Hogy vegyem rá apámat, hogy engedjen egyetemre menni?
Próbáld meg megpuhítani, de nem kell őt meggyőzni semmiről, nem kell jó ötletnek tartania stb., csak elfogadnia és támogatnia a döntésedben. Szerintem az egy jó ötlet, ha az osztályfőnök is beszél vele. Valamint azt tudom még tanácsolni, hogy ne arra helyezzétek a hangsúlyt, hogy egyetem, jog, jogászélet, dr a neved előtt stb., hanem inkább azt magyarázd el neki, hogy téged ez érdekel leginkább, ezen a területen tudod elképzelni magad, ezzel szeretnél majd foglalkozni és mindezt próbáld minél őszintébben, szemléletesebben prezentálni. Így talán neki is szimpatikusabb lesz az ötlet, talán jobban megérti és elfogadja, ha látja rajtad, hogy tényleg ezt szeretnéd.
Emellett csak annyit fűznék hozzá, hogy azért az az “elmúlsz 18, azt csinálsz amit akarsz, menj, ott a koli, majd dolgozol meg kapsz ösztöndíjat” nem ilyen egyszerű. Nyilván mindenképpen államilag támogatott szakra kell jelentkezni, arra kell törekedni, hogy bejuss. Viszont van ott még bőven más költség is pl. lakhatás, kaja, közlekedés, higiénia, jegyzetek stb. Egyetem mellett pedig nagyon nehéz dolgozni, pláne annyit, hogy abból ténylegesen fedezni is tudd a megélhetèsed és minden költséged. A jog eleve egy nehezebb szak, de szerintem nem is feltétlenül ezen múlik, hanem inkább az órák számán, megoszlásán (én pl. büfészaknak mondott szakra jártam, de minden nap volt órám és össze-vissza, reggel, délben, este). A kollégiumba sem vesznek fel mindenkit, a legtöbb egyetemen kisebb harc megy a bejutásért és nehéz bekerülni, mert nincs elég férőhely. Valamint az ösztöndíj sem elég sok mindenre, ha egyáltalán kapsz (én 5 egész feletti kki-re kaptam 20 ezer forintot és ez volt a legmagasabb összeg, amit valaha kaptam). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy majd jól át kell gondolni és számolni ezeket a dolgokat.
Mivel nem az ő élete lesz, nincs joga eldönteni hová mész tanulni.
Nyáron próbálj dolgozni ha a pénz probléma. (Ha van erre időd)
Amúgy meg ha határozott vagy, látja rajtad nem inogsz meg, nem adod fel a terveidet egy percre sem, látok esélyt arra, hogy belemegy ő is.
Nagyon szomorú!
Ha van hozza lehetőseged tanulj. Igy is sokaig tart azt is elvegezni, vagj bele. Sajnalom h nincs aki tamogasson de megkell lepned, mert kesobb megbannad ha mégse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!