Tisztaságmániás lányom rosszul van az élettársamtól. Mit tegyek?
A pultfertőtlenítés nekem is tisztaságmánia, eszembe nem jutna. Az nem világos, hogyan marad a fürdő, mert valaki (te vagy ő) azért nagyjából takarítsa össze azután, hogy érthetően piszkosan használja. Ha normális helyzet van, akkor a kislány túlérzékenysége az ő problémája, nem várhatja el, hogy irreális mennyiségű tisztítást rendezzetek, csak mert neki az a heppje. De azért valami rendes alapszint meglegyen.
A nemnek a tisztasághoz nincs sok köze, bár statisztikailag bizonyára van korreláció. De egy normál szint mindenkitől elvárható.
Az első tömören összefoglalta az ide érkező válaszok nagy részét.
Azt kell mondjam, 22 évesen már valóban az lenne a normális, ha a lány a saját életét építeni a saját lakásában/albérletében, ahol úgy rendezi a dolgokat, ahogy ő akarja. Neki is jobb lenne, nektek is jobb lenne.
Sajnos ez a pároddal a kapcsolatotok rovására fog menni.
Vagy ő adja fel előbb, vagy Te.
Mindenképp meg kell beszélni, és közös nevezőre kell jutni mindenkivel.
A gond ott van, hogy eddig nemhogy ráhagytad, de még támogattad is a lányod kényszerbetegségét, hiszen élvezted az előnyeit. A baj az, hogy idővel ez csak egyre rosszabb lesz. Ismertem olyat, aki egy idő után nekiállt lefóliázni a bútorokat, hogy ne legyenek koszosak......
Amennyiben nem tudnak kompromisszumot kötni, a lányod ennyire mániákusan ragaszkodik, javasolnám szakember segítségét, mert a későbbiekben komoly gondja lehet ebből a lányodnak, pl. párkapcsolat kialakításánál.
Tisztázandó:Akkor nálatok is lakik az élettársad minden egyes nap, nem csak néha?
Szerintem ennek nem elsősorban a tisztasághoz van köze, hanem az idegen jelenlétnek abban a házban, ahol eddig ti ketten éltetek. Alkalmazkodnia kell máshoz, nem csinálhat mindent úgy ahogy régen, ráadásul egy férfi jött a két nő mellé. Tudom hogy engem is halálosan zavarna egy idegen, mert kialakult életem van, rigolyáim és nem akarok máshoz alkalmazkodni.
Ráadásul az illető patthelyzetben is van, mert se állást nem tud vállalni, se más nem fizeti az albérletét, szóval kényszerhelyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!