Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen az apám? Mit...

Miért ilyen az apám? Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott, hogy nincs jóban anyám családjával egy régi (kb 6 évvel ezelőtti) balhé után, ezért nem is szeret vele találkozni, sőt ha olyan kedve van, azt sem engedi, hogy mi találkozzunk velük. Konkrétan nincs benne semmi tisztelet. Nekem például az unokatesóm a legjobb barátnőm is, és ma átmentem volna hozzá, de apa nem engedett, azzal a kifogással, hogy „neki nem szólt senki”. Aztán a másik, hogy pl ma a tesóm bizonyítványosztásra ment, és utána egy barátjával még lógott kicsit. Ezért az apám teljesen kiakadt, hogy „hogy merészelt elmenni úgy, hogy ő nem tud róla”.

Nem érti meg, hogy a gyerekeinek is van saját élete, nem bírja elviselni, hogy két testvéremnek van párkapcsolata is, sokszor veszekedik anyukámmal is, a legnagyobb hülyeségeken, kiakad, ha valami nem úgy van, ahogy azt ő szeretné.

Sajnos még 5 évig mondhatja, hogy ő a felelős értem, de könyörgöm, azért a barátnőmhöz mi a bánatért nem enged el? (csakis azért, mert nem kedveli a barátnőm szüleit (se))

Nem tudom, mit csinlájak, ti mit tennétek a helyemben?

2021. jún. 25. 16:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

Akkor még 13 vagy csak?

Lehet hogy te nem találod logikusnak, de apád ténylegesen felel, mint szülő, a testi épségedért. Ezt nem tudod kikerülni. Persze azt megadom neked hogy nem jó ha ennyire lekorlátoz viszont neked is viszonyulnod kell az ő játékszabályaihoz.

-Időben szólj neki róla hogy átmész és azt is hogy tervezel e az unokatestvérednél aludni

-ha nem alszol ott akkor sötétedés előtt légy otthon. d.u (6-8-kor mondjuk)

Szerintem ahogy idősebb leszel annál több szabadságot, mozgásteret fogsz kapni tőle. Szóval a következő 3-4 év során javulhat a helyzet.

2021. jún. 25. 16:26
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom, a bátyám, akiről írtam, 17 éves, és veszekedett vele azért mert egy barátjával ebédelt.

És én megértem, hogy ő a felelős értünk, de nem is az volt, hogy titokban mentem volna át. Ő is hallotta, amikor anyám szólt, hogy hívta a testvére, hogy átmehetnénk medencézni. Lehet, hogy én vahyok hülye, de tényleg nem tudom, hogy miért kell ilyeneken fennakadni. Ja, és miután leszögezte, hogy nem mehetek el az öcsémmel, kitalálta, hogy akkor menjünk el vele dolgozni. 36 fokban... Köszi.

2021. jún. 25. 16:32
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

Mmm. Akkor nem tudom. Így kibővítve a történetet, tényleg érdekesen viselkedik.

Akkor anyud sem tud hatni rá, igaz? :/

2021. jún. 25. 17:11
 4/11 anonim ***** válasza:
16%
13 évesen semmi keresnivalód itt.
2021. jún. 25. 17:17
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Apád egy felfuvalkodott despota, anyukád pedig láthatóan gyáva ahhoz, hogy az érdeketekben kiálljon ellene. Ameddig kiskorú vagy, ez sajnos sakk-matt. Tanulj nagyon jól, és húzz el 18 évesen kollégiumba - vagy ha lehet, már gimiben is legyél kollégista.
2021. jún. 25. 17:17
 6/11 anonim ***** válasza:
5%

>despota

Nem vagy túl fiatal ahhoz hogy ilyen hangzatos szavakkal élj?

Annyira nem vészes a családi helyzete. Az apja csak simán szigorú de nem bánt senkit, nem iszik, nem drogozik. A kérdező elmondása szerint rendesen dolgozik is.

2021. jún. 25. 17:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem iszik, nem drogozik..attol meg defektes. Egyertelmuen elfojtott erzelmei vannak es a haragjat se kepes kezelni.

Az ilyen apak gyerekeibol lesznek a szemelyisegzavaros emberek akik begyogyszerezve kerulnek 20as eveik elejen pszichiatriara.

Nem kell ahhoz inni, hogy valaki szetvagja egy gyerek mentalis allapotat.

2021. jún. 25. 17:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

6-os, ne személyeskedj, nem őriztünk együtt disznókat.

No igen, a magyar átlagba belefér a kérdező családja, de ez nem az apuka számára pozitívum, hanem az ország borzalmas mentális állapotát illusztrálja. Miért kellene szabotálni egy kamasz gyerek kapcsolattartását a saját rokonaival(!), barátaival ok nélkül? Nem drogfüggőkkel lóg, nem éjszaka lófrálnak össze-vissza, annyi a bűnük, hogy a kedves apuka nem szíveli a szüleiket. Kellenek a határok, de nem az értelmetlen, önkényes határok, amik csak az egyik szülő kontrollmániáját szolgálják. A családi élet nem úgy működik, hogy "dolgozni járok, és nem verem a családot, vagyis arany ember vagyok, és mindenki úgy táncol, ahogy én fütyülök".

2021. jún. 25. 17:34
 9/11 anonim ***** válasza:
96%

"Az apja csak simán szigorú de nem bánt senkit"

nem csak fizikai sérüléseket ejthet ám egy szülő. de gondolom parasztéknál csak az seb ami vérzik. ha depressziós vagy, akkor legyél boldog és elmúlik, ugye?

2021. jún. 25. 18:23
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Leírná hogy 13 akkor sajna törölnék is azonnal, nem az oldal sara, de eu szabály.
2021. jún. 25. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!