Most kitagadott az Apám?

Figyelt kérdés

Az alaphelyzet, hogy a szüleim szétmentek 5 éves koromban, mert Anya megcsalta Apát. Apa sose mondott le rólam évekig harcolt értem, mindent meg tett, hogy ő nyerje a gyermek elhelyezési pert. Nem így lett.

A lényeg, hogy azóta már tudom-amit akkor nekem nem mutatott ki- rettentően összeroppant a miatt amit Anya tett és hogy elvesztett engem, de idővel lett új barátnője és született egy húgom, aki most 17 éves és kapott egy autót a héten...Én meg rákérdeztem Apánál, hogy ez mégis akkor most hogyan van? Erre azt mondta, hogy gyere üljünk le beszélgetni.

-Érett felnőtt nő vagy. Emlékezz vissza arra, hogy 3 éves korodtól én gondoskodtam rólad. Én vittelek oviba, én mentem érted, utána mentünk játszótérre, majd csináltam neked vacsorát. Anyád hol volt, eközben? De ezt más rengetegszer átbeszéltük. Miután szétmentünk vele mindent megtettem, hogy velem legyél, emlékezz vissza, hogy állandóan hívtalak telefonon, hogy beszélhessünk, hogy tudjam mi van veled. Minden láthatást úgy vártam, hogy számoltam a perceket. Az összes pénzem elment ügyvédekre, hogy én nevelhesselek. Tudom, hogy minden erejével ellem nevelt erről te nem tehetsz. Én mégis több mint egy évtizedig könyörögtem neked, hogy költözz hozzám, válaszd az igazi családodat. 12-14 éves korodban már meghozhattad volna ezt a döntést, te mégis maradtál anyádnál, pedig addigra már fel kellett hogy fogd, hogy elárulta a családunkat, egy jellemtelen ember. Téged és engem árult el. Én téged szeretlek a világon a legjobban. Te vagy az első szülöttem.

És nézd meg mire vitted. Nemet mondtál arra, hogy edzésre járj velem, Nemet mondtál arra, hogy megtanulj hangszeren játszani, nemet mondtál a magántanárokra, az érettségid is éppen hogy csak sikerült. Nem azt mondom, hogy olyan lúzer lettél mint az anyád, de a benned rejlő lehetőségeidet nem aknáztad ki és az iránymutatásom sem érdekelt igazából sose. De a lényeg, hogy nem engem választottál még akkor sem amikor már választhattál, nem maradtál lojális hozzám, a családodhoz és e miatt megszakad a szívem a mai napig. A húgod viszont minden pillanatában velem volt munkán kívül mióta él...ő én vagyok. Az én gondolataim, az én értékrendszerem és lojalitásom ölt testet benne.

Ezért kapott most egy autót és ezért kapja majd meg az egyik lakást is, ha úgy döntene, hogy el szeretne költözni.

És ezért övé lesz mindenem amim van, miután én már nem leszek. A lakások, a cég, minden.

Én meg csak annyit tudtam kinyögni, hogy bocsáss meg Apa...

Ő pedig megölelt és azt mondta, hogy soha nem késő helyesen dönteni, de az amit elmondott változni nem fog. Én meg csak bőgök két napja, mert úgy érzem, hogy cserben hagytam őt.

2021. jún. 25. 19:24
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
95%

Jó ez a mesedélután, de ha mégis igaz akkor mindkét szülőd seggfej, ha az én családom volna egy marék szotyi nem kéne ezektől, nemhogy azt hallgassam mennyi mindent megtettek értem miközben le se szarnak.

Az ilyeneknek csak játék a gyerek.

2021. jún. 25. 23:29
 32/54 anonim ***** válasza:
96%
Apad egy manipulatív egoista szemely, akinek nem a gyerek boldogsaga szamit. Csak a sajat maga birtoklasi vagya. Nem normalis amit csinal. Es belegondolva lehet nem veletlen h anyad nem engedett vele lovagolni stb. Tudod vannak az ilyen beteg elmek, sokszor a csalad aezet van bajban, nem hiszi el a kornyezet milyen a masik mert a kulvilag fele, meg elmeselve ők a jó fejek, akik eljatszak higy milyyen jót akarnak.
2021. jún. 25. 23:46
 33/54 anonim ***** válasza:
95%

27-es vagyok! Kérdező, tulajdonképpen ez már a múlt... kár rágódni miatta Apád meg elmehet a faxba, ha a gyerekeét ezek után otthagyja.

