Nem mentem el apám temetésre. Miért furdal a lelkiismeret, ha amúgy életében nem törődött velem?
Figyelt kérdés
Apám egy agresszív alkoholista volt.
Anyám elvált tőle. Apám sose fizette a gyerektartást, feketén dolgozott így le se tudták vonni tőle.
Amikor kicsik voltunk nyáron elvitt minket az anyjához. A nagymamát szerettem. Néha megjelent részegen ilyenkor
Nemrég meghalt, körülményes lett volna utazni a covid miatt, de szerintem normál esetben sem mentem volna el a temetésre.
Most én rossz ember vagyok? Tényleg mindegy milyen a szülő, neked muszáj szeretni őt?
2021. jún. 18. 16:54
1/14 3 napos mákos lecsó válasza:
A lényeg az, hogy te nyugodt legyél.
Szerintem nem kell, hogy lelkiismeretfurdalásod legyen.
2/14 anonim válasza:
Nem, nem muszáj. Nem is érdemelte meg az apád. El fog múlni.
3/14 anonim válasza:
Az én nagyapám is alkoholista volt, nagymamám el is vált tőle, mégis nála halt meg a kisszobában, ott töltötte az utolsó napjait. Ennek ellenére nagyim nem ment el a temetésére. Én egy percig sem ítéltem el érte soha, biztos meg volt rá az oka. Ha te úgy érezted, hogy nem szívesen mennél, egy percig ne legyen miatta bűntudatod.
5/14 anonim válasza:
Ha csak papíron volt az apád, akkor ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Ha nem törődött veled, nem keresett, nem szeretett és nevelt téged, akkor semmit nem jelent, hogy ő nemzett téged - arra bármilyen férfi képes.
6/14 anonim válasza:
Nem, nem vagy rossz ember. Teljesen normális vagy.
Ő volt a rossz.
A 4-es meg egy agresszív alkoholista.
8/14 anonim válasza:
És mi bajod lett volna ha elmégy?Könnyebb lett volna lelkednek .
9/14 anonim válasza:
Miért lennél rossz ember ? A biológiai rokonságnak semmi köze a lelki, érzelmi kapcsolathoz. Egyébként sem ezek a formális események lényegesek, hanem a tényszerű viselkedés. Hány olyan embert ismerünk, aki elviselhetetlenül viselkedik a családjával, majd amikor eltemetik a családtagot, akkor látványosan hetente kimegy a temetőbe, sőt talán még rendszeres "színházi" jelenetet is előad...
10/14 anonim válasza:
Az utolsó tizenöt évben nem beszéltem az apámmal. Huszonnyolc feleség, gyerek innen-onnan, a családi vagyont meg elherdálta. Nagyon rossz ember volt. A halálos ágyán kérték, hogy legalább telefonon beszéljek vele. Nemet mondtam. De a temetésére azért elmentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!