Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a férjemnek,...

Hogy mondjam el a férjemnek, hogy nem szeretném itt látni most a gyereket?

Figyelt kérdés
A férjemnek van egy gyereke az előző házaságágból. 12 éves és nagoyn sokszor próbáltam már, hogy jó legyen a kapcsolatom vele, de sajnos falakba ütköztem. 5 éve vagyunk együtt. A gyerek nagyon ellensges velem, hazugságokat talál ki és manipulálja az apját. Én úgy voltam vele, hogy csak "gyerekcsíny", de az apja mondta, hogy sajnos tényleg ilyen a gyerek, már pszihologushoz küldték a suliból, de anyuka nem viszi...nem is az alényeg, hanem meghívtam a szüleit hozzánk egy hétvégére, mert szegények sose mozdulnak ki otthonról. Erre kitalálta a férjem, hogy hozzák a gyereket is. Egyszer volt nálunk, akkor iszonyat nagy botrány volt belőle, mert nagyon csúnya dolgokat hazudott anyukának, aztán apával mi veszekedtünk. Ő minden 2. hétvégén ott van a gyereknél, tényleg akkor emgy amikor akar, de én nem szeretném a gyereket nálam még egy ideig, amig bennem vannak ezek, mert csak a feszültséget generálja. lehet azt hiszitek hogy rossz mostoha vagyok, de nem...tényleg rengeteget kipróbáltam hogy müködjön, de olyanokat csinált mondott, ami nagyon rosszul esett. és nekem is van 14 éves gyerekem, tehát tudom milyen, sose csinált iylet a férjemmel szemben. hanem elfogadta. és még mielőtt az jön le hogy a férjemnek el kell fogadnia az enyémet, én nem fogadom el az ővét...erről szó sincs. választhatott, senki nem fogott fegyvert a fejéhez, de nem is kell nevelnie az enyémet. mindent megoldok egyedül a gyerekkel kapcsoaltban, meg a gyerek apjával jó a kapcsolatom, ezért ő segít. szóval csak annyi hogy az zavar, hogy tudja a férjem hogy, mondtam már neki többször, hogy adjon nekem időt, mert nekem ez mélyen fekszik ami történt. de ő annyira akarja nyaraltatni a gyereket, hogy nem érdekli mit mondok. pedig vihetné ahova szeretné. sose szólok bele. és most meg elém állított azzal, hogy a szüleivel megbeszélte, hogy hozzák a gyereket is. nem velem kellene megbeszélni először? viszont ha meg most azt mondom, hogy nem, akkor a szülei is biztos fogják mondani, hogy milyen vagyok.
2021. jún. 28. 11:30
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
az anyai nagymama pszichologus és szerintem mélyen bele tud mászni a gyerek fejébe. ... de itt most annyira ki lett tárgyalva a probléma a gyerekkel...én csak egy nyugodt hétvégét akarok a párommal és szüleivel. csak mivel ők már ezt így meg beszélték, hogy akkor hozzák a gyereket is, nekem meg tálalva lett, így nem tudom hogyan mutassam ki a nemtetszésem erre az egészre :/ ha akarom hogy jöjjön ugyis mondom. csak tudom hogy megint az lesz hogy a párom kiakad rá, mert duzzog valamiért a gyerek és össze veszik a nagyszülökkel, majd őttek a nyugalomnak. ki tudja mikor lesz rá lehetőségem találkozni megint velük úgy, hogy nálam sincs itthon a gyerek és el tudunk meni pl nyugisan fürdőbe. a balaton mellett laknak, tehát bármikor viheti nyaralni a gyereket szerintem. most is otthon lesz vele másfél hétig.
2021. jún. 28. 14:02
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz mit tenni. Ha most szólsz, hogy a gyerek nem mehet, akkor a párod és a szülei is haragudni fognak rád.

Nem kellene úgy ráfeszülnöd a dologra. Jól is elsülhet a hétvége.

2021. jún. 28. 14:06
 53/60 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt biztos nem hagynám annyiban a férjed helyében. El kell vinni egy gyerekpszichológushoz akinek el kell mondani az egész sztorit. A nagyisat is feltétlenül. Biztis ki tudja bogozni higy mi van a gyerekkel, és mit mondogat neki a nagyi...

