Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá apámat, hogy...

Hogy vegyem rá apámat, hogy engedjen egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Most fejeztem be a 11. osztályt. Jövő tanév februárjában kell beadni a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezést. Nagyon szeretem a magyart és a történelmet. Jogra szeretnék menni. Vágyom a jogászéletre. Apám nem akarja, hogy jogra (vagy egyáltalán egyetemre) menjek. Apu melós, utálja az értelmiségieket. Azt akarja, hogy én is melós legyek, szeretné, ha autószerelőnek tanulnék érettségi után, vagy elmennék dolgozni. Még abba is belemenne, hogy bolti eladónak tanuljak. De az egyetemről ne is merjek álmodozni, ezt kőkeményen kijelentette! Azt mondta, zavarná, ha "túlnőnék" rajta, és jogászként doktori címmel rendelkeznék. Azt is kijelentette, hogy amíg ő él, én nem leszek jogi doktor, ő ezt megakadályozza, ha kell, elé fekszik az úton. Nem azért csinált meg engem 18 évvel ezelőtt, hogy "úr" legyen belőlem, ő nem akar urat nevelni a gyerekéből. Meg tudom még néhány hónap alatt változtatni a felfogását? Az osztályfőnököm (aki a magyar- és a töritanárom is) a nyáron meg akarja apámat látogatni, hogy megpuhítsa. Félek, nem fog neki sikerülni.

2021. jún. 22. 22:24
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
89%

Azért a joghallgatók közt is van rengeteg türhő, csak mondom.

A tanárost gondolom azért támogatja, mert szarabbul keresnél vele, mint ő, hiába van diplomád.

Egyébként doktorálni lehet minden egyetemi szakon, csak rohadtul elvetemültnek kell lenni. Van BTK-n vagy TTK-n, meg más szakokon is van pl. Dr. Kovács Ilona, nem csak jogon meg orvosin.

2021. jún. 27. 13:04
 32/35 anonim ***** válasza:
32%
Gratulálok, osztályfőnöködnek is! 😃
2021. jún. 27. 13:09
 33/35 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként attól hogy megkapod a dr.jur címet, még nem kell használnod végzett jogászként se. A tanári meg kifejezetten egy olyan hivatás, amit nem éri meg azért csinálni, mert "apám csak ezt engedte meg úgyhogy jóvanaz", mert te is és a leendő diákjaid is meg fogják inni ennek a levét. Vagy te talán szívesen tanulsz/tanulnál, esetleg tanultál olyan tanártól, aki nem tudott tanítani, nem is érdekelte az egész, szhart a tanulókra akiknek ezért mindent maguktól kell(ett) megtanulni külön? Ne az iq bajnok apád mondja már meg hogy mi legyél, mégiscsak a jövődről van szó. Mást nem jelentkezel jogra, majd azt mondod hogy tanárira jársz, amilyen egybitesnek tűnik a leírásod alapján, úgyse fogja látni a különbséget.
2021. jún. 27. 13:18
 34/35 anonim ***** válasza:
88%

Nem nem nem. Nem elégszel meg azzal, hogy a tanáriba beleegyezett. Ha jogot szeretnél tanulni, és felvesznek államisra, akkor jogot fogsz tanulni.

A jogásznak a doktori cím nem igazi doktori, hiszen semmivel nem kell többet tenni annál, hogy elvégzed a képzést. Az orvosok doktorija sem az az igazi doktori cím.

Az amire ténylegesen lehet "verni" az a PhD, mivel azért keményen meg kell dolgozni a diploma után. Még több tanulás, kutatás, tanítás, publikálás, tudományos eredmények, és természetesen a disszertáció megírása, megvédése.

2021. jún. 27. 19:29
 35/35 anonim ***** válasza:
85%

Mekkora szerencse hogy az ilyen megszállott, agymosott, buta, mérgező szülők nem tudnak semmit se tenni.

Jelentkezz egyetemre. Örülök, hogy megtaláltad az utad. De én azért beszélnék tanárokkal a fogyatékos apámról.

2021. júl. 3. 07:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!