1. Nem az anyagi javak határoznak meg

2. Egy Apa ne vágja már a gyerek fejéhez a döntéseit

3. Csak bűntudatot akar kelteni benned

4. Te meg vagy olyan hülye, hogy ezen rágodsz

5. Anyukád meg felnevelt téged és ne ezen rágodj, hogy panel stb.

Én szegény családban nőttem fel az anyám folyton részeg volt, dühös is voltam rá de felnevelt úgy ahogy... Apám meg dolgozott 0-24-ben és alig láttam otthon, vidéken keményebb az élet... nincs pénze az embereknek városban meg panelban rohad a munkás osztály

Ennek ellenére elmondom, a válás és két szülő is van olyan rossz mint az én helyzetem...

Ismétlen ne anyádat hibáztast, és ne érdekeljen a mostoha testvéred

2021. jún. 25. 23:46
 34/54 anonim ***** válasza:
95%

Nekem nem kerek valahogy ez a történet.

Hány éves vagy pontosan kérdező? Tartod a kapcsolatot apáddal? Miért utasítottad vissza a magántanárokat az érettségi felkészítésnél? Pontosan hogyan is néztek ki azok a különórák, mindre apud vitt volna, vagy csak a lovaglásra? Anyud nem vihetett volna? Miért is nem akartál anyudhoz visszamenni? Mert apud anyud ellen nevelt vagy jobban érezted magad apuddal?

Csak azért kérdezem, mert számomra nagyon erős húzásnak tűnik, amit csinált, főleg, hogy látszólag figyelmeztetés nélkül tette, amitől kicsit nekem bosszú íze van az egésznek.

Ráadásul apudnak látszólag kb. nulla az empátiás készsége. Szerintem erősen kérdéses, hogy ez nem-e egy mérgező kapcsolat, amit érdemes lenne megszűntetni.

2021. jún. 26. 02:02
 35/54 anonim ***** válasza:
96%
Jah és egy dolog biztos. Lehetett volna beszélni róla, hogy neki ez rosszul esett, de akkor rádönteni az egészet, amikor megtudod, hogy "nem szeret annyira, hogy ugyanannyit kapjatok", egy nagyon szerencsétlenül megtervezett/baromi tapló dolog.
2021. jún. 26. 02:05
 36/54 A kérdező kommentje:

34.

Persze, hogy tartjuk a kapcsolatot. Saját szobám van Apánál, bármikor mehetek hozzájuk.

Ezt a különóra, edzés vagy akár más dolgokat ugyanúgy kell elképzelni mint a lovaglást. Nagyon akartam valamit amit Apám teljesített, majd utána két héten keresztül ment az Anyáméknál, hogy az mennyire rossz.

Pl nagyon akartam uszodába menni 6-7 évesen. Ezért egyik hétvégén Apa így szólt-Készen állsz nagylány? ahogy szokta. És elmentünk az uszodába egy gyerek úszás órára. Majd ugyanaz volt, mint a lónál, tetszik e nekem? Jól éreztem e magam? Van e kedvem járni máskor is? persze nagyon.

És utána 2 hétig hallgattam Anyámtól, hogy bele is fulladhattam volna a vízbe, ez veszélyes, meg fertőző az uszoda vize és nem vihet Apa edzése..és amiket én mantraként visszamondtam utána Apámnak. Belegondolva ez tényleg rettenetesen bántó dolog, hosszú éveken keresztül. Hogy kiteszi a szívét majd utána ezt kapta minden egyes alkalommal.

De mondom, ez ment a lóval, úszással, vívóedzéssel, gitártanárral stb ezer dologgal. Mert ha vmi felé érdeklődést mutattam, Apám azonnal teljesítette és örömmel részt is vett benne.

Anya meg hogyan vitt volna edzésekre? Kajára volt pénzünk meg albérletre és ennyi.

2021. jún. 26. 06:15
 37/54 anonim ***** válasza:
97%
36 egy gyerek azt mondogatja, ami az őt nevelő szülőnek a véleménye, az anyád véleménye volt, hogy ne menj úszni, nem a tied és apád borzasztóan gyerekes gondolkodású ha ezt nem látja át felnőttként!
2021. jún. 26. 07:28
 38/54 anonim ***** válasza:
100%

Kettőtök közül apád volt a felnőtt ember az elmúlt 2-3 évtizedben, tudnia kellett volna, hogy a gyerekek könnyen manipulálhatóak, nincs még kiforrott személyiségük. Elvárni 12-14 éves gyerektől, hogy tudja mi a jó meg a rossz, meg függetlenedjen anyja befolyásától, az irreális, szóval apád egy sértett, egoista valaki.

Téged még elbűvölnek az anyagi javak, csupa olyasmit sorolsz fel, ami rengeteg pénzbe kerül (autó, Dunakeszi kertes ház, lovaglás, különórák stb), és apád neked egyet jelent az anyagi jóléttel. Azért ha igazán felnősz, majd megtudod, hogy a pénzen túl lehet mást is értékelni egy emberben. Nem tudom, foglalkoznál-e apád monológjaival, ha valami komfort nélküli házban éldegélne egy távoli faluban, közmunkából.

