Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi járhat egy olyan szülő...

Girlll3 kérdése:

Mi járhat egy olyan szülő fejében, aki a gyerekét akkor is főiskolára vagy egyetemre küldi, ha csak büfészakot tud elvégezni?

Figyelt kérdés
Később meg emiatt a felnőtt gyerek mondjuk nem talál munkát, mert egy szakmával jobban járt volna. Nem tudja az ilyen szülő elfogadni a gyerekét?

2021. jún. 8. 17:12
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
80%
dicskevésből az öcsém járt úgy hogy mikor mondta a csaja apjának, hogy ő nem megy egyetemre hanem szakmát tanul hogy a családi vállalkozásba tudjon dolgozni akkor kiakadt a csávó, hogy ő nem fog szégyenkezni hogy a lányának olyan férje van akinek nincs diplomája ellenben egy ügyvéd ismerőm meg azt mondja ha lesz gyereke tuti hogy inkább valami jó szakmát keres neki mert fölösleges per pillant hólyagosra ülni a seggedet és diákhitelt fizetni mikor elmész mondjuk tetőfedőnek vagy ilyesmi és ugyan annyit keresel mint ő ügyvédként szóval intelligencia kérdése szerintem
2021. jún. 8. 17:20
 2/42 anonim ***** válasza:
74%
Egy csomó kényelmes irodai munkakörben hasznos a "büfészak" diploma, ahol nem igazán nézik, h miből diplomáztál, csak legyen diplomád. Tehát az ilyen szülő helyesen jár el, még ha a hülye gyereke lusta is egyetemre menni és inkább otthon masztizna helyette apu-anyu pénzén.
2021. jún. 8. 17:22
 3/42 A kérdező kommentje:
2-es irodai kényelmes munkára elárulom büfészakos diplomával protekcióval vesznek fel. Hidd el, megjártam az utat, hogy tudjam mi a szitu. Ezért sem értem az ilyen szülőt.
2021. jún. 8. 17:28
 4/42 anonim ***** válasza:
87%

A “ gyerek” addigra mar elmult 18 eves, azt csinal, amit akar. Csak akkor lehet valakit “elkuldeni”, ha gyenge jellem es ezt hagyja. Hat akkor igy jart. Bar tuti, hogy nem fogja elvegezni, mert azert nem egyszeru, meg egy “bufeszak” sem, kell hozza kitartas rendesen, ami nyilvanvaloan nem lesz meg.

Egyebkent ott az egesz elet elotte, egyetem utan is tanulhat meg mast is, ki tiltja meg?

A felnott gyerek vegye szepen kezebe az eletet es ne a szuloket hibaztassa egesz eleteben a sikertelensegeert.

2021. jún. 8. 17:31
 5/42 anonim ***** válasza:
95%

Nekem az a véleményem, hogy halványlila gőzöd nincs arról, hogy mi egy egyetem.

Meg mi az, hogy küldi a gyereket? Egyetemre felnőttek járnak, saját döntés, hogy milyen szak.

2021. jún. 8. 17:36
 6/42 anonim ***** válasza:
90%
#5 nemigazán, elég jó eredményeim voltak végig. Gondolom a helyesírási hibákra gondolsz azokért elnézést kérek elismerem, hogy talán ez a része ment tényleg a legrosszabbul általánosban. :)
2021. jún. 8. 17:40
 7/42 anonim ***** válasza:
80%
Büfészak is jobb mint a semmi. Ha nem is garantált az elhelyezkedés, a lehetőség legalább megvan. Bunkó, proli munkások mellett a zsákokat pakolni... na azzal aztán tényleg semmi jövőd nincs. Ha értelmes szakmád van (pl kőműves, ács, asztalos) akkor az nagyságrendekkel jobb mint a szakmát nem igénylő fizikai munka, ugyanakkor még mindig nagyon más közeg mint amilyet egy "büfé" diplomával kapnál.
2021. jún. 8. 18:05
 8/42 anonim ***** válasza:
89%
Ha a gyerek az akarata ellen egyetemre megy, ott más bajok is vannak.
2021. jún. 8. 18:31
 9/42 A kérdező kommentje:
9-es nem is az akarata ellenéről van szó, hanem esetleg útközben ráeszmél, hogy ezzel úgysem megy semmire se protekció nélkül, csak az átképzésben meg egyedül van. Egyébként büfészakkal is lehet boldogulni, de szerencse is kell hozzá és igen, kitartás és tanulás oda is kell. Csak szrrintem mivel kevesebb az esély a boldogulásra, nem éri meg könnyebb szakba belekezdeni. Persze, kinek mi a könnyű...
2021. jún. 8. 19:04
 10/42 anonim ***** válasza:
90%

Utálom ezt a szót, hogy büfészak. Többnyire azok használják, akik még egy szakmát is alig tudtak kitanulni. A tanári végzettség büfészak? Lehet, hogy neked igen, de azt elmondanám, hogy számomra például egy hivatás és nem cserélném el egy jogi végzettségre. Vagy neked az is büfészak?

Ez meg egy ordas nagy hazugság:

"2-es irodai kényelmes munkára elárulom büfészakos diplomával protekcióval vesznek fel. Hidd el, megjártam az utat, hogy tudjam mi a szitu. Ezért sem értem az ilyen szülőt"

Nem, rengeteg multi cégnél bármilyen diploma jó, a nyelvtudás a fontos, és hogy vállalod, hogy elmész tanfolyamokra. Nem egy ismerősöm mára már jól keres multinál, van aki szociológia van aki történelem tanári és van aki nyelvtanári végzettséggel.

2021. jún. 8. 19:12
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!