Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá apámat, hogy...

Hogy vegyem rá apámat, hogy engedjen egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Most fejeztem be a 11. osztályt. Jövő tanév februárjában kell beadni a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezést. Nagyon szeretem a magyart és a történelmet. Jogra szeretnék menni. Vágyom a jogászéletre. Apám nem akarja, hogy jogra (vagy egyáltalán egyetemre) menjek. Apu melós, utálja az értelmiségieket. Azt akarja, hogy én is melós legyek, szeretné, ha autószerelőnek tanulnék érettségi után, vagy elmennék dolgozni. Még abba is belemenne, hogy bolti eladónak tanuljak. De az egyetemről ne is merjek álmodozni, ezt kőkeményen kijelentette! Azt mondta, zavarná, ha "túlnőnék" rajta, és jogászként doktori címmel rendelkeznék. Azt is kijelentette, hogy amíg ő él, én nem leszek jogi doktor, ő ezt megakadályozza, ha kell, elé fekszik az úton. Nem azért csinált meg engem 18 évvel ezelőtt, hogy "úr" legyen belőlem, ő nem akar urat nevelni a gyerekéből. Meg tudom még néhány hónap alatt változtatni a felfogását? Az osztályfőnököm (aki a magyar- és a töritanárom is) a nyáron meg akarja apámat látogatni, hogy megpuhítsa. Félek, nem fog neki sikerülni.

2021. jún. 22. 22:24
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
65%
Nagykorúkent azt csinálsz, amit akarsz.
2021. jún. 23. 06:13
 22/35 anonim ***** válasza:
81%
Csak nem a taníttatásodra fordítandó pénz sajnálja tőled a gazdag autószerelő apád ?
2021. jún. 23. 06:37
 23/35 anonim ***** válasza:
31%

Mondjuk hogy drága, és kevés az állami hely, az még a kisebb gond.

Ismerőseim lánya megcsinálta, nagyon jó átlaggal végzett, és nem tudott elhelyezkedni. Annyira belterjes a dolog, hogy az alsó középosztályból, ismeretség nélkül csak szar helyekre jutott volna be. Ő mindenképp ügyvédi irodába szeretett volna menni, és azt a szülei be is vállalták volna még 2 évig, hogy a ki nem fizetett bérének a levont járulékait is befizessék utána zsebből, de még így sem sikerült, nem az a kaszt.

Persze banki jogásznak meg ilyeneknek mehetett volna,csak azt meg pont nem akart, szóval kidobott 6 évet, most egészen mást csinál.

2021. jún. 23. 09:22
 24/35 anonim ***** válasza:
75%
Juj, ilyen egy korlátolt, irigy, rohadék szülőt! És van pofája fenyegetőzni. Mondjuk én is megfenyegetném, hogy ezért az undorító hozzáállásért az ajtót se fogom rányitni. Meredjen meg az ilyen.
2021. jún. 23. 10:16
 25/35 anonim ***** válasza:
21%

Kár volt lepontozni itt a sok IQ bajnoknak a 23-ast, mert tényleg így van, ahogy írják.

Rokonom lánya is ügyvédi irodába szeretett volna menni a jogi egyetem után, esélye sem volt (még ha ők fizettek volna, úgy sem). Szintén nem az a kör.

Mondjuk az Igazságügyi minisztériumban el tudott helyezkedni, szépen hangzik, de nem érdekes, és kulimunka, őt is az ügyvédesdi érdekelte volna.

Kérdező ha az alsó középosztályhoz tartozik, szerintem célozzon meg pl. egy műszaki egyetemet, ott nincs ez a rétegződés.

2021. jún. 23. 12:05
 26/35 anonim ***** válasza:
79%
A kérdező egy szóval se írta, hogy ügyvéd szeretne lenni, hanem hogy jogász, elég nagy a különbség a kettő között. Ha hivatásrendben gondolkodik, tény hogy hátszél nélkül hátrányból indul, de így sem lehetetlen bíróvá/ügyvéddé/ügyésszé válnia, ha kellően elhivatott, szorgalmas és már az egyetem alatt is tesz ezért. És ne felejtsük el, hogy a legtöbb jogász nem is ezen irányokba orientálódik, mivel még száz másik pozíciót is betölthet a végzettségével, tehát hagyjuk már ezt a laikusoknak berögződött agymenést hogy "jogász=ügyvéd de ha nem vagy csókos, úgyse leszel az muhaha."
2021. jún. 23. 12:18
 27/35 anonim ***** válasza:
63%
Vágyom a jogászéletre. Ez milyen aranyos. Nem rosszból írom. Az okosságokat leírták előttem. Javaslom, hogy teperj most, hogy 1-2 napot/hetet eltölthess most egy ügyvéd/jogász mellett. Beleláthatsz a munkájukba. Az érettségihez úgy tudom, hogy kell 50 óra közösségi szolgálat, nem tudom, hogy ezt ilyen helyen is meg lehet - e szerezni, de hivatkozási alapnak nem rossz.
2021. jún. 25. 07:45
 28/35 anonim ***** válasza:
86%
Ha máshogy nem megy diákhitel
2021. jún. 27. 10:05
 29/35 anonim ***** válasza:
86%

Szomorú dolog az, amikor a szülő nem tudja elfogadni, hogy a gyereke többre fogja vinni anyagilag, és tudásban is mint ő. Sajnos ilyen az élet, de ez így a normális, másképp sehol sem tartana az emberiség.

Ha semmiképp nem tudjátok megpuhítani, akkor nincs más választásod, mint otthagyni őt, és megcsinálni magadnak az életed. Diákmunka, diákhitel, koli, akármi. Hidd el meg lehet csinálni.

Ha nem akarsz melós lenni, akkor menj és érd el a célod. Apád meg maradjon a saját nyomorában.

2021. jún. 27. 10:18
 30/35 A kérdező kommentje:
Volt nálunk tegnap este az osztályfőnököm, tulajdonképpen féleredményt értünk el, de még ennek is örülni kell. Apám többórás győzködés után azt mondta az ofőmnek, hogy ha én ennyire jó vagyok magyarból meg töriből, akkor abba beleegyezik, hogy magyar-töri szakos tanár legyek, a tanári tanulmányaimat támogatja. Azért, mert a tanár is szellemi proli és nem doktor. A jogot semmiképpen sem támogatja, mert nem akarja, hogy doktor legyek és elszálljak magamtól. Én nem a doktorság miatt akartam volna jogra menni. Érdekelnek a különleges jogesetek. De mindegy, az ofő azt mondta, fogadjuk el ezt a kompromisszumot, ennek is nagyon kell örülni. Legalább a tanári pályától nem zár el az apám. Ez is valami.
2021. jún. 27. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!