Amúgy mint mondtad biztos mondani fogod a férjednek a dolgot. Szerintem ezt nem lehet sértődés nélkül megoldani. Vagy ő vagy a nagyszülők (akik valószínű látni szeretnék az unokájukat) sértődnek meg.

2021. jún. 28. 14:10
 54/60 A kérdező kommentje:
a nagyszülőktől 1 utcányira laknak. tehát akkor látják amikor akarják, de anyuka még oda se engedi a gyereket, csak ha beteg és neki meg menni kell dolgozni. inkább ők sétálnak el 70+ évesen beköszönni az unokának, minthogy az anyja elvigye hozzájuk "csak úgy".
2021. jún. 28. 14:13
 55/60 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is csak a panaszkodás megy ahelyett higy cselekedni valamit a férjed és a nagyítól meg megvonják a láthatást.. Már ha lehet ilyet nem tudom. Remélem időben észbe kap mielőtt agyerek kárt tesz magában mert belülről felemészti valami vagy csak sinán elcseszi az életét e miatt a "titok" miatt.
2021. jún. 28. 14:19
 56/60 A kérdező kommentje:
eek nem olyan titkok, hanem pl olyan hogy anyunak ha van palija, nem mondhatja el...ezt egyszer véletlen elmondta...mert anyuka at mondta nem alszik ott egy faszi se, közben meg de...peig a gyerekkel alszik anyuka...szóval nem tudom hogy olyankor 3n vannak e az ágyban. van külön szobája neki, de nem alszik ott. csak anya és csak a cumi. pedig tudja hogy ciki, mert mindig dugdossa, csak az apja előtt nem szégyeli. nem hinném hogy anyuka kárt tenne a gyerekbe vagy hasonló, csak apával b@szik ki mindig.
2021. jún. 28. 14:24
 57/60 anonim ***** válasza:
100%
Azért tagadja szerintem le az anya mert tudja higy nem helyes amit csinál bármi legyen is az. Hiszen miért lenne baj hogy van palia? Csak akkor ha mindhárman egy ágyban alszanak. Szerintem. De nem bizos hogy így van lehet hogy tévedek.
2021. jún. 28. 14:56
 58/60 anonim ***** válasza:
100%

Most ettől a problémától teljesen függetlenül légyszí tedd fel magadnak a kérdést: Szerinted amiket írsz, normális dolgok? Szerinted ez egy normális család, amiben éltek?

Én nagyon gyorsan lelépnék ebből az egészből.

2021. jún. 28. 15:10
 59/60 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok,

döbbenetes ezt a családi “Maunikaaaa-sóóó”-t olvasni.

Kérdező: én tudod mit nem értek?

(Nem partvonalról kérdezek: elvált vagyok, a kisfiam 11- tehát hasonló èletszakaszban van, mint a férjed kislánya).

Hogy a bánatban tudsz felnézni egy ilyen teszetosza rongy emberre?!?!

A gyerek durván (!) el van hízva (ergo sz..rnak az egészségére és igenis 12 èvesen azt eszi, amit kap, amit adnak neki).

Visszamaradt/megrekedt pszichésen (cumiziiik?! anyával egy ágyban???)

Apuka meg “jajj szegény gyerek” meg “jajj brühühűű megszívat akkor az ex”?!

Ez a férfiminta, akit te beengedsz ágyadba, asztalodhoz, saját gyerekednek példamutatásként?!

Jól értjük, hogy a teszetosza ember még bíróságra sem ment?

Könnyű sápítozni, tenni luxus a saját gyerekéért? (A tiédet is “elviseli”)

Hagy gratuláljak a nagyszerű választásodhoz/ a legkisebb gond itt az, hogy a nagyi odacipeli-e a gyereket...

2021. jún. 28. 17:45
 60/60 anonim ***** válasza:
30%
Talán pont ez a lényege, hogy kicsit mónikás legyen.
2021. jún. 28. 21:10
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!