Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet a baj a lányommal?

Mi lehet a baj a lányommal?

Figyelt kérdés

Tizenéves, középiskolás lányom van, és nem úgy viselkedik, mint a kortársai. Aggódom miatta.

A családtagjaival, velem is néha ellenségesen, közömbösen viselkedik, mintha nem is érdekelné mi van velünk, meg igazából senkivel. Néha annyira nem mutat semmi együttérzést, hogy rendesen megijeszt.

Elég durva kirohanásai vannak, nem tudja kezelni az indulatait. Nem tudom mit csináljak vele, legutóbb véresre verte a kezét a falon. Félek hogy ebből előbb utóbb baj lesz, és tényleg összetöri magát.

Az érdeklődési körei is szokatlanok. Késeket gyűjt, megszállottan érdeklik a sorozatgyilkosok és az ilyen szörnyűségek. Persze, nincs ezzel semmi gond, csak nyugodabb lennék, ha ékszereket gyűjtene, vagy fiúk után rohanna mint a többi korabeli, vagy nem tudom. Annyira furcsán viselkedik, múltkor is például elmentünk boltba, és az utca szélén meglátott egy döglött macskát. Odament, elkezdte nézegetni, megböködte bottal, aztán egy szó nélkül felállt és jött tovább. Egyszerűen csak morbid volt az egész. És még egy csomó ilyet tudnék mondani. Túlreagálom az egészet? Ez csak időszakos, minden kamasznak vannak ilyen hülyeségei?

2021. jún. 19. 23:18
 81/93 anonim ***** válasza:
70%
Én is megnézem a döglött állatokat, volt, hogy megsimogattam őket, amikor még frissek voltak. Nincs ebben semmi. Még egyet sem nyiffantottam ki. Pl akik preparálnak, azok még a földről is felszedik és hazaviszik a dögöt, ha használhatónak vélik.
2022. márc. 27. 20:57
 82/93 anonim ***** válasza:
59%

De te biztosan nem vered véresre a kezed a falon, előző!

Nagyon remélem, hogy már valami pszichiátriai intézetben van ez a leányzó, és nem a családtagjait kínozza, veszélyezteti.

2022. márc. 27. 21:00
 83/93 anonim ***** válasza:
75%
Volt, hogy én is vagdostam magam, mert már nem tudtam hogyan kiadni a haragot és a keserűséget. Ekkor nem is éreztem fájdalmat, csak megkönnyebbülést. #81 vagyok
2022. márc. 27. 21:15
 84/93 anonim ***** válasza:
100%

Oké, hogy mást is érdekelnek az ilyen jellegű dokumentumfilmek (én is néztem már ilyesmit), de itt van más “tünet” is. Megint sikerült sokaknak egy dolgot kiragadni…

Szerintem is fura, de azt nem tudom hogy csak egy kamaszos lázadás féle, vagy komolyabb.

2022. márc. 28. 09:15
 85/93 anonim ***** válasza:
65%
Sajnos garantált, hogy több. 72-es nem is értem, hogy mit olvasott, a csaj egyértelműen kínzott állatokat (bogaras példa, meg amit a gyíkokkal tervezett). Ahogy a kisebb testvéreivel bánik az pedig no comment. Továbbra is úgy gondolom, hogy a csaj szociopata lehet nagy valószínűséggel (egy pszichopata sokkal okosabb és nyugodtabb lenne, ez a csaj azért nincs annyira értelmileg topon).
2022. márc. 28. 12:24
 86/93 anonim ***** válasza:
24%

Biztos kinövi, de csak úgy 18 éves kortól lesz enyhébb ez. Addig megtalálja a Tancsapda zenéit is.

Azért jó lesz figyelni nehogy valami őrültséget terveljen ki.

Szerintem mindennap beszélgessetek vele, (De ne ezekről! ) nehogy beragadjon szobai magányában.

2022. márc. 28. 13:07
 87/93 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem tinihiszti, amit csak "kinő" majd, utolsó...
2022. márc. 28. 13:25
 88/93 anonim ***** válasza:
100%
Hát én biztos nem lennék nyugodt az anyuka helyében. Van nekem is lányom. Nagyon odafigyelek rá, mert furcsa egy kicsit. Volt amikor azt játszotta a játékaival hogy ütik egymást. Mindig rászóltam hogy ne üssék egymást hanem barátkozzanak inkább mert az jobb. A halál téma is érdekli, nagy vonalakban elmondtam neki és legközelebb mikor megint csillogó szemekkel megkérdezte hogy pl xy mikor fog meghalni, azt mondtam neki hogy nem szeretek beszélni erről és hogy az emberek nem szeretik a halált mert az nagyon szomorú dolog. Nem hagyom hogy bántsa a kutyánkat se.... 5 éves de messze nem olyan mint a többi gyerekünk.
2022. márc. 28. 22:12
 89/93 anonim ***** válasza:
0%

"Elég durva kirohanásai vannak, nem tudja kezelni az indulatait. Nem tudom mit csináljak vele, legutóbb véresre verte a kezét a falon. Félek hogy ebből előbb utóbb baj lesz, és tényleg összetöri magát."

Biztos nem a semmiből jött ez, korábban is észre kellett VOLNA venned valami szokatlant.

Gondolkodj, mikor volt először valami, amit észrevettél, valami bajt!

Nagyon úgy néz ki, mintha súlyos bántalmazás áldozata lenne.

A kés utáni érdeklődés is utalhat arra, hogy önvédelmen töri a fejét.

2022. márc. 29. 03:42
 90/93 anonim ***** válasza:
100%
Különben mit felel, amikor ezekről megkérdezed?
2022. márc. 29. 03:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!