Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a férjemnek,...

Hogy mondjam el a férjemnek, hogy nem szeretném itt látni most a gyereket?

Figyelt kérdés
A férjemnek van egy gyereke az előző házaságágból. 12 éves és nagoyn sokszor próbáltam már, hogy jó legyen a kapcsolatom vele, de sajnos falakba ütköztem. 5 éve vagyunk együtt. A gyerek nagyon ellensges velem, hazugságokat talál ki és manipulálja az apját. Én úgy voltam vele, hogy csak "gyerekcsíny", de az apja mondta, hogy sajnos tényleg ilyen a gyerek, már pszihologushoz küldték a suliból, de anyuka nem viszi...nem is az alényeg, hanem meghívtam a szüleit hozzánk egy hétvégére, mert szegények sose mozdulnak ki otthonról. Erre kitalálta a férjem, hogy hozzák a gyereket is. Egyszer volt nálunk, akkor iszonyat nagy botrány volt belőle, mert nagyon csúnya dolgokat hazudott anyukának, aztán apával mi veszekedtünk. Ő minden 2. hétvégén ott van a gyereknél, tényleg akkor emgy amikor akar, de én nem szeretném a gyereket nálam még egy ideig, amig bennem vannak ezek, mert csak a feszültséget generálja. lehet azt hiszitek hogy rossz mostoha vagyok, de nem...tényleg rengeteget kipróbáltam hogy müködjön, de olyanokat csinált mondott, ami nagyon rosszul esett. és nekem is van 14 éves gyerekem, tehát tudom milyen, sose csinált iylet a férjemmel szemben. hanem elfogadta. és még mielőtt az jön le hogy a férjemnek el kell fogadnia az enyémet, én nem fogadom el az ővét...erről szó sincs. választhatott, senki nem fogott fegyvert a fejéhez, de nem is kell nevelnie az enyémet. mindent megoldok egyedül a gyerekkel kapcsoaltban, meg a gyerek apjával jó a kapcsolatom, ezért ő segít. szóval csak annyi hogy az zavar, hogy tudja a férjem hogy, mondtam már neki többször, hogy adjon nekem időt, mert nekem ez mélyen fekszik ami történt. de ő annyira akarja nyaraltatni a gyereket, hogy nem érdekli mit mondok. pedig vihetné ahova szeretné. sose szólok bele. és most meg elém állított azzal, hogy a szüleivel megbeszélte, hogy hozzák a gyereket is. nem velem kellene megbeszélni először? viszont ha meg most azt mondom, hogy nem, akkor a szülei is biztos fogják mondani, hogy milyen vagyok.
2021. jún. 28. 11:30
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
89%

Engem gyerekként eléggé zavart volna, ha apám nem vitt volna el magához és csak a mamánál találkoztunk volna.

A párod gyerekében is felmerülhetett az a gondolat, hogy nem látjátok szívesen a házatokban. És ezért simán téged okolhat.

2021. jún. 28. 11:57
 12/60 anonim ***** válasza:
86%
Sokszor felmerül a kérdés ilyenkor, hogy miattad hagyta ott a családját az apja? Mert ilyenkor mindegy mi a valóság, a gyerek szemében te vagy az, aki "elvette tőlünk apát", és ez meg is alapozza a rossz kapcsolatot.
2021. jún. 28. 12:06
 13/60 Andizsuzsi ***** válasza:
84%

"nekem is van 14 éves gyerekem, tehát tudom milyen, sose csinált iylet a férjemmel szemben"

Gondolom te is csak 2 hetente jársz látogatóba a gyerekedhez. És amikor mész, időnként viszed a párodat is, hogy akkor se lehessen veled kettesben.

" pedig vihetné ahova szeretné. sose szólok bele"

Haza szeretné vinni.

2021. jún. 28. 12:07
 14/60 A kérdező kommentje:
lány és féltékeny...én ezt megértem. anno mindig mondtam páromnak hogy ne is öleljen előtte, ne puszilgasson, mert rosszul eshet neki, hogy "van más nő az életébe". közös programot szerveztem a gyerkőccel, minden rendben volt. majd otthon anyuka olyanokat írt, hogy én milyen bunkó voltam stb...nem akarom részletezni mert csak felcseszem a agyam. mikor apa otthon volt a gyerekkel, akkor videotelefonáltunk, pont strandon voltunk és a gyerek sírt hogy anyja sose viszi el a strandra, jönni akar hozzánk. másnap apa bejelentette hogy jönnek. egy hétig itt volt. egyszer megláttott egy üzenetet a telefonba, hogy azt írtam a férjemnke hogy nekem ő a családom...a gyerek haza ment akkor ,nem modnta miért csak duzzogott. majd anyuka felhívja apukát mint egy hárpia lecseszi, hogy a gyereknek miért mondok én olyan, hogy a gyerek nem tartozik a családba...szóval ez csak egy botrány a sok közül amit a kisasszony sokszor elferdít...
2021. jún. 28. 12:07
 15/60 A kérdező kommentje:
nem miattam, már akkor 2 éve külön éltek, mikor megismertem
2021. jún. 28. 12:08
 16/60 anonim ***** válasza:
78%
Miért nem nálatok van a hétvégéken?
2021. jún. 28. 12:09
 17/60 anonim ***** válasza:
97%

