Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a férjemnek,...

Hogy mondjam el a férjemnek, hogy nem szeretném itt látni most a gyereket?

Figyelt kérdés
A férjemnek van egy gyereke az előző házaságágból. 12 éves és nagoyn sokszor próbáltam már, hogy jó legyen a kapcsolatom vele, de sajnos falakba ütköztem. 5 éve vagyunk együtt. A gyerek nagyon ellensges velem, hazugságokat talál ki és manipulálja az apját. Én úgy voltam vele, hogy csak "gyerekcsíny", de az apja mondta, hogy sajnos tényleg ilyen a gyerek, már pszihologushoz küldték a suliból, de anyuka nem viszi...nem is az alényeg, hanem meghívtam a szüleit hozzánk egy hétvégére, mert szegények sose mozdulnak ki otthonról. Erre kitalálta a férjem, hogy hozzák a gyereket is. Egyszer volt nálunk, akkor iszonyat nagy botrány volt belőle, mert nagyon csúnya dolgokat hazudott anyukának, aztán apával mi veszekedtünk. Ő minden 2. hétvégén ott van a gyereknél, tényleg akkor emgy amikor akar, de én nem szeretném a gyereket nálam még egy ideig, amig bennem vannak ezek, mert csak a feszültséget generálja. lehet azt hiszitek hogy rossz mostoha vagyok, de nem...tényleg rengeteget kipróbáltam hogy müködjön, de olyanokat csinált mondott, ami nagyon rosszul esett. és nekem is van 14 éves gyerekem, tehát tudom milyen, sose csinált iylet a férjemmel szemben. hanem elfogadta. és még mielőtt az jön le hogy a férjemnek el kell fogadnia az enyémet, én nem fogadom el az ővét...erről szó sincs. választhatott, senki nem fogott fegyvert a fejéhez, de nem is kell nevelnie az enyémet. mindent megoldok egyedül a gyerekkel kapcsoaltban, meg a gyerek apjával jó a kapcsolatom, ezért ő segít. szóval csak annyi hogy az zavar, hogy tudja a férjem hogy, mondtam már neki többször, hogy adjon nekem időt, mert nekem ez mélyen fekszik ami történt. de ő annyira akarja nyaraltatni a gyereket, hogy nem érdekli mit mondok. pedig vihetné ahova szeretné. sose szólok bele. és most meg elém állított azzal, hogy a szüleivel megbeszélte, hogy hozzák a gyereket is. nem velem kellene megbeszélni először? viszont ha meg most azt mondom, hogy nem, akkor a szülei is biztos fogják mondani, hogy milyen vagyok.
2021. jún. 28. 11:30
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
85%

Mindig szörnyülködöm ezen, hogy én gyerekem, ő gyereke, ne jöjjön HOZZÁM, az én gyerekemet én nevelem, ő meg az övéhez megy. Ez nekem nem család. Csak együttélés, ahol a mozaik most is darabjaiban van.

Elvált vagyok, van egy 12 éves lányom. Újraházasodtam, a férjem sajátjaként szereti a lányzót, mi így vagyunk egy család, meg nem mondanák rólunk, hogy nem közös gyerekünk, és ezt nem is éreztetjük se egymással, se a gyerekkel. Együtt neveljük, együtt viseljük gondját. Mert egy család vagyunk. Nálatok ezt nem érzem. Itt van a férjednek egy családja, meg neked egy családod, és nincs beleszólás a másik dolgába, és persze az ex a legrosszabb a világon. Apuka igenis kézbevehetné a lánya dolgait, ha akarná. A mama visszaadhatja a diplomáját, ha így viselkedik.

Ti ugyanolyan hibásak vagytok a lánya fejlődésében, mint az ex. És talán pont ezért van így szétesve a lány, mert nincs harmónia és béke körülötte, nálatok is mit lát??

Először nézz magadba, hogy milyen mintát mutattok a gyerekeknek. Utána lehet vádaskodni, hogy miért szorul segítségre az a gyerek.

2021. jún. 28. 13:03
 32/60 anonim ***** válasza:
98%
30. De azt kellene felfogni a férjednek hogy ezzel nem segít a gyerekén. A gyereknek szakember kellene.
2021. jún. 28. 13:05
 33/60 anonim ***** válasza:
100%
32. Úgy látom végig se olvastad a kérdezőt. Nem lehetséges a boldog nagy család dolog mint nálatok mer az anya es a nagyi a gyereket ellenük neveli aki még befolyásolható.
2021. jún. 28. 13:07
 34/60 anonim ***** válasza:
99%
14 éves koromig én is borzasztó féltékeny voltam anyu új pasijára. Egyszerűen úgy éreztem, hogy most akkor ő tönkreteszi a mi kis egységünket. Szerintem ez ilyen alapvető probléma a gyerekeknél, főleg ha labilisabb személyiség és a családi viszonyok sem rendezettek. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy kilépsz ebből a kapcsolatból, mert a gyereket nem szakíthatod el az apjától, mindig ott lesz neki, ahogy az ex is és annak a családja is. Ez egy ördögi kör. Most még ragaszkodsz hozzá, meg beleraksz éveket, de előbb-utóbb rá fogsz jönni, hogy ez működésképtelen. Keress mást magadnak, van egy csomó férfi.
2021. jún. 28. 13:11
 35/60 A kérdező kommentje:

