Oda kell adnom a gyerekeket a volt élettársamnak és az anyjának?
Több hónapja külön élünk. Nagyon durván viselkedtek velem is és a gyerekekkel is. Egy forintot sem fizet. Van, hogy másfél hónapig nem is jelentkezik, meg sem kérdezi mi van a gyerekekkel.
Az ügyvédem a keresetlevelet a bíróságra múlt héten adta be.
Most felkeresett, hogy holnap jön az anyjával, készüljek fel, mert viszi a gyerekeket. Azt állítja, hogy az apja haldoklik. Több hónapja is ezt mondta. Akkor kérdeztem tőle, hogy viseli ő és az anyja. Közölte, hogy az anyja azon sír milyen sokba kerül az orvos, ő meg azt mondta, hogy lejárt az ideje. Szóval semmi emberi érzés nincs bennük.
Ezért is hagytam el, fizikailag bántalmazott meg az anyját is. Most meg összefogtak ellenem.
Az ügyvédem azt javaslta amíg nincs bírósági határozat, addig ne adjam oda őket, és nem vagyok köteles állandóan itthon ülni, és várni, hogy gondol egyet másfél havonta, hogy viszi őket.
Te mit tennél a helyemben?
Huh, emberek, ti aztan “jo” tanacsokat adtok, es meg azt a parat is leszavazzatok, akik valoban jogszeru tanacsot adnak.
A felesegnek az apanak ugyanannyi joga van a gyerekhez, amig ezt birosag nem korlatozza. Hatarozat hianyaban az anya NEM korlatozhatja a lathatast, ugyanugy, ahogy egyik szulo sem viheti el a gyermeket a lakohelyerol tartosan. Mindket esetben a rendorseg tud intezkedni. Rosszabb esetben mennek a gyerekek allami felugyelet ala, ha a mindketten megszegik ezeket a kotelessegeket.
A feleseg velemenye a bantalmazo aparol egy velemeny, megpedig elegge szubjektiv, orvosi szakvelemeny, rendorsegi (vagy birosagi) hatarozat utan valik tenye, addig siman lehet alaptalan ragalom is.
Az ugyvedeset pedig valtsd le. Ertem en, hogy neki mindegy a tanacs “minosege”, hisz oradijban dolgozik, de ennel meg en is jobban kepbe vagyok, pedig se nem szakteruletem a csaladjog, se nem praktizalok mar vagy 5 eve.
Helyette masik ugyved es gyamugy a megoldas.
Ui: az a legnagyobb baromsag, hogy a “gyerek olyan, mint az ingatlan, akinel van, aze”… Egyreszt ingatlannal sem igy mukodik, plane nem gyereknel…
"Jól megoszlanak a vélemények"
Ez azért van, mert a válaszolók egy részének fogalma nincs a törvényekről.
A törvény szerint, amíg nincs jogerős ítélet a gyermekelhelyezesrol, addig mindkét szulonek azonos jogai vannak. Az atlag ember viszont, pláne ha nő, és anya, azt hiszi, neki van több joga. Nem így van. Ugyanolyan jogai vannak, mint az apának.
Tehát a jog szerint bizony engedned kell a gyerekeket az apjukkal.
Amugy meg nem tudom te vagy e ennyire nemtörődöm, vagy azbugyveded, hogy hónapok óta külön éltek és egy hete sikerült beadni a keresetlevelet.
35!
Ártatlanság vélelme....
Amíg nem követ el olyant, ami a gyerekre veszélyes, addig nem beszélhetünk ilyenről...
Semmit, ismétlem semmit nem tehet az anya. Sőt, mivel nem kizárólag az öve a felügyelet, megállapodás sincs, ezert ha nem adja az apának is át, még ő ütheti meg a bokáját...
Egy bíróság pint nem a gyakorlatot, hanem a törvényeket nézi....
35!
Nő vagyok és van gyerekem is.
" Szemben áll a nagybetűs joggal a gyakorlat, ami szerint a férj simán megteszi, hogy nem adja vissza a gyerekeket, ne adj' isten, külföldre viszi - hány ilyen eset van -, és az anya hónapokig, évekig nem látja, hiába van nála az igazság"
Ezt a nő is megteszi. Jelen esetben epp o vitte el a gyerekeket és épp ő nem engedi látni őket. Nem, nem több az anya az apánál és viszont. Azonos jogokkal bírnak, amíg a bíróság erről nem dönt.
Ha valaki ugy gondolja, veszelyben lennenek a gyerekei a masik szülőnél, akkormtesz egy rendőrségi feljelentést és azonnal elindítja a soron kívüli ideiglenes gyermekelhelyezest.
Éetem én itt ezt a sok jogászt.
De ti komolyan ilyen helyzetben odaadnátok a gyerekeiteket annak az embernek, aki iszik, drogozik, agrasszív?!
Na ne már.
Menj el most a rendőrségre, és mond el h félsz tőlük, félted a gyerekeidet. Ők majd elmondják h mit tudsz tenni
38!
Nem, nem adnám oda. Abban a pillanatban, amikor kiléptem a házból a gyerekekkel végleg, első utam a rendőrségre vezetett volna feljelentést tenni, a második meg a bíróságra, sürgős, soron kívüli ideiglenes gyermekelhelyezest és felügyelt láthatást kérni. Így nekem jogom lett volna nem oda adni a gyerekeket. A kérdezőnek nincs joga hozzá
De nem az volt a kérdése h hogyan kellett volna csinálnia.
Utólag már biztosan okosabb. Ahogy külső szemlélő ként is jobban átlátjuk a helyzetet
Ez a nincs hozzá joga duma meg....
A pasinak meg ahhoz nincs joga hogy megüsse őt, mégis megteszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!