Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tisztaságmániás lányom rosszul...

Tisztaságmániás lányom rosszul van az élettársamtól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 22 éves lányom, eddig ketten éltünk. Ő nagyon tisztaságmániás, pedáns, piperkőc lány, mindig tip-top ő is és a környezete is, aminek eddig nagyon örültem, hiszen sosem kellett pakolnom utána vagy rászólnom, hogy segítsen a házimunkában. Most hosszú idő után lett egy élettársam, akivel az elején úgy tűnt, hogy jól ki fog jönni a lányom, nincs nehéz természete szerencsére. Azonban ugye férfi, nem feltétlen olyan tisztaságmániás, ráadásul fizikai munkát végez, tehát nem hagyja mindig maga után sterilen a fürdőszobát, ha eszik, nem ferőtleníti le a pultot, konyhaasztalt és hasonlók... Nekem nincs vele semmi bajom, azonban a lányom teljesen ki van borulva. Már ott tartunk, ha itthon van az élettársam, ő ki sem jön a szobájából, ha hozzáér valamilyen holmijához, azonnal elmossa, mert azt mondja, hogy ragacsos lesz és nem bír ilyen igénytelen lakásban élni (kellő kritikával néztem és közel sem az továbbra sem)... Teljesen kiborít a helyzet! Mit tegyek szerintetek? N42
2017. okt. 2. 12:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
19%
Az is vicces, hogy a lányt támadják, mert ebben az országban még mindig az igénytelen férfiakat részesítik előnyben a nők, az számít macsónak.
2017. okt. 3. 13:07
 52/61 anonim ***** válasza:
43%
Én csak azt nem értem, hogy a múltkori kérdésnél, ahol az apuka elvárta, hogy mindenki minden testrészét más tusfürdővel mossa, meg járjon ki az udvarra fingani arra mindenki elismerően bólogatott, hogy ez a normális ember. Itt meg mindenféle elmebetegnek elhordjátok szegény lányt, mert van igénye arra, hogy ne legyen morzsás a konyhapult, meg ne hagyja a pali a szőrét a mosdókagylóban. Vicc az egész oldal. De ha fordítva lenne, és nevelőapu várna el ilyeneket a trehány lánytól, akkor mindenki apunak adna igazat. :DD
2017. okt. 3. 14:54
 53/61 anonim ***** válasza:
74%

Oké, hogy jobb lett volna, ha leírja fent a példát, de olvassatok vissza. NEM igénytelen fickó vs normál lány a helyzet, igenis beteges, amiket csinál.

A leírás alapján sem kell elképzelni igénytelenséget, csak mert hallottatok már olyan emberről is. NULLA infó van erről, nem tudjátok, mi van. De a példa elég aggasztó volt, sokkal hamarabb le kellett volna állítani a lányt, akár szakember segítségével.

Lehet, hogy a fickó is csinál dolgokat, ez nem derült ki, de a lány nem oké...

2017. okt. 3. 16:24
 54/61 anonim ***** válasza:
86%
Valaki magyarázza már el, hogy az mitől igénytelenség ha nincs fertőtlenítve a wc minden használat után? Nem a takarításra értem hanem a fertőtlenítésre
2017. okt. 3. 17:24
 55/61 anonim ***** válasza:
52%

52.

Melyik az a kérdés? Belinkelnéd? Köszi.

2017. okt. 3. 19:08
 56/61 anonim ***** válasza:
2017. okt. 3. 19:36
 57/61 anonim ***** válasza:
75%
A ze apukád kulturált, ez a lány meg pszichésen zavart. Kár, hogy magyarázni kell neked.
2017. okt. 3. 19:54
 58/61 anonim ***** válasza:
34%
Persze, hogy a lányt támadják. Ahhoz kéne egy minimális értelmi szint, hogy elolvassák, mi az a kényszerbetegség, és fel is fogják. De ugye az átlag magyar ezt a szintet alulról sem súrolja. A válaszolók jó része sem, sajnos. Csak fröcsögni tudnak meg utálatoskodni.
2017. okt. 3. 20:07
 59/61 anonim ***** válasza:
64%

Oké, hogy ez nem normális, ahogy a lányod viselkedik, ez betegség, de nem akar rosszat senkinek, nem tud rajta változtatni (segítség nélkül semmiképp). Ha eddig nem is próbàltad megváltoztatni, akkor most hirtelen az se fair, hogy “kidobd” úgy, hogy ő nem csinál semmit másképp. Albérletben lakni nagyon megterhelő, nem csak anyagilag. Egyrészt ellátnia magát, másrészt érzelmileg... Én 21 vagyok és egyetemre járok, magamat tartom majdnem érettségi óta, de nem is ez a legnehezebb benne, higgyétek el.

Az, hogy kényszerből kellett elköltöznöm és nem volt meg az a folyamat, hogy most “én úgy érzem, hogy készen állok rá, hogy önállósodjak, ezért elköltözom”, nagyon megviselt. Nem akartam volna 30-40 éves koromig otthon maradni, csak az egyetem végéig vagy amíg a párom fel nem ajánlja magától. De el kellett jönnöm, mert apukám olyan munkát kapott, hogy éjszaka hivogatják folyamatosan telefonon, ezért kell neki a szobám - anya nem bírta, hogy mindig felkelt rá...

Tehát engem is “kitettek”, annak ellenére, hogy még nem voltam rá felkészülve, teljesen hirtelen jött.

Ezt ne csináld a lányoddal, mert érzelmileg nagyon megviselheti...

2017. okt. 3. 20:17
 60/61 anonim ***** válasza:
82%

Azok, akik szerint a lány kényszerbeteg, nem láttak még olyant. Egy kényszeres tisztaságmániás nem válogatja meg, ki után takarít, mosogat, mos kezet. mindenki után ezt teszi.

A lány szimplán bunkó.

2017. okt. 3. 20:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!