32...gratulálok hogy nektek ez jól müködik...a férjednek is van gyereke másik kapcsolatból? mert akkor tudnád, hogy ez nem iylen egyszerü. én szüleim is mozaikcsalád és ott mindenki mindenkivel jóba van, pont miattunk gyerekek miatt. én ezt láttam, vittem volna tovább ha már így alakult az életem, de ha nem mindenki partner ebben akkor ha a fejem tetejére állok sem tudok ezen változtatni. én nem szólok bele hogy náluk hogyan van, mert azt se szeretem, ha a párom beleszól, hogy én az exemmel mit intézkedek a gyerekkel.

nálunk van beleszólása visont az én gyerekem nevelésébe, mert együtt élünk. elkerülhetetlen hogy ő is terelje, leszidja vagy bármi ami egy "normális" családba az apa feladata. viszont az ő gyereke nem él velünk és így semmi beleszólásom nincs az ő nevelésükbe.

többször lett már beszélve a kislánnyal, anyukával is. de falra hányt borsó sajnos. miután meg volt a "fejmosás" anyukának máshogyan adta elő, ezért duzzogás lett a vége és ismét hetekig nem is vette fel az apjának a telefont.

itt egy baj van: anyuka féltékeny ránk, rám, apára...tudja hogy a gyerek a mindene, ezért ott tud csak "írányitani". ezért apuka ugrik rögtön és bármit kér megteszi illv enged a gyereknek nagyon. emiatt sokszor már vitánk volt, mert olyankor semmi és senki nem számít, holott én úgy gondolom hogy olyankor ha együtt vaguynk 4en, akkor mindenkinek alkalmazkodni kell a másikhoz és nem csak az ő gyerekéhez, mert amúgy meg nem jönne vagy mivel hogy erzékeny, sírna és tombolna ha nem az van ahogy ő szeretné. ezt anyuka tudja és úgy csinálja, hogy nekünk legyen rossz.

a gyerek meg az apjának panaszkodik az anyjára. tehát kijátsza őket egymás ellen és engem is az apja ellen. sőt a gyerekemmel is , pedig őt aztán tényleg nem érdekli 15 évesen egy kisebbk gyerek

2021. jún. 28. 13:16
 36/60 Thispain ***** válasza:
100%
Szerintem én elvinném azt a gyereket az anyja közeléből, akár akarja a gyerek, akár nem. Itt az anya nagy valószínűséggel mindent elferdít, amit a gyerek mesél neki, és pszichológiai okok miatt sem jó, ha ott marad (főleg a nagyi miatt, aki a pszichológus diplomáját az ecseri piacon vehette).
2021. jún. 28. 13:20
 37/60 A kérdező kommentje:

35ös...ez tényleg az :( pedig nagyon szeretem és ő is engem, de mindig mondom neki, hogy nem akarom tönkre teni a kapcsolatát a gyerekével...erre az a válasz, hogy már megértette...mert elbeszélgetettt vele...de mindig ugyanaz ...cssak a feszültség :( és neki is rossz mert látom, hogy tönkre teszi ez az egész. mondtam neki, hogy azért csinálja az anyja ezt, mert féltékeny, ezrt utál a gyerek is mert ezt "tanulta". ennek csak akkor lesz vége, ha szakítunk, de hallani sem akar róla.

nem olyan egyszerü ez a keres mást magadnak dolog...nem csak egy autó, hanem a társam. egymés támassza vagyunk, csak hát vannak problémák sajnos, amik remélhetőleg egyszer eltünnek

2021. jún. 28. 13:24
 38/60 anonim ***** válasza:
14%

Akik tanakodtak, hogy egyszer volt-e ott a kislány, vagy többször... Nekem is az jön le, hogy egyetlen egyszer volt. Az tényleg nem nagyon próbálkozás. Bármennyire is bántó dolgokat művel a kislány, felnőttként adhatnál még neki pár esélyt, ehelyett 5 éve duzzogsz, hogy neked még idő kell.

Most nincs időm visszakeresni, de mintha korábban azt írtad volna, hogy a férjed sem neveli a te gyerek, most pedig azt írod, mégis neveli. (Nyilván nem baj, ha neveli, csak ellentmondásos.)

2021. jún. 28. 13:25
 39/60 A kérdező kommentje:
37es...miútán összejöttünk sokat beszéltünk erről a páromról, hogy magához akarta veni a gyereket, de nem akarta a herce hurcát neki. mert nagyon anyás. együtt alszanak még és sokszor ha apánál alszik, akkor éjjel haza kell vinni mert hiényzik anya. szóval tuti hogy van valami agyban szegénynél, de senki nem hajlandó tenni ellene
2021. jún. 28. 13:26
 40/60 anonim ***** válasza:
44%

Így, ahogy ide leírtad.

"A mostani alkalom során NEM akarom itt látni Rozikát!"

Ennyi.

2021. jún. 28. 13:31
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!