Hogy mondjam el a férjemnek, hogy nem szeretném itt látni most a gyereket?
Engem gyerekként eléggé zavart volna, ha apám nem vitt volna el magához és csak a mamánál találkoztunk volna.
A párod gyerekében is felmerülhetett az a gondolat, hogy nem látjátok szívesen a házatokban. És ezért simán téged okolhat.
"nekem is van 14 éves gyerekem, tehát tudom milyen, sose csinált iylet a férjemmel szemben"
Gondolom te is csak 2 hetente jársz látogatóba a gyerekedhez. És amikor mész, időnként viszed a párodat is, hogy akkor se lehessen veled kettesben.
" pedig vihetné ahova szeretné. sose szólok bele"
Haza szeretné vinni.
Eszerint az apa is látja, hogy problémák vannak a gyerekkel. Viszont az anya nem hajlandó elvinni pszichológushoz. Az apának azért kéne küzdenie (a gyermekvédelemmel és az iskolával együtt), hogy a gyerek eljárhasson pszichológushoz. Ez az alfája és omegája a problémának, mert csak akkor remélhető, hogy a kérdező és a gyerek között normális viszony alakul ki.
Én azt látom egyébként, hogy eleve a kérdező és a párja között van probléma, amiben nem tudnak szót érteni. Én nagyon gyerekpárti vagyok, ill. tudomásul veszem, hogy a gyerek a válás legártatlanabb áldozata, de azért az mindenképpen elvárható, hogy a gyerek kulturáltan viselkedjen apja/anyja új párjával. És ezt az apának/anyának kell megkövetelnie, nem a szülő párjának!
azért nem nálunk van hétvégén, mert messze lakunk egymástól. meg igazából nem nagoyn akar sehova menni. apja is mikor megy haza 2 hetente, akkor csak a gyerek miatt megy, és van mikor nem is megy hozzá a gyerek, pedig le volt beszélve. meg nem akarja hagyni az anyját .nagyon anyás, nagyon befoylásolja az anyja. a nagyi pszihologus és olyanokat mond neki, hogy nem szabad apánál aludni, mert hozzádér stb...csak éppen úgy adagolja be a gyereknek, hogy ne legyen feltünő, csak óvatosan nehezen mondja el a gyerek. a cumihoz is ragaszkodik, mert az ad neki bizontságot....11 évesen. anyuka így neveli. mi (apuka) nem tud mit csinálni 2 hetente 2 napot. hanem alkalmazkodik a gyerekhez. ez az én bajom is, hogy nekem kell alkalmazkodnom a gyerekhez ha itt van. neki sose. mert ő nagyon érzékeny, mindig ez a válasz apukától. pedig tényleg igyekeztem, de most nincs szükségem erre a streszre :/
apuka azért nem akar biróságra stb fordulni mert van mikor hetekig nem akar a gyerek menni apjához. ha meg papir van róla, akkor "kötelező" menni . és nem akarja rá eröltetni a gyerkőcre. ha nem akar hát nem megy.
Igen, én is úgy értelmeztem higy mindenki tudja hogy a gyerekkel baj van. Az apának ilyenkor njncs bekeszolása hogy igenis járjon a gyerek pszichológushoz? Azt is el tudom képzelni hogy az anya is hergeli a kislányt, ez is gyakori.
Sajnos ha a szülők nem tesznek semmit akkor ez nem fog megoldódni. Már ha lehet tenni valamit. Mert lehet higy csak egy alapból betegesen hazudozó manipulatív ember lesz, ami már most kezd megmutatkozni.
Mindenesetre szerintem fogcsikorgatva de ki kellene bírni szerintem ezt a 2 napot.
A többi időt még a férjed valahol máshol tud találkozni a lányával. Most úgyis szép az idő, bárhol tudnának apa-lánya programot csinálni ahol te nem lennél ott. Nem muszály mindig házban bennt lenni. Erre foghatná a férjed pl hogy miért nem viszi hozzátok legközelebb. Amúg meg ha a kislány egyértelműen utál téged akkor amúgy is felesleges hogy nálatok legyenek. Bocs csak nem volt egyértelmű hogy hol szoktak találkozni vagy talán félreértettem valamit. Ha a férjed megy hozzájuk akkor meg neked nem kell menni és ott tudnak apa-lánya programot csinálni. Tehát pár hónapig meg lehet oldani hogy ez a 2 nap kivételével ne találkozz a kislánnyal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!