Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi járhat egy olyan szülő...

Girlll3 kérdése:

Mi járhat egy olyan szülő fejében, aki a gyerekét akkor is főiskolára vagy egyetemre küldi, ha csak büfészakot tud elvégezni?

Figyelt kérdés
Később meg emiatt a felnőtt gyerek mondjuk nem talál munkát, mert egy szakmával jobban járt volna. Nem tudja az ilyen szülő elfogadni a gyerekét?

2021. jún. 8. 17:12
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
26%

"Ha utána a kutya nem nézi mid van, csak megállapítható ezáltal, hogy nem vagy teljesen hülye, ami akkor is megállapítható, ha van érettségid."

Ekkora ostobaságot tényleg csak egy diploma nélküli ember képes leírni. Ég és föld a különbség a kettő között. A csak érettségivel rendelkezők túlnyomó többsége nagyon buta, primitív gondolkodású ember.

2021. jún. 9. 11:20
 32/42 A kérdező kommentje:
31-es van diplomám, de az, hogy valakinek nincs, nem jelenti azt, hogy az egy primitív ember.
2021. jún. 9. 16:18
 33/42 anonim ***** válasza:
67%

Na és milyen diplomád van, kérdező?

Mert olyan sötét vagy, mint a föld...

2021. jún. 9. 19:17
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

Sok szülőnek a nevelés kicsúcsosodása, ha a gyerek egyetemet végez, legyen az szinte bármi. Ez nem túl szerencsés dolog persze, ha a gyerek akaratával szembemegy. Emellett a szülők többsége szeretne egy jó életet a gyerekének, és hát, a szakmunka vagy akár mesterség a köztudatban nem úgy él, mint jó munka. Ha valóban jó vagy, akkor kereshetsz jól, de ehhez tényleg jónak kell lenni, és akkor is ott van az, hogy fizikai munka. Megterhelő, sokszor balesetveszélyes és foglalkozási ártalmakkal jár, pl. porok belélegzése. Emellett viszonylag fiatalon tropára mehetnek az ízületek, és akár munkaképtelenné is válhat 40-50 évesen. Ilyenekre 18 évesen nem gondol a lelkes kamasz, főleg, ha a fő motivációja a szakmára z lenne, hogy végre saját keresete legyen, és apu-anyu többé ne szóljanak bele, mikor mit csinál.

Emellett a nívósabb szakmákhoz (pl. ács, kőműves, de még sok mást is lehet mondani nyilván) kell egyfajta szépérzék és kézügyesség, vagy műszaki érzék is, ami nélkül max. kontár lehet az a gyerek. A szülők általában ismerik a gyerekeik képességeit, és lehet, hogy egyszerűen nem gondolják, hogy való neki egy-egy ilyen szakma, még ha a képébe nem is vágják konkrétan, hogy szerintük nincs adottsága hozzá.

Szerintem egy-egy jó szakma annak való, akinek van adottsága és érdeklődése hozzá, az egyetemi tanulás meg nemigen menne. Ez nem azt jelenti, hogy "buta" sajnos a buta ember a szakmához sem lesz jó, legalábbis mesternek tuti nem, inkább csak segédmunkásnak, szalagmunkásnak...na az a sorsot meg végképp nem szokta az ember a gyerekének szánni.

2021. jún. 10. 22:05
 35/42 anonim ***** válasza:
81%
Itt a 22.05-ös kommentről eszembe jutott; hogy nekem anno anyum próbált erőltetni egy szakot; de egyébként oda nem vettek fel. Na, szóval , amúgy apummal meg mikor beszélgettünk, hogy bejelöltem azt egyetemen, amiből csináltam az okj-t , és nem szeretem; tehát akkor mondta, hogy az egyetem van , hogy még annak se megy, akit érdekel, tehát így kábé fölösleges volna belevágnom. Amúgy anyum mondta, hogy azt megcsinálom, elvégzem akár egy kettessel, és utána tök sok lehetőségem lesz majd elhelyezkedni azzal a végzettséggel. De szóval úgy, hogy tudta, hogy utálom azt, amiből az okj-re jártam akkor. Az volt az ötödév; hogy volt 4 alapév, aminek a végén érettségi volt;és akkor még aki akart maradni ötödéven, annak szakosodás; és akkor anyum gondolta, hogy még akkor végezzem el ugyanabból az egyetemet (logisztika). De egyébként szóval borzasztó lett volna, nekem az túl száraz- és túl sok. Hát megtapasztaltam okj-n, nem tudom, hogy várhatta el tőlem, hogy ami ennyire távoláll tőlem, és utálom , és idegesítőek a tantárgyak; hogy még azt csináljam meg egyetemi képzésen is, több éven keresztül; és utána még foglalkozzak is azzal, miután elvégeztem azt az egészet? Hát nemár.
2021. jún. 11. 00:13
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Szakmát bármikor lehet tanulni, akár mennyire idióta a szülő.
2021. júl. 13. 06:43
 37/42 anonim ***** válasza:
49%
Mik a büfeészakok és büfésulik?
2021. júl. 18. 06:55
 38/42 anonim ***** válasza:
82%
A kérdező fel tudja sorolni ezeket a büfészakokat? Mert úgy tűnik nekem, hogy nincsenek ismeretei az egészről.
2022. ápr. 11. 12:27
 39/42 A kérdező kommentje:
38-as bölcsészet, andragógia, kommunikáció.... De elvégeztem én is egy ilyet... Nagyon hasznos, munkáltatók lecarják.
2022. ápr. 12. 21:18
 40/42 anonim ***** válasza:
50%
És mennyit fizettél érte? Mert a hozzászólásaiból az jön le, hogy kívülről láttál csak egyetemet.
2022. ápr. 13. 12:32
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!