Most kitagadott az Apám?

Figyelt kérdés

Az alaphelyzet, hogy a szüleim szétmentek 5 éves koromban, mert Anya megcsalta Apát. Apa sose mondott le rólam évekig harcolt értem, mindent meg tett, hogy ő nyerje a gyermek elhelyezési pert. Nem így lett.

A lényeg, hogy azóta már tudom-amit akkor nekem nem mutatott ki- rettentően összeroppant a miatt amit Anya tett és hogy elvesztett engem, de idővel lett új barátnője és született egy húgom, aki most 17 éves és kapott egy autót a héten...Én meg rákérdeztem Apánál, hogy ez mégis akkor most hogyan van? Erre azt mondta, hogy gyere üljünk le beszélgetni.

-Érett felnőtt nő vagy. Emlékezz vissza arra, hogy 3 éves korodtól én gondoskodtam rólad. Én vittelek oviba, én mentem érted, utána mentünk játszótérre, majd csináltam neked vacsorát. Anyád hol volt, eközben? De ezt más rengetegszer átbeszéltük. Miután szétmentünk vele mindent megtettem, hogy velem legyél, emlékezz vissza, hogy állandóan hívtalak telefonon, hogy beszélhessünk, hogy tudjam mi van veled. Minden láthatást úgy vártam, hogy számoltam a perceket. Az összes pénzem elment ügyvédekre, hogy én nevelhesselek. Tudom, hogy minden erejével ellem nevelt erről te nem tehetsz. Én mégis több mint egy évtizedig könyörögtem neked, hogy költözz hozzám, válaszd az igazi családodat. 12-14 éves korodban már meghozhattad volna ezt a döntést, te mégis maradtál anyádnál, pedig addigra már fel kellett hogy fogd, hogy elárulta a családunkat, egy jellemtelen ember. Téged és engem árult el. Én téged szeretlek a világon a legjobban. Te vagy az első szülöttem.

És nézd meg mire vitted. Nemet mondtál arra, hogy edzésre járj velem, Nemet mondtál arra, hogy megtanulj hangszeren játszani, nemet mondtál a magántanárokra, az érettségid is éppen hogy csak sikerült. Nem azt mondom, hogy olyan lúzer lettél mint az anyád, de a benned rejlő lehetőségeidet nem aknáztad ki és az iránymutatásom sem érdekelt igazából sose. De a lényeg, hogy nem engem választottál még akkor sem amikor már választhattál, nem maradtál lojális hozzám, a családodhoz és e miatt megszakad a szívem a mai napig. A húgod viszont minden pillanatában velem volt munkán kívül mióta él...ő én vagyok. Az én gondolataim, az én értékrendszerem és lojalitásom ölt testet benne.

Ezért kapott most egy autót és ezért kapja majd meg az egyik lakást is, ha úgy döntene, hogy el szeretne költözni.

És ezért övé lesz mindenem amim van, miután én már nem leszek. A lakások, a cég, minden.

Én meg csak annyit tudtam kinyögni, hogy bocsáss meg Apa...

Ő pedig megölelt és azt mondta, hogy soha nem késő helyesen dönteni, de az amit elmondott változni nem fog. Én meg csak bőgök két napja, mert úgy érzem, hogy cserben hagytam őt.

2021. jún. 25. 19:24
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:

50es akkor leírom ezek okait.

Ha az egyik szülő eltiltja tőled a gyerekedet, de te mégis elhozod, akkor az eltiltó szülő fel fog jelenteni téged kiskorú veszélyeztetéséért, vagy akár gyerekrablásért. Hiába fogják kiröhögni a rendőrök, ott lesz hogy a másik fél ellen gyermekrablási ügyben történt feljelentés. Ellenkező szituban te meg őt láthatás korlátozásáért jelented fel.

És a bíró döntésén fog múlni, hogy melyik félnek ad majd igazat.

Ha önbíráskodsz és megvereted őket, hogy hagyják már ezt abba és hagyjanak a gyerekeddel lenni, akkor eljárás fog indulni ellened felbújtásért és hiába ennek bizonyítása gyakorlatilag lehetetlen, de a bíróságon elő fog jönni, hogy történt az ügyben ilyen is és megint csak egy idegen fog dönteni erről a bíró.

Tehát ha Apa berúgta volna az ajtót, hogy ide a gyerekemmel és Anya ráhívja a rendőrséget, akkor a jog szerint ő lett volna az agresszor a garázda, aki veszélyes egy kisgyerekre. Ezért inkább hívta a rendőrséget, akik kinyittatták Anyával az ajtót és Apa el tudott hozni.

Az oka meg értelem szerű. Apa nevelt kiskoromtól és állandóan kérdeztem Anyát, hogy mikor hívhatom fel?-soha-vagy mikor mehetek hozzá, tehát sokkal jobban kötődtem hozzá, amit Anya meg akart szüntetni. És feltett szándéka volt, hogy idővel teljesen lekoptassa Apát és én a paliját tekintsem apámnak.

2021. jún. 28. 22:22
 52/54 anonim ***** válasza:
100%

#51 Ez érthető és biztos, hogy apádnak nagyon rossz volt. De azt szeretném még egyszer tudatosítani benned, hogy apud nem jogosan büntet.

1. Ő választotta ki az első gyereke anyját, neked nincs benne felelősséged, hogy anyud milyen ember, neki van.

2. Ő vált el ilyen hangnemben anyudtól, hogy akkor sem láthatott, ha ez anyudnak könnyebb lett volna.

3. Nem tudta megoldani a problémát.

4. Most téged tesz felelőssé és büntet, mert te sem tudtad megoldani.

Biztos rossz volt neki, de a leìrásod alapján neked is ugyanolyan rossz volt.

2021. jún. 29. 02:31
 53/54 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem akkor is undorító a gyereket okolni az elcseszett életükért, örüljenek a szülők hogy még szóba állsz velük. Ezek után tuti megtagadnàm apámat,hátha észhez tér.
2021. jún. 29. 09:36
 54/54 anonim ***** válasza:

Nekem a Trónok Harca ugrik be a történetedről. A Greyjoy Ház története. Ott a sztori szerint a srác 10 éves korától 20 éves koráig egy másik családban élt, majd hazament és várta, hogy ölébe hullik a Világ. És akkor a faterja elég gyorsan szembesítette, hogy ilyesmiről szó sem lehet, mert ahhoz előbb bizonyítania kell, hogy az igazi családjához lojális, nem pedig a nevelő családhoz.

Vagyis a faterja nem kezdte el tutujgatni, mert hogy jaj a vér szerinti gyerekem. Hanem megadta a feltételeket és az esélyt neki arra, hogy bizonyítsa, hogy az.

A leírás alapján faterod nem egy átlag, hogy nyaljuk ki a gyerek se ggét, hanem egy határozott kemény ember. És ha már nem is élünk a lovagkorban ahol a lojalitás mindenek felett állt, de az a minimum szerintem a mai világban is, hogy a lojalitást sokkal jobban értékeljük mint mondjuk egy vérségi köteléket. Vagyis nincs minden veszve szerintem. Ha újra meglátja benned a hozzá lojális gyerekét és ezt a felismerést megosztod vele ugyanúgy ahogy velünk és utána tettekkel is bizonyítod, hogy így is gondolod, akkor vissza kerülhetsz a "bizalmi körébe".

2021. szept. 2. 22:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!