Szembesítettek már vele titeket a szüleitek, hogy mérgező gyerekek voltatok/vagytok?
Mi volt a reakciótok? Valóban utáltátok a szüleiteket és azért viselkedtetek így, vagy az egészből észre sem vettetek semmit?
Manapság ugye mindenért a szülő a hibás. A gyerek már 40 éves, de még mindig a szülőket okolja mindenért. De mi van olyankor, amikor a gyerek a hibás? Amikor a gyerek az, aki folyamatosan, szisztematikusan próbálja tönkretenni a szülőt?
Hja, tudom, a szülő nevelte ilyennek. Ez az elmélet mondjuk ott bukik, hogy ha így lenne, akkor egyetlen mérgező szülő gyérekének se lenne semmi gondja, hiszen ő így lett nevelve, ugyanilyen ember lesz belőle. Ja, nem. Ja, a gyereknek van saját személyisége születéstől fogja. Nem üres papírlap, amire azt írsz, amig akarsz, nem számítógép, amit úgy programozol, ahogy akarsz
#7: "Kb naponta olvasom itt az ilyen mérgező szülő" Mert tényleg sok a barom szülő, csak 10-20 éve nem volt erre szakirodalom, és nem fértek hozzá az emberek ehhez az ismerethez.
"olyan nemtörődöm és hasonló kérdéséket meg történeteket, miközben a környezetemben még veletelnul se fordul elő ilyen. Persze, nyilván jól titkoljak" Igen, mert jól titkolják. A nem túl idióta szülők elég jól leplezik ezeket a dolgokat, mert célszerű ezt négyszemközt vagy a négy fal közt csinálni, mert akkor az esetnek nincs tanúja, a gyereknek nincs utána kihez fordulnia, tehát a baszogatás jobban hat. Ez a "titkolás" nem is feltétlenül tudatos, mert az rosszindulatot feltételez. Ők csak maguktól idióták.
Ez olyasmi, hogy attól, hogy te és a rokonaid és a szomszédaid nem vagytok szegények, attól olyanok még vannak, csak legfeljebb 2-3 kerülettel arrébb.
Nagyon sokan nem készülnek tudatosan a szülőségre (vagy akár ezen túl ők maguk sem igazán tudatosak). Plusz rossz mintákat hoznak otthonról. Plusz esetleg nemtörődömök, és "ösztönből" nevelnek = ahogy sikerül. Plusz a saját frusztrációjukat is le akarják vezetni máson/a gyerekkori álmukat (vagy a szüleik álmát) akarják beteljesülni látni.
10!
Igen, valoban ez a kerdes az alapja az enyemnek, direkt tartottam meg a kerdes szövegét is. Annyira egyértelműek veszi, hogy a szülő hibás mindenért, fel se merül, hoyg a gyerek barmiert is hibas lehet.
De még mindig nem értem, és itt főleg az 5. valaszado erdekelne: ha szerinted "A gyerek nem üres lap, de azért borzasztóan sokat lehet rá írni." akkor egyáltalán hogy merül fel később a gyerekben, hogy a szülei mérgezőek? Hiszen ők nevelték, ezek szerint ők alakították megfelelőre a személyiségét, kizárt, hogy homlokegyenest ellenkező legyen, mint amilyennek nevelték.
13!
Továbbra is elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt így el lehetne titkolni....Nem azt akarom mondani vele, hogy hazudsz, konkrétan szó szerint nem tudom elképzelni, hogy nem lehet ezt eszre venni kívülállónak, ha ez valóban így történik. A véresnek nyoma van, a kiabálást hallják, a gyerekben látszik, ha gond van otthon.
Ha a gyerek lop, csal, hazudik, eroszakos stb. nyilvan kibass*a szülő. Nem kell a gyereknek sem mindent megbocsatani, csak mert a gyereked.
De ennek semmi koze ahhoz, hogy a vilag tele van mergezo szulovel. Nem ugy mergez, hogy lop, vagy ver, hanem erzelmileg. Megalaz, martirkodik, hibassa tesz mindenert.
A kettonek semmi koze egymashoz. A gyerek általában nem azert szokott rossz lenni, amiert peldaul egy szulo rossz lehet.
A kerdesednek semmi ertelme sincs, ahogy a kommentekben kifejtett velemenyeidnek sem.
Igen, vannak rossz gyerekek, es vannak rossz szulok. Attol, mert itt gyakorin sok xar szulo szerepel, neked meg nem kell rogton megpukkadni.
Az meg hogy a te kornyezetedben mi van, edes keves. Kit erdekel?
16!
"Nem azt akarom mondani vele, hogy hazudsz, konkrétan szó szerint nem tudom elképzelni..."
Értő olvasást alkalmazva ez pont azt jelenti, amit: nem gondoltam, hogy hazudsz.
Nem örülök neki, hogy nem tudom elképzelni. Nem értem, hogy nem lehet hallani másoknak, ha kiabálás van, hogy nem látja senki, ha a gyereket megverték.
17!
Aha, szerintem meg a válaszodnak sincs semmi köze a kérdéshez, és ha véleményed szerint "Az meg hogy a te kornyezetedben mi van, edes keves. Kit erdekel?" ne is faraszd magad a témával a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!