ne legyetek otthon aznap se te, se a gyerekek. Hallgass az ügyvédedre. Tiltsd le őket mindenhol, telefont ne vedd fel.
2021. jún. 26. 14:02
 7/52 anonim ***** válasza:
95%
és ne tudja a szomszéd, hova mentek, a gyerekek se tudják, mert kipletyizik a szomszédoknak, hol lesztek. Az exed meg utánatok megy majd botrányozni.
2021. jún. 26. 14:04
 8/52 A kérdező kommentje:
Igen, pont az a baj, hogy ugyanannyi joga van jelenleg mint nekem. Ezért nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés.
2021. jún. 26. 14:27
 9/52 anonim ***** válasza:
14%

Hát amig nincs papír róla, addig nincs megszabva, hol lehetnek...

Nem tilthatod el töle semmiképp, mert milyen alapon?! Egyenlőre ugyan annyi joga van a gyerekeihez, mint neked...

2021. jún. 26. 14:28
 10/52 anonim ***** válasza:
88%
Eszedbe ne jusson kiadni a gyerekeket a kezedből!
2021. jún. 26. 14:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!