Eszerint az apa is látja, hogy problémák vannak a gyerekkel. Viszont az anya nem hajlandó elvinni pszichológushoz. Az apának azért kéne küzdenie (a gyermekvédelemmel és az iskolával együtt), hogy a gyerek eljárhasson pszichológushoz. Ez az alfája és omegája a problémának, mert csak akkor remélhető, hogy a kérdező és a gyerek között normális viszony alakul ki.

Én azt látom egyébként, hogy eleve a kérdező és a párja között van probléma, amiben nem tudnak szót érteni. Én nagyon gyerekpárti vagyok, ill. tudomásul veszem, hogy a gyerek a válás legártatlanabb áldozata, de azért az mindenképpen elvárható, hogy a gyerek kulturáltan viselkedjen apja/anyja új párjával. És ezt az apának/anyának kell megkövetelnie, nem a szülő párjának!

2021. jún. 28. 12:10
 18/60 A kérdező kommentje:

azért nem nálunk van hétvégén, mert messze lakunk egymástól. meg igazából nem nagoyn akar sehova menni. apja is mikor megy haza 2 hetente, akkor csak a gyerek miatt megy, és van mikor nem is megy hozzá a gyerek, pedig le volt beszélve. meg nem akarja hagyni az anyját .nagyon anyás, nagyon befoylásolja az anyja. a nagyi pszihologus és olyanokat mond neki, hogy nem szabad apánál aludni, mert hozzádér stb...csak éppen úgy adagolja be a gyereknek, hogy ne legyen feltünő, csak óvatosan nehezen mondja el a gyerek. a cumihoz is ragaszkodik, mert az ad neki bizontságot....11 évesen. anyuka így neveli. mi (apuka) nem tud mit csinálni 2 hetente 2 napot. hanem alkalmazkodik a gyerekhez. ez az én bajom is, hogy nekem kell alkalmazkodnom a gyerekhez ha itt van. neki sose. mert ő nagyon érzékeny, mindig ez a válasz apukától. pedig tényleg igyekeztem, de most nincs szükségem erre a streszre :/

apuka azért nem akar biróságra stb fordulni mert van mikor hetekig nem akar a gyerek menni apjához. ha meg papir van róla, akkor "kötelező" menni . és nem akarja rá eröltetni a gyerkőcre. ha nem akar hát nem megy.

2021. jún. 28. 12:19
 19/60 A kérdező kommentje:
mindegy, nem akarom kiteregetni a dolgokat, csak nem szeretném hogy jöjjön, és ő ezt nem érti meg... :( sajnos van ilyen. nem kell szeretnünk egymás gyerekeit, de elfogadni. én elfogadtam, de nagyon csúnya dolgokat csinált, ami már rá ment a kapcsolatunk egy része is...ezért ilyen kényes téma a gyerek dolog. ő is csak "eltűri" az enyémet. kamasz és nem tud vele mit kezdeni.
2021. jún. 28. 12:21
 20/60 anonim ***** válasza:
96%

Igen, én is úgy értelmeztem higy mindenki tudja hogy a gyerekkel baj van. Az apának ilyenkor njncs bekeszolása hogy igenis járjon a gyerek pszichológushoz? Azt is el tudom képzelni hogy az anya is hergeli a kislányt, ez is gyakori.

Sajnos ha a szülők nem tesznek semmit akkor ez nem fog megoldódni. Már ha lehet tenni valamit. Mert lehet higy csak egy alapból betegesen hazudozó manipulatív ember lesz, ami már most kezd megmutatkozni.

Mindenesetre szerintem fogcsikorgatva de ki kellene bírni szerintem ezt a 2 napot.

A többi időt még a férjed valahol máshol tud találkozni a lányával. Most úgyis szép az idő, bárhol tudnának apa-lánya programot csinálni ahol te nem lennél ott. Nem muszály mindig házban bennt lenni. Erre foghatná a férjed pl hogy miért nem viszi hozzátok legközelebb. Amúg meg ha a kislány egyértelműen utál téged akkor amúgy is felesleges hogy nálatok legyenek. Bocs csak nem volt egyértelmű hogy hol szoktak találkozni vagy talán félreértettem valamit. Ha a férjed megy hozzájuk akkor meg neked nem kell menni és ott tudnak apa-lánya programot csinálni. Tehát pár hónapig meg lehet oldani hogy ez a 2 nap kivételével ne találkozz a kislánnyal.

2021. jún. 28. 12:28
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!