Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Oda kell adnom a gyerekeket a...

Oda kell adnom a gyerekeket a volt élettársamnak és az anyjának?

Figyelt kérdés

Több hónapja külön élünk. Nagyon durván viselkedtek velem is és a gyerekekkel is. Egy forintot sem fizet. Van, hogy másfél hónapig nem is jelentkezik, meg sem kérdezi mi van a gyerekekkel.

Az ügyvédem a keresetlevelet a bíróságra múlt héten adta be.

Most felkeresett, hogy holnap jön az anyjával, készüljek fel, mert viszi a gyerekeket. Azt állítja, hogy az apja haldoklik. Több hónapja is ezt mondta. Akkor kérdeztem tőle, hogy viseli ő és az anyja. Közölte, hogy az anyja azon sír milyen sokba kerül az orvos, ő meg azt mondta, hogy lejárt az ideje. Szóval semmi emberi érzés nincs bennük.

Ezért is hagytam el, fizikailag bántalmazott meg az anyját is. Most meg összefogtak ellenem.

Az ügyvédem azt javaslta amíg nincs bírósági határozat, addig ne adjam oda őket, és nem vagyok köteles állandóan itthon ülni, és várni, hogy gondol egyet másfél havonta, hogy viszi őket.

Te mit tennél a helyemben?

2021. jún. 26. 13:41
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
47%

40!

Ok, nem a múlt a kérdés, hanem a jelen. Tehát tökmindegy, hogy a pasi megütötte e, hiszen az is a mult, a te logikáddal elve. Továbbra is el kell engednie a gyerekeket, ha fejre állsz akkor sincs igazad.

2021. jún. 27. 13:37
 42/52 anonim ***** válasza:
85%

35.: “ Csakhogy a jog, 34-es, addig él, amíg azt mindkét fél betartja. Szemben áll a nagybetűs joggal a gyakorlat, ami szerint a férj simán megteszi, hogy nem adja vissza a gyerekeket.”

Mondatrol mondatra nagyobb hulyesegeket mondasz…

A jog akkor is jog, ha az egyik megszegi, te nem szegheted meg. Vannak esetek, amikor a jog megengedi, hogy olyat tegyel, amit maskor nem (ilyen a jogos onvedelem), de amugy nem emged. Ha megteszed, maris onbiraskodas buntettet koveted el peldaul.

Az meg, hogy amiatt hogy SZERINTED (mert nem hiszem, hogy rendelkeznel tenyszeru statisztikaval rola) gyakori, hogy a ferfi elrabolja a gyereket (ami lehet, hogy az esetekben nem ris elrablas, csak te nem ismered a jogot), te ugy gondolod, hogy nem adnad oda a gyereket a jogos szulonek, az megint teljes tevkepzet…

Az hogy veri, agressziv, iszik-e a ferj, az egyenlore egy allitas, megpedig jelenleg elegge alap nelkuli, hisz a kerdezo nem ment rendorsegre, se orvsohoz latlelettetl. (Nyilvan az sem segit a szavahihetoseg kerdeseben, hogy a kerdes szerint tobb honap kuloneles utan kezdett csak el barmit kezdeni a helyzettel.)

Leirtak/-tuk paran, rendorseg, birosag, gyamugy, ezek mind tudtak volna a multban is, es most is segiteni.

Az onbiraskodas csak rosszabbat jelenthet a gyereknek.

2021. jún. 27. 14:32
 43/52 anonim ***** válasza:
70%

😄

Nem azt mondtam h NEM KELLENE elengednie. Hanem azt h én nem engedném el.

Pont lesza... nám h neki milyen jogai vannak

De Te ha hasonló helyzetbe kerülsz (nem ugyam ebbe, mert te nyilván egyből mennél a rendőrségre) engedd el a saját gyerekedet az apjával. Mert joga van hozzá

2021. jún. 27. 17:45
 44/52 anonim ***** válasza:
80%

43!

Az én gyerekem apjának nincs joga a gyerekhez, ugyanis én anno bizony mentem az első pillanatban a bíróságra: se szülői felugyeleti joga, se kapcsolattartási joga nincs. Tudod, épeszű ember megteszi időben a kellő lépéseket.

2021. jún. 27. 17:51
 45/52 anonim ***** válasza:
23%

Ügyes vagy! Kapsz egy vállom veregetést.

Most jobb?

2021. jún. 27. 18:44
 46/52 anonim ***** válasza:
31%

45!

Kösz nincs szükségem rá. Tudod mindig képes voltam rá, hogy önállóan megoldjam az életem és sosem hiányzott hozza dicséret, pláne nem egy vadidegentol, aki értelmileg eléggé alacsonyn szinten van.

2021. jún. 27. 18:47
 47/52 anonim ***** válasza:
44%

"Jelen esetben epp o vitte el a gyerekeket és épp ő nem engedi látni őket."

Mert muszáj volt neki. Az apukák 90%-a pánik rohamot kapna, ha nekik kéne tartósan ellátmni a kisgyereket, oviba rohanni, főzni, mosni rájuk. A legtötbbnek csak addig nagy a szája, amig nem neki kell ezeket csinálni. Igen hamar visszakoznának, ha valóban nekik adnák a gyereket, nem egy hétre, hanem évekre.

2021. jún. 27. 19:01
 48/52 anonim ***** válasza:
17%

Pont most mutattad meg h érzelmi szinten feletted állok. Hiszen én nem sértegettelek téged 😉

Ezen felül a kérdező számára teljesen irreleváns jelen esetben h te milyen ügyesen a házból kilépve a rendőrségre ill bíróságra mentél. Hiszen ő nem így tett.

2021. jún. 27. 20:53
 49/52 A kérdező kommentje:
Sajnos nem mentem a rendőrségre, félek tőle a mai napig. Ügyvédhez is csak a költözés után hónapokkal mentem. Gyenge voltam lelkileg, a kisebbik gyerek is beteges, még lesz egy műtéte. Már ahhoz rengeteg bátorság kellett, hogy elhagytam.
2021. jún. 27. 22:07
 50/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért kell szapulni azt aki a tényeket írja le. Tény higy ha nincs rá bizonyíték addig csak vádaskodás a dolog. Valóban ki kellett volna hívni a rendőrséget és látleletet venni, akkor most lenne bizonyíték. Ezen mit nem lehet érteni? Ezzel az erővel bárki megváldohatna mindenkit bizonyíték nélkül. Sajnálom a kérdezőt de sajnos nincs bizonyíték rá hogy a férj verte.

De mi történt azóta kérdező? Végül odaadtad és visszavitték, vagy nem voltál otthon? A kérdés 2 napos.

2021. jún. 28. 22:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!