Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kényszerit apám engem dolgozni ?

Kényszerit apám engem dolgozni ?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok középsuliban járok és nyári szünet van mentem apámmal dolgozni és reggel 7:00tól délután 15:00-ig fűvet nyirtam amikor hazaértünk veszekedett anyám apámmal hogy miért engedett fűvet nyírni ezért apám azt mondta ,,Nem baj ha dolgozik megkell tanulnia a munkát,nyugodtan hadj járjon a nyáriszünetben,, ezen vitáztak sokáig.Mi a véleményetek erről az egészről?
2021. jún. 26. 22:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem akarsz menni ne menj. Én sem mentem soha, de engem a szüleim sem kényszerítettek. Ilyen munkák voltak nálunk is, szóval maga a munka nem vonzott. A pénz pedig szintén nem motivált, mert nem volt rá szükségem. Úgyhogy a nyarakat általában másra használtam, pihentem, a hobbimmal foglalkoztam, találkoztam barátokkal, esetleg nyaraltunk, tanultam stb., nekem ez jobban megérte.
2021. jún. 27. 06:51
 22/31 anonim ***** válasza:
78%

Napi 12000 nagyon király.

Tiniként én hétvégente dolgoztam suliidőben, nyáron nem. Amúgy el voltam kényeztetve, úgymond nem volt rá szükségem. Nálam anyám nyomatta, de olyan bűntudat keltő módon.

Nem bánom hogy korán belecsöppentem. De azt igen ,hogy bizony az egészségem rovására ment. 12 órákat álldogáltam díszként egy folyosón mint hosstess. Azóta se tudok sokat állni egyhuzamban, mert borzasztóan fájnak a lábaim.

Szerintem gondold át, mire szeretnél költeni, ruhákra, elektronikai cuccokra, bármire. Nagyon jó érzés a saját megkeress pénzedből megvenni, teljesen más mintha megkapnád a szüleidtől.

De igaza van az előttem szólóknak. Amikor nyáron is munka van felnőttként, jó érzés vissza gondndolni a nyarakra, amikor hűvös szobában olvashattam ki teljes könyvsorozatokat, esténként koncertek, buli a barátokkal, vagy nagy semmittevésben császkáltunk a városban.

Örülök hogy kihasználtam a nyaraimat. Volt hogy végig wowoztunk a haverjaimmal. Nem mindegy? Baromi jól éreztem magam.

Nyugodtan gondold át, mennyi pénzt szeretnél keresni, menj annyit, és élvezd a maradékot, úgy ahogy neked jól esik.

Felnőttként már nehezen lehet, főleg hogy a barátok, haverok nagy része eltűnik addigra, és nehezen is lehet találni.

2021. jún. 27. 08:04
 23/31 anonim ***** válasza:
97%
Ezt minden héten kiírod...? Kböző körítésekkel.... nevetseges!
2021. jún. 27. 11:05
 24/31 anonim ***** válasza:
92%
12000 ezer jó pénz egy napra. Én nem keresek ennyit egy nap.. 😑, pedig felnőtt vagyok. Nem látok ebben semmi kényszerítést, gondolom neked is jól jön egy kis kess, apukád is örült hogy mentél, látja hogy dolgos vagy.
2021. jún. 27. 11:15
 25/31 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom hogy meg-e érte egész nap talicskázni,fűvet nyírni apám kőműves és ő csak várta míg hordom neki a betont ő is segíthetett volna hordani nem?Amikor elfogyott a beton ő telefonozva várt engem hogy mikor hozok neki betont ez nem pofátlanság?
2021. jún. 27. 14:46
 26/31 anonim ***** válasza:
98%

Mi az a hordod neki a betont? Te hordod, ő dolgozik vele, nem? Munkamegosztás.

"meg-e érte", ",fűvet " – gratulálok.

2021. jún. 27. 15:39
 27/31 anonim ***** válasza:
98%

A munkatársaim magyarázzák mindig habzó szájjal, hogy marpedig a gyereknek dolgoznia kell. Betanitott munkások. Valahol igazuk van, hogy megmutassák miért kell tanulnod- ne ilyen alja munkád legyen felnőttként. Pár hét tényleg nem a világ vége. Ráadásul a napi 12 ezer elég szép fizetés.

Én már bánom, hogy nem kezdtem bele hamarabb a munka világába.

2021. jún. 27. 18:10
 28/31 qkker1 ***** válasza:
97%

"Amikor elfogyott a beton ő telefonozva várt engem hogy mikor hozok neki betont ez nem pofátlanság?"

Nem szép ecsém, ez nem pofátlanság, hanem munkamegosztás! A szakember csinálja a szakmunkát, a segédmunkás meg a segédmunkát!

2021. jún. 28. 10:42
 29/31 anonim ***** válasza:
2021. jún. 28. 10:56
 30/31 anonim ***** válasza:
65%
Neked kell tudni, hogy megéri-e. 3000 forintos órabér felett vállalnék csak be 8 órát, de te tudod. Ha neked nem kell a pénz, és nem élvezed amit csinálsz, ne menj.
2021. júl. 2. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!