Most kitagadott az Apám?
Az alaphelyzet, hogy a szüleim szétmentek 5 éves koromban, mert Anya megcsalta Apát. Apa sose mondott le rólam évekig harcolt értem, mindent meg tett, hogy ő nyerje a gyermek elhelyezési pert. Nem így lett.
A lényeg, hogy azóta már tudom-amit akkor nekem nem mutatott ki- rettentően összeroppant a miatt amit Anya tett és hogy elvesztett engem, de idővel lett új barátnője és született egy húgom, aki most 17 éves és kapott egy autót a héten...Én meg rákérdeztem Apánál, hogy ez mégis akkor most hogyan van? Erre azt mondta, hogy gyere üljünk le beszélgetni.
-Érett felnőtt nő vagy. Emlékezz vissza arra, hogy 3 éves korodtól én gondoskodtam rólad. Én vittelek oviba, én mentem érted, utána mentünk játszótérre, majd csináltam neked vacsorát. Anyád hol volt, eközben? De ezt más rengetegszer átbeszéltük. Miután szétmentünk vele mindent megtettem, hogy velem legyél, emlékezz vissza, hogy állandóan hívtalak telefonon, hogy beszélhessünk, hogy tudjam mi van veled. Minden láthatást úgy vártam, hogy számoltam a perceket. Az összes pénzem elment ügyvédekre, hogy én nevelhesselek. Tudom, hogy minden erejével ellem nevelt erről te nem tehetsz. Én mégis több mint egy évtizedig könyörögtem neked, hogy költözz hozzám, válaszd az igazi családodat. 12-14 éves korodban már meghozhattad volna ezt a döntést, te mégis maradtál anyádnál, pedig addigra már fel kellett hogy fogd, hogy elárulta a családunkat, egy jellemtelen ember. Téged és engem árult el. Én téged szeretlek a világon a legjobban. Te vagy az első szülöttem.
És nézd meg mire vitted. Nemet mondtál arra, hogy edzésre járj velem, Nemet mondtál arra, hogy megtanulj hangszeren játszani, nemet mondtál a magántanárokra, az érettségid is éppen hogy csak sikerült. Nem azt mondom, hogy olyan lúzer lettél mint az anyád, de a benned rejlő lehetőségeidet nem aknáztad ki és az iránymutatásom sem érdekelt igazából sose. De a lényeg, hogy nem engem választottál még akkor sem amikor már választhattál, nem maradtál lojális hozzám, a családodhoz és e miatt megszakad a szívem a mai napig. A húgod viszont minden pillanatában velem volt munkán kívül mióta él...ő én vagyok. Az én gondolataim, az én értékrendszerem és lojalitásom ölt testet benne.
Ezért kapott most egy autót és ezért kapja majd meg az egyik lakást is, ha úgy döntene, hogy el szeretne költözni.
És ezért övé lesz mindenem amim van, miután én már nem leszek. A lakások, a cég, minden.
Én meg csak annyit tudtam kinyögni, hogy bocsáss meg Apa...
Ő pedig megölelt és azt mondta, hogy soha nem késő helyesen dönteni, de az amit elmondott változni nem fog. Én meg csak bőgök két napja, mert úgy érzem, hogy cserben hagytam őt.
En egyik felnek sem adok igazat.
"egy húgom, aki most 17 éves és kapott egy autót a héten...Én meg rákérdeztem Apánál, hogy ez mégis akkor most hogyan van?"
Eloszor is, nem kotelessege neked is autot venni, felnott vagy. Nem vonhatod felelossegre.
Ha kicsit tobbet olvasnal a forumon, akkor lathatnad, hogy hany olyan Apa van, aki le sem sz**** a gyereket, valas utan pedig foleg nem!
Neked Apad otz volt es az olvasottak alapjan BOVEN ott volt, tobbet mint ami tole elvart volt. Mindent felkinalt neked, te a fejedet raztad. Most, hogy a hugod autot kapott, te hirtelen elougrasz, hogy "Na es velem mi lesz?"
Meg bogsz, mert eluszik az orokseg...de ott van neked Anyad. Nem Apadat sajnalod...hanem a penzt. Ennyi.
Nem hiszem, hogy pont így mondta. Ebbe már benne van a te "irodalmi stílusod".
"ő én vagyok. Az én gondolataim, az én értékrendszerem és lojalitásom ölt testet benne."
Ilyet ember szóban nem mondd.
És igen, csalódott benned, de most van egy kisebbik lánya, akivel együtt töltötte az elmúlt 17 évet, mint igazi család. Most ki is fejtette, hogy ő hozzá már jobban ragaszkodik. Az emberek nem bábok, nem változtathatod meg amit belül érez, nektek nem lesz olyan kapcsolatotok már soha, mint a saját maga által nevelt lányával.
1-es ha ez igaz, az apja egy nárcisztikus alak, és ezek után nem csodálom, hogy az anyja kétségbeesésében megcsalta.
Az egész egy nagy manipulációs katyvaz, hogy ő mit tett érte, de közbe olyan szavakat használ az exnejére és rá, hogy az valami borzalom.
A gyereke nem egy lojális kabala tárgy, hanem egy érző, szabad akarattal rendelkező személy.
Pláne, hogy a kishugát az ő képmása, azaz addig manipulálta míg olyan nem lett mint ő. Bár csak ezt hiszi, de szerintem a hugod is rá fog jönni nagyon gyorsan, hogy valójában az apja manipulálta.
Remélem, hogy ez csak egy kamu kérdés én is.
Ja a kérdésre a válasz, nem csak az örökségből zárt ki, de aki így viselkedik a saját gyerekével, az nem is szereti.
Amúgy ez a duma, hogy mert a hugod olyan mint ő, ezért jutalmazta egy autóval, és ezért lesz övé minden.
Hogy ha egy 10-es skálán jellemezni kéne ezt az alakot, akkor egyszerűen egy gáztöltő sem tudná kifejezni, hogy mennyire gáz, amit művelt a saját lányával lelkileg.
Csak akkor néz majd nagyot mikor hugod odaajándékozza neked később az autóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!