Hogy vegyem rá apámat, hogy engedjen egyetemre menni?
Figyelt kérdés
Most fejeztem be a 11. osztályt. Jövő tanév februárjában kell beadni a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezést. Nagyon szeretem a magyart és a történelmet. Jogra szeretnék menni. Vágyom a jogászéletre. Apám nem akarja, hogy jogra (vagy egyáltalán egyetemre) menjek. Apu melós, utálja az értelmiségieket. Azt akarja, hogy én is melós legyek, szeretné, ha autószerelőnek tanulnék érettségi után, vagy elmennék dolgozni. Még abba is belemenne, hogy bolti eladónak tanuljak. De az egyetemről ne is merjek álmodozni, ezt kőkeményen kijelentette! Azt mondta, zavarná, ha "túlnőnék" rajta, és jogászként doktori címmel rendelkeznék. Azt is kijelentette, hogy amíg ő él, én nem leszek jogi doktor, ő ezt megakadályozza, ha kell, elé fekszik az úton. Nem azért csinált meg engem 18 évvel ezelőtt, hogy "úr" legyen belőlem, ő nem akar urat nevelni a gyerekéből. Meg tudom még néhány hónap alatt változtatni a felfogását? Az osztályfőnököm (aki a magyar- és a töritanárom is) a nyáron meg akarja apámat látogatni, hogy megpuhítsa. Félek, nem fog neki sikerülni.2021. jún. 22. 22:24
1/35 anonim válasza:
Nonszensz, hogy ellene van, de tudsz e rola, hogy nagyon draga, allami hely meg nagyon keves. De en drukkolok neked azert!
2/35 anonim válasza:
Nem apád az, aki minden egyetemről szóló kérdéshez odaírja, hogy szakmával sokkal többet lehet keresni és a diplomáknak nincs értelmük?
3/35 anonim válasza:
Jól tanulsz elmész kollégiumba ösztöndíjjal melózol suli mellett és haza se mész ha hiányzol neki majd keres ha nem akkor majd unokazni vagy pénzért se jöjjön
4/35 anonim válasza:
Kedvenc pszichológusod elballagsz pályaválasztási tanácsadásra. A szülőd is menjen.
5/35 anonim válasza:
Nem kell a beleegyezése, csak neked kell jobban odatenni magad, és megoldani a megélhetésedet is.
6/35 anonim válasza:
Azért csak meg kellene próbálni. Mondd meg apadnak, hogy Kádárnak “hála”, mar a jogaszok között is csak mutatóba van úriember.
7/35 anonim válasza:
Undorító apád van. Csak azért is próbáld meg. Nehogy már az ő nyomorának a levét te idd meg.
8/35 anonim válasza:
szerintem a tanár meg tudná győzni
9/35 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan menjél,ha ösztöndíjjal felvesznek akkor tuti siker.
Apád ne szóljon bele,menjél koliba,oszt cső
10/35 anonim válasza:
Mondjuk ha a jelentkezésig nem töltöd be a 18-at, akkor kell a beleegyezése, de ha már nagykorú vagy, akkor oda mész, ahova akarsz. Csak győzd kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!