Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi járhat egy olyan szülő...

Girlll3 kérdése:

Mi járhat egy olyan szülő fejében, aki a gyerekét akkor is főiskolára vagy egyetemre küldi, ha csak büfészakot tud elvégezni?

Figyelt kérdés
Később meg emiatt a felnőtt gyerek mondjuk nem talál munkát, mert egy szakmával jobban járt volna. Nem tudja az ilyen szülő elfogadni a gyerekét?

2021. jún. 8. 17:12
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
11-es! Pontosan! Nyelveket tudnak. Ott a diploma már csak egy plusz. Semmi újat nem mondtál. Büfészak vagy sem, gondoltam így mindenki érteni fogja milyen szakokra gondoltam és azt is hozzátettem, hogy az is erőfeszítés, csak önmagában kevés egy jó munkahelyhez protekció nélkül. Multiknál pedig általában erős nyelvtudás kell, alap a felső angol, mellé még egy nyelv tudtommal. Ha csak egy középfokú angolod van és egy büfészakod, akkor még kell hozzá tanulni, hogy valamit kezdhess a munkaerőpiacon és nem mindenkire tapadnak a nyelvek felnőttkorban attól, hogy eljár magántanárhoz jó pénzért és otthon gyakorolgat. Kint külföldön azért csak gyorsabban elsajátít vki egy nyelvet, mint otthon a 4 fal közt. Csak ahhoz is pénz kell.
2021. jún. 8. 19:22
 12/42 anonim ***** válasza:
81%

12 Ott kérlek szépen a diploma beugró. Diploma nélkül rád sem néznek.

És már megbocsáss, de a legtöbb büfészakos (=bölcsész) elég jó nyelvtudással rendelkezik.

2021. jún. 8. 19:26
 13/42 A kérdező kommentje:
12-es! Rendben. Rád hagyom. Tényleg sokaknak van több nyelvvizsgájuk. Nekem sem egy lenne, ha még áldoztunk volna pénzt erre.
2021. jún. 8. 19:30
 14/42 anonim ***** válasza:
88%

Ma már a diploma olyan a huszonéveseknél, mint 30 éve az érettségi. Kezd már "ciki" lenni, ha nincs. Sok helyen akkor is elvárás, ha nem követeli meg a munkakör. Igazából a diploma csak egy papír arról, hogy te tudsz tanulni.

Kőművesnek meg ácsnak el lehet menni az egyetem után is, de napi 8+ óra építkezési robot után már senki nem fog levelezőn egyetemre járni, ezt garantálom.

2021. jún. 8. 19:30
 15/42 A kérdező kommentje:
15-ös ezt is tudom. Mégis igazából pénz és időrablás, ha aztán úgyis csak, mint papírforma fontos. Egy főiskolai alapképzés 3 év, mester még 2. Minek?! Ha utána a kutya nem nézi mid van, csak megállapítható ezáltal, hogy nem vagy teljesen hülye, ami akkor is megállapítható, ha van érettségid. Tetejébe, ha nem a végzettségednek megfelelő munkakörben vagy, akkor pénz szempontjából baromira mindegy, hogy érettségid van csak vagy csúnya szóval élve büfészakos egyetemi végzettséged.
2021. jún. 8. 19:40
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
14 Ki kell menni külföldre dolgozni és olyan nyelvet tanulsz meg egy év alatt, amilyet akarsz. Ha jó a nyelvérzéked. És nem is feltétlenül ráfizetés. Én is így tanultam meg angolul, mert a gimiben németet és latint tanultam, az áltiban oroszt. Nekem meg az angol tetszett. Halasztottam egy évet és kimentem bébiszitterkedni, ennyi.
2021. jún. 8. 19:41
 17/42 A kérdező kommentje:
17-es! Ez reális. Ezt írtam én is, hogy kint egyszerűbb elsajátítani a nyelvet.
2021. jún. 8. 20:09
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

"Ha utána a kutya nem nézi mid van, csak megállapítható ezáltal, hogy nem vagy teljesen hülye, ami akkor is megállapítható, ha van érettségid."

De, nézik. Az érettségit meg konkrétan ma olyan emberek is megkapják, akik funkcionális analfabéták. Ha máshogy nem, a tanárok rúgdossák át őket szóbelin.

2021. jún. 8. 20:15
 19/42 anonim ***** válasza:
89%
Azért a diploma és az érettségi között óriási a különbség...Neked egyik sincs, hogy ezt nem tudod?
2021. jún. 8. 20:41
 20/42 anonim ***** válasza:
96%

"Mi járhat a fejében..."

Agyevőbogárra tippelnék.

De nem, amúgy, érzelmileg nem kötődik a gyerekéhez, hogy neki is vannak pl érzelmei, álmai, nem veszi figyelembe; neki ezek az érzelmi terű dolgok nem jelentenek semmit.

És tehát csak abban látja a gyerek jövőjét, hogy legyen minél magasabb, diplomás végzettsége; és abból lesz jó pénze.

Vagy amit a szülő nem kapott meg elismerést; mert neki nem volt lehetősége egyetemet elvégezni; azt a gyerekén keresztül szeretné behajtani esetleg. Tehát hogy bezsebeli, hogy a gyereknek respect van,mert elvégezte a fősulit.

Tehát lehet ez önzőség is, hogy a sjaát maga folytatását akarja megvalósítani a gyerekben, hogy ami neki nem sikerült, akkor majd a gyerek; és akkor a gyerekével majd tud villogni, meg bezsebelni az elismeréseket, büszkélkedhet vele, mert ő annakidején esetleg nem volt annyira jó , vagy nem voltak olyan jók a lehetőségek, hogy bejusson.

Viszont lehet valami egyértelműen bújtatott féltés is így benne, hogy tehát ebben látja a jövőt, hogy a gyereke úgy fog minél jobban megélni, ha minél több pénze van; és tehát diplomája; és pl hogy direkt valamilyen furcsa, kifordított formában tolná előre a gyereket; hogy "Igen, menjél, csináljad."

Tehát lehet ez önzőség, de jóakarás is; de így viszont, ha ráerőlteti, a gyerek meg behódol, akkor pont a gyereke vesződik el, hogy ő személyisége , meg nem tud kiteljesedni, hogy ő miben lenne a legjobb; hogy teljesen megélni önmagát; tehát ezt a szempontot valamiért sajnos ez a szülő figyelmen kívül hagyja. De tehát nem biztos, hogy rosszból, lehet akár egy jó szándéka is; csak érzelmileg még nincsen azon a tudatszinten; tehát még azt hiszi, 'majd ő tudja ,mi a gyerekének a jó.' És nem hagyja talán egóból őt kibontakozni; pedig a gyerek érezné belül,hogy mi az életfeladata.

2021. jún. 8. 20:48
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!