Kényszerit apám engem dolgozni ?
1-2 hétbe nem fogsz belehalni és még pénzt is keresel. Egész nyárra én is meredeknek találnám ezt a munkát, nyilván szükséged van pihenésre is.
2021. jún. 26. 23:06
12/31 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, szerintem is praktikus a munka, mert nem csak leköt, hanem hasznos tevékenységet is végzel, ráadásul pénzt is keresel vele.
Ráadásul 12 ezer ft napi 8 óra munkáért teljesen korrekt bér, ennyiért pl én egész nyáron szívesen mennék dolgozni. :D De 16 évesen persze fontos a kellő pihenéssel, haverokkal töltött idő is. De mértékkel, csak jól járhatsz vele szerintem, becsüld meg a lehetőséget.
2021. jún. 26. 23:30
Szerintem sokan nyírnának füvet 12000-ért naponta. Valahogy úgy veszem le, hogy te már ezt az összeget is lenézed, pedig még nem is próbáltad ki magad a nagyvilágban. De ha annyira biztos vagy abban, hogy neked erre az "alamizsnára" nincs szükséged, mert pár év múlva ennyi lesz az órabéred, akkor én is azt mondom, hogy inkább tanulj, és pihenj a nyáron. Viszont ha csak egy szakmunkásba kezdtél bele, akkor hidd el, jól jön a tapasztalat is, és a pénz is.
2021. jún. 26. 23:38
14/31 WidowmakerButt válasza:
Ez kb. egy 16 éves hisztije inkább, minthogy kényszerítés
2021. jún. 26. 23:40
Van egy pár generáció, akiknek a nyári munka természetes, vszeg apád is ilyen. Én úgy tudtam szabadon eljárni nyaralgatni meg csavarogni a haverokkal, ha megkerestük a rávalót. Biciklit is vettem egyszer. A nyári munka kaland is volt, idegen emberek, felelősség, ismeretlen világok. Építkezés, kisüzem, betanított munkák, de saját pénz és saját tapasztalat. Attitűd kérdése, nekem bejött, másnak nem.
Lehet, hogy apád jót akar neked ezzel.
2021. jún. 26. 23:43
16/31 WidowmakerButt válasza:
Őszintén, a nyári munkával semmi baj sincs, akkor lenne ez kényszerítés ha nem érné meg, de ennyi pénzért és tapasztalatért simán megéri, még ha el is fáradsz benne.
2021. jún. 26. 23:46
Ne hallgass senkire itt! Elmész még max jövőhéten és aztán hagyod, ha úgy gondolod. Én most kezdtem el rendesen dolgozni, de nagyon örülök, hogy a 2019-es július kivételével minden nyarat végig döglöttem. :)
Fogok még én is, meg te is szenvedni eleget az életben, nehogy ezt a pár fiatalkori, szabad nyaradat is elvegyék már!
Leleszek pontozva, mivel itt mindenki már 10 évesen 12 órás műszakokat tolt le a bányában, oszt nehogy már jó legyen a másiknak. :P
19/f
2021. jún. 26. 23:48
18/31 WidowmakerButt válasza:
Hát így belegondolva, ezzel is egyet lehet érteni, jó a pihenés amíg még van nyári szünet az életedben, de minden nyarat lustálkodással tölteni? Szerintem az egy kicsit felesleges időpocsékolás.
2021. jún. 26. 23:56
Menj el vagy 3 hétig, abból összejön egy jó kis nyaralasra aztán szórakozz, pihenj, segíts otthon. 16 évesen a nyár erre való, ne foglalkozz másokkal, eleget fogsz még dolgozni az életben. De amúgy becsüld meg apukád, jó helyet talált neked.
2021. jún. 27. 01:43
Is-is. Hááát, kényszeríthet, de szerintem nem rossz széndékból, csak bele akar vinni a felnőtt életbe. Vagy elfogadod, vagy szembeszállsz, persze, szembe is szállhatsz, meg lehet saját jövedelmed is. :) De azért apud jód akar, hallgasd meg. 26F
2021. jún. 27. 06:08
Kapcsolódó kérdések: