Most kitagadott az Apám?

Figyelt kérdés

Az alaphelyzet, hogy a szüleim szétmentek 5 éves koromban, mert Anya megcsalta Apát. Apa sose mondott le rólam évekig harcolt értem, mindent meg tett, hogy ő nyerje a gyermek elhelyezési pert. Nem így lett.

A lényeg, hogy azóta már tudom-amit akkor nekem nem mutatott ki- rettentően összeroppant a miatt amit Anya tett és hogy elvesztett engem, de idővel lett új barátnője és született egy húgom, aki most 17 éves és kapott egy autót a héten...Én meg rákérdeztem Apánál, hogy ez mégis akkor most hogyan van? Erre azt mondta, hogy gyere üljünk le beszélgetni.

-Érett felnőtt nő vagy. Emlékezz vissza arra, hogy 3 éves korodtól én gondoskodtam rólad. Én vittelek oviba, én mentem érted, utána mentünk játszótérre, majd csináltam neked vacsorát. Anyád hol volt, eközben? De ezt más rengetegszer átbeszéltük. Miután szétmentünk vele mindent megtettem, hogy velem legyél, emlékezz vissza, hogy állandóan hívtalak telefonon, hogy beszélhessünk, hogy tudjam mi van veled. Minden láthatást úgy vártam, hogy számoltam a perceket. Az összes pénzem elment ügyvédekre, hogy én nevelhesselek. Tudom, hogy minden erejével ellem nevelt erről te nem tehetsz. Én mégis több mint egy évtizedig könyörögtem neked, hogy költözz hozzám, válaszd az igazi családodat. 12-14 éves korodban már meghozhattad volna ezt a döntést, te mégis maradtál anyádnál, pedig addigra már fel kellett hogy fogd, hogy elárulta a családunkat, egy jellemtelen ember. Téged és engem árult el. Én téged szeretlek a világon a legjobban. Te vagy az első szülöttem.

És nézd meg mire vitted. Nemet mondtál arra, hogy edzésre járj velem, Nemet mondtál arra, hogy megtanulj hangszeren játszani, nemet mondtál a magántanárokra, az érettségid is éppen hogy csak sikerült. Nem azt mondom, hogy olyan lúzer lettél mint az anyád, de a benned rejlő lehetőségeidet nem aknáztad ki és az iránymutatásom sem érdekelt igazából sose. De a lényeg, hogy nem engem választottál még akkor sem amikor már választhattál, nem maradtál lojális hozzám, a családodhoz és e miatt megszakad a szívem a mai napig. A húgod viszont minden pillanatában velem volt munkán kívül mióta él...ő én vagyok. Az én gondolataim, az én értékrendszerem és lojalitásom ölt testet benne.

Ezért kapott most egy autót és ezért kapja majd meg az egyik lakást is, ha úgy döntene, hogy el szeretne költözni.

És ezért övé lesz mindenem amim van, miután én már nem leszek. A lakások, a cég, minden.

Én meg csak annyit tudtam kinyögni, hogy bocsáss meg Apa...

Ő pedig megölelt és azt mondta, hogy soha nem késő helyesen dönteni, de az amit elmondott változni nem fog. Én meg csak bőgök két napja, mert úgy érzem, hogy cserben hagytam őt.

2021. jún. 25. 19:24
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
70%
Én megértelek valamennyire téged, de inkább apádnak adok igazat, hisz ha anyukád mellett nőttél fel, és anyukádhoz került a tartás, ezek után nem csoda hogy nem vagy annyira közel apukádhoz. És apukádnak eléggé szar érzés lehetett, hogy pénze, ideje, energiája ráment, aztán edzést, tanárt,stb leaszarod. De azt is meg kell érteni, hogy akkor gyerek voltál, és hiába hogy 12-14 évesen az embernek már van egy személyisége, még nem kiforott. De apád nem tagadott ki szó szerint mondta, csak anyagi javakban nem fog részesíteni (vagy legalábbis nekem így jött le). Továbbá ha ennyire bánod hogy nem vett kocsit, gondolj az ügyvédre perekre. Az autó valszeg többet ér anyagi szempontból, mint a perek, de ezt se felejstd. De attól függetlenül hogy nem neked adok igazad, nem hibáztatlak (ahogy apád sem annyira).
2021. jún. 25. 21:59
 22/54 anonim ***** válasza:
22%
Minden második családban az apa lassan nrácisztikus?
2021. jún. 25. 22:07
 23/54 anonim ***** válasza:
60%
Itt a gyakorin mindegyik az... Imádnak ezzel dobálózni.
2021. jún. 25. 22:14
 24/54 anonim ***** válasza:
68%

Emberileg természetes, hogy jobban kedveljük azt, aki hozzánk lojálisabb, kedvesebb, stb. Ugyanakkor egy jó szülőnek sem anyagilag, sem szavakban nem szabadnak érzékeltetnie, hogy különbséget tesz a gyermekei között. Ha szívünkre tesszük a kezünket, szinte minden szülőnek megvan a kedvence, de ezt azért igyekezni kellene elrejteni, amennyire csak lehet. Egy gyereket nem szabadna hibáztatni azért, mert valamelyik szülőjét választotta. Nem tudom, hogy igaz történet-e, de itt az apa valóban nárcisztikusnak tűnik.

Szerintem tiszteld őt alap szinten, mert ez személyiségi zavar nála valószínű... de ne hagyd magad manipulálni, ne kezdj el túlságosan nyalizni, ne hajts a pénzére. Az szánalmas lenne, és valószínűleg célt sem érnél vele... Egy jó apa, nem mond ilyeneket szerintem... Gondoljunk csak a tékozló fiú történetére...

2021. jún. 25. 22:18
 25/54 anonim ***** válasza:
70%
Te valami miatt anyáddal maradtál. Ezek szerint ő sem volt rossz anya hosz akkor nem is ítéltek volna neki téged, másodszor pedig azért azt nem tudjuk, hogy mennyi változással járt volna neked, ha apádhoz költözöl. Iskola váltás, barátok, stb... Belegondolva apád egy önző ember, aki leszarta a gyereke érzéseit. Hisz mindent meg akart tenni, csak hogy téged a saját környezetedből kiszakítson. Gondolom, ez csak egy piti bosszú akart lenni anyád felé. De te legalább szabadságban nőttél fel, nem úgy mint a marionett bábú húgod. Apád büszke lehet magára.
2021. jún. 25. 22:22
 26/54 A kérdező kommentje:

23.

Amit írsz szóba került közöttünk többször az évek alatt. Erre azt mondta, ahogy visszaemlékszik benne 8 évesen alakult ki egyértelműen a jó és a rossz közötti különbség megítélése. És tőlem is ezt várta volna el.

Viszont én úgy nőttem fel, hogy végig azt hallgattam, hogy-Az apád egy szemétláda!-Az apád már nem az apád, mert most már az új férjem az apád, ezért szólítsd apának!-amit én nem tettem meg sose, mert csak egy Apám van.

Ahogy arra is emlékszem, hogy amikor Apánál voltam láthatásos hétvégéken óriási hisztiket csaptam amiért visszavitt, mert maradni akartam. Ennek a csúcsa az volt, amikor egy visszavitel előtt megszöktem Apától, hogy ne tudjon visszavinni anyához, mire anya a rendőröket hívta ki Apára, pedig csak a ház előtt a parkban bújtam el.

2021. jún. 25. 22:26
 27/54 anonim ***** válasza:
83%

Nehéz döntés, magamat elképzelnem ebben a történetben és én is anyámmal maradtam volna. De választani az maga a pokol két szülő között.

14 évesen ember, azt se tudja mit akar akkor az ember, nem hogy költözzön... Feladja a megszokott biztonsági zónáját a megszokott helyét és barátait.

Ne akard azt az autót se a céget. Apád haragszik rád, úgy gondolja cserben hagytad... de elég önfejű és empátia is csekély benne.

Járd a saját utat, tanulj és ne az irigység vezényeljen.

Én saját magam vettem meg az első autómat saját pénzemből.

2021. jún. 25. 22:29
 28/54 anonim ***** válasza:
97%
28-as ezeket nem tudtam. Nos eléggé fáradt vagyok, de még megpróbálok egy véleményt összeírni. :D Nos ezek alapján szerintem apád lesarkította a dolgokat. Bár be kell vallani hogy a sok szar amit át élt, ez neki semmi. Sajnos szerintem ez az amolyan magyar mentlítás, avagy a pesszimizmus, hogy kaptam egy játékot, de használt. Amúgy remélem az én előző véleményem nem volt sértő számodra, meg ez sem (23-as vagyok).
2021. jún. 25. 22:36
 29/54 A kérdező kommentje:

27.

Itt alap tévedésed van.

Boldogan éltünk rendkívül jó körülmények között és Anyám szakított ki ebből engem, nem pedig Apa akart. Ezért nőttem fel egy csöves panel albérletben a 8 kerben, a Dunakeszi többszintes zöldövezeti kertes ház helyett.

És így belegondolva, hogy ennyire írjátok ezt a manipulálós dolgot.

Egy dolog nagyon belém rögzült. Amikor kiskoromban hisztiztem és azt mondtam anyának, hogy akkor apához költözök mert ő szeret...

Erre anya-rendben, akkor takarodj!- és elkezdte kidobálni a cuccaimat a szekrényből-menj az apádhoz most rögtön!-mindezt 6-7 évesen és havi szinten.

És mai fejjel már látom, hogy ez volt durva manipuláció, nem pedig Apa szembesítése.

2021. jún. 25. 22:39
 30/54 anonim ***** válasza:
88%
Mindkét szülőd manipulatív. És egyik se fizeti a pszichológust :(
2021. jún. 25. 22:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!