Tisztaságmániás lányom rosszul van az élettársamtól. Mit tegyek?
Nálunk lakik az élettársam, nem csak néha van itt.
Nem gondolom egyébként igénytelennek, de akkor mondok egy tegnapi példát. Lányom kitisztította a hajkeféit, az étkezőbe rátette a radiátorra száradni. A radiátor és az étkezőasztal között kb. 2 méter távolság van, a párom leült vacsorázni, hozzá sem nyúlt a hajkefékhez, oda sem ment. De miután végzett, a lányom újra kezdte az egész tisztítást, mert szerinte büdösek lettek ettől a fésűi
A lányod kényszeresen tisztogat. Ez betegség.
Vedd rá, hogy keressen (keressetek) szakembert, próbálja ebből kigyógyítani. Ha a lányod erre nem hajlandó, akkor mondd meg neki: itt ez van, ha nem tetszik neki, menjen, ahova akar.
Az, hogy egyszerre két szakot végez az egyetemen az az ő dolga. Döntse el, a mániája fontosabb neki, vagy az egyetemre járás. Egyébként sokan (mindenféle mánia nélkül) önfenntartóként, önállóan lakva járnak egyetemre.
Ha marad otthon és nem hajlandó kezeltetni magát, közöld vele, hogy ti élitek az életeteket, és fütyültök a mániájára.
Mondjuk azt nem értem, hogy veled több év alatt sem volt konfliktusa a tisztaságmániája miatt?
"A radiátor és az étkezőasztal között kb. 2 méter távolság van, a párom leült vacsorázni, hozzá sem nyúlt a hajkefékhez, oda sem ment. De miután végzett, a lányom újra kezdte az egész tisztítást, mert szerinte büdösek lettek ettől a fésűi"
Ez sajnos már egyértelműen kóros, és nyilvánvalóvá teszi, hogy a lányoddal van baj. Ezt valóban kezeltetni kellene.
Semmit, ideje a lánykádnak észbe kapnia vagy elköltöznie.
Egy tisztaságmániás embert nehezen tolerál a környezete - joggal.
Éltem együtt ilyen nővel, soha többé. Gyakorlatilag minden szar volt, amit csináltam, cak ő tud takarítani én - mi, családilag - nem. Bárki csinált meg bármit ő utánatisztította, holott teljesen normálisan el volt mosogatva, pl. Csak épp neki nem felelt meg.
Na, én amilyen gyorsan tudtam, elhúztam tőle, de apámat pl. tönkreteszi az állandó cs.sztetésével. Már ott tartanak, hogy alsógatyában kell bemennie ha csak az utcáról jön is be.
Ez viszont már pszichiátriai eset.
Súlyos OCD, menjen el orvoshoz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!