Másrészt ha 12-14 évesen otthagyod anyádat, felnőttként valószínűleg emiatt lenne benned rossz érzés.

2021. jún. 26. 07:30
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

Bocsáss meg kérdező, de nekem úgy tűnik, hogy mindkét szülőd rettenetesen manipulatív. Nekem például úgy tűnik, hogy apád csupa olyan programot javasolt, amire ő vitt volna téged.

Ráadásul nem anyuddal egyeztette, hogy figyelj, mi lenne, ha ezentúl járna Éva lovagolni. Mert ez neki sem ment. Viszont tőled elvárta volna, ami neki felnőttként sok volt, hogy verd keresztül anyudon, hogy járhass ezekre a programokra. Ha jól értem, akkor ráadásul plusz láthatási alkalommal. Ha a gyerekemnek jót akarok, akkor nem állítom olyan helyzetbe - sorozatban, miután az elsőnél kiderült, hogy nem működik -, hogy minden alakalommal konfrontálódnia kelljen az anyjával. Mondhatta volna azt, hogy figyelj Kati adok ötezerrel több gyerektartást, ha ezentúl Éva járhat lovagolni (+ fizeti a lovaglás óra árát), vagy figyelj Kati szeretném, hogy Éva járjon lovagolni, ha minden héten elviszed - vagy ha nem érsz rá, akkor viszem én -, akkor odaadom neked az árát hónap végén pluszba.

Persze nem gondolt rá, vagy annyira neki sem volt fontos, hogy többet fizessen, mint ami kötelező, ha nem isteníted érte vagy anyud nem érzi rosszul magát tőle. Neki az volt fontos, ahogy mondta is, hogy téged választás elé állítson, te őt válaszd és utána az anyádnak szar legyen. Csak épp nem ez történt, és most ezt veri le rajtad. De azt gondolom, hogy én sem jártam zongoraórára, se lovagolni, hiába szerette volna apum nagyon (a húgom lovagolni járt, de zongorázni ő sem), és ezért se anyum, se apum nem "tagadtak ki". Sőt apum is mondhatná, hogy egyáltalán nem ráütök, mert tényleg nem. Apumnak semmiről nem szabad kikérnem a véleményét, mert csak összeveszünk. Ennek ellenére meg sem fordult senki fejében, hogy kitagadjanak.

Amikor a nővérem nem nyitott nekik egy hónapig ajtót (ő is az anyukájával élt egy jó darabig), akkor sem fordult meg a fejükben, hogy kitagadják az örökségéből.

Amikor unokatesóm kibukott az egyetemről, kb. sorozatosan (már valami 4-5 félév óta fizetősön kellett volna lennie, mire kiderült), a nagybátyám magához költöztette és kiverte belőle, hogy tanuljon. Szépen el is végzett két félév alatt valami 28 tárgyat, majd visszaköltözött az anyukájához (az apja rokon) és a záróvizsgája két félév alatt sem lett meg. Utána nem kitagadták, hanem beíratta nagybátyám és anyum (ő a keresztanya) OKJ-s képzésre, fizették neki az albérletet, hogy külön tudjon költözni és most milliós fölötti fizetése van. Mert így is lehet...

Szóval én megértem, hogy apudnak fáj, hogy nem őt választottad. Azt is megértem, hogy a húgodban jobban látja önmagát. De egy felnőtt ember esetén nem gondolom, hogy jogos ilyen mértékű különbségtétel a gyerekei között, mert igaziból nincs semmi haszna.

Ha meg nagyon megkapargatod a helyzetet, akkor ő választotta neked ezt a nőt szülőnek. Nem az ő felelőssége valahol, hogy ilyen lettél? Még mindig inkább jogos tőle elvárni, hogy normális feleséget válasszon, mint egy 10 éves gyerektől azt várni, hogy konfrontálódjon az anyjával.

2021. jún. 26. 08:12
 40/54 A kérdező kommentje:

39.

A pénz dolgot is elmesélte. Az úgy történt, hogy eleinte hetente voltam Apával, akkor még nem volt elhelyezési per. Aztán felajánlotta Anyának, hogy dupla gyerektartást-akkor még csak támogatást-fizet ha vihet edzésre és hétköznap is láthat. És erre keményített be Anya, hogy nemcsak, hogy nem láthat többet, hanem pert indít, hogy a lehető legkevesebbet lehessünk együtt, mivel nekem már új apám van és ő hozzá kell szoknom, nem pedig az igazihoz.

2021. jún. 26. 10:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!