Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet a baj a lányommal?

Mi lehet a baj a lányommal?

Figyelt kérdés

Tizenéves, középiskolás lányom van, és nem úgy viselkedik, mint a kortársai. Aggódom miatta.

A családtagjaival, velem is néha ellenségesen, közömbösen viselkedik, mintha nem is érdekelné mi van velünk, meg igazából senkivel. Néha annyira nem mutat semmi együttérzést, hogy rendesen megijeszt.

Elég durva kirohanásai vannak, nem tudja kezelni az indulatait. Nem tudom mit csináljak vele, legutóbb véresre verte a kezét a falon. Félek hogy ebből előbb utóbb baj lesz, és tényleg összetöri magát.

Az érdeklődési körei is szokatlanok. Késeket gyűjt, megszállottan érdeklik a sorozatgyilkosok és az ilyen szörnyűségek. Persze, nincs ezzel semmi gond, csak nyugodabb lennék, ha ékszereket gyűjtene, vagy fiúk után rohanna mint a többi korabeli, vagy nem tudom. Annyira furcsán viselkedik, múltkor is például elmentünk boltba, és az utca szélén meglátott egy döglött macskát. Odament, elkezdte nézegetni, megböködte bottal, aztán egy szó nélkül felállt és jött tovább. Egyszerűen csak morbid volt az egész. És még egy csomó ilyet tudnék mondani. Túlreagálom az egészet? Ez csak időszakos, minden kamasznak vannak ilyen hülyeségei?

2021. jún. 19. 23:18
 61/93 anonim ***** válasza:
100%

"egy alkalommal konzultáltunk már"

Újra kéne.

2022. márc. 21. 11:01
 62/93 anonim ***** válasza:
31%

Pszichiátriai eset a lányod. Én félnék tőle, hiába a saját lányom. Félnék, hogy egyszer megöl engem vagy a kistestvéreit. Vagy súlyos sérülést okoz. Én azon lennék, hogy eltávolítsam a családból.

Ha megoldható, vennék neki egy lakást, vagy bérelnék neki, és oda száműzném. Ha nem, akkor berakatnám egy pszichiátriai intézetbe, de akkor is az intézet lenne a legjobb, ha amúgy lenne pénz lakást venni neki.

Ha intézetben kezelnék is, sem hiszem, hogy valaha is ki tudják ebből gyógyítani. Megfelelő gyógyszeres kezeléssel valószínűleg el tudják nyomni a tüneteket, de ahhoz az kell, hogy le legyen szedálva, hogy gondolkodni se tudjon kb. És ki fogja ellenőrizni, hogy beveszi-e a gyógyszereit, ha kiengedik az intézetből? És ha azt mondja, hogy nem veszi be?

Sajnos el kell fogadni, hogy a lányod őrült, és bármennyire is nehéz eltávolítani a saját és a többi gyermeked biztonsága érdekében.

Én attól is félnék, hogy bosszút áll amiatt, hogy el lett küldve akár intézetbe, akár az utcára 18 felett. Nevet változtatnék, telefonszámot, e-mailcímet is, és másik városba költöznék, hogy ne tudjon megtalálni.

2022. márc. 21. 12:45
 63/93 anonim ***** válasza:
19%

Vagy akár már most ultimátumot adnék neki, elmegy pszichiáterhez, beszedi a gyógyszereit, és megváltozik, ha erre képtelen, akár azért, mert nem akar vagy csak nem tud, akkor lemondanék róla, intézetbe rakatnám, ahová azok a szülők gyerekei kerülnek, akik nem kellenek a szüleiknek. 18 éves koráig fizetsz utána, utána mehet amerre lát.

Biztos, hogy nem laknék egy fedél alatt egy veszélyes elmebeteggel, aki bántalmaz másokat.

2022. márc. 21. 12:53
 64/93 anonim ***** válasza:
70%
Vagy csak szimplán foglalkozni kéne a gyerekkel és az érzelmi biztonságot megteremteni, de nyugodtan pontozzatok le, ahogy a társasjáték miatt is. Kevesebb energia tényleg "kidobni" az utcára. Utolsó, te vagy gyerek vagy, vagy te sem vagy százas, vagy csak részegen irkálsz...
2022. márc. 21. 12:54
 65/93 anonim ***** válasza:
12%
Nem vagyok sem részeg, sem bolond. Félnék tőle, és kész. Nem tudom miért olyan nehéz ezt felfogni. Nem az utcára kerülne, hanem intézetbe. 18 után pedig nyilván az utcára az intézetből, de akkor már meg tud élni egy fiatal, mehet dolgozni. Gyűjtenék neki pénzt, hogy könnyebb legyen elindulni az életben, de mint írtam, lakást is vennék neki, ha megtehetném. Csak nekem hagyjon békét egy őrült személy. Nem kívánok rettegésben élni.
2022. márc. 21. 13:02
 66/93 anonim ***** válasza:
29%
Az ég áldjon meg.. Tini. Ennyi.
2022. márc. 21. 13:05
 67/93 anonim ***** válasza:
23%
Nem vagyok tini, ha nekem írtad. :D
2022. márc. 21. 13:10
 68/93 NTBS ***** válasza:
100%
Irány a pszichológus, mert akár maga ellen is fordulhat.
2022. márc. 21. 14:59
 69/93 anonim ***** válasza:
79%

A kés gyűjtés fura. A kirohanásoknak sok oka lehet. A macskás ügyhöz annyit hogy nálunk volt a közelben egy rablás, azt mondták tiszta vér minden én egyből rohantam megnézni mert érdekelt, szerintem ez nem fura. Ahhoz hogy véresre verje a kezét viszont kell már egy kis háth, düh, sok. Lehet dührohama volt valami miatt vagy elnyomja az érzelmeit. Sorozatgyilkosok engem is érdekelnek mert érdekes személyek na xd

Az hogy néha ellenséges és közömbösen viselkedik normális, lehet éppen ideges, szomorú, stb...

De amúgy szerintem csak a lányodban sok a düh és nem tudja kiadni, a fura hobbyk miatt látszódhat úgy hogy pszichopata talán. De tuti nem pszichopata, amennyire én tudom ők elrejtik az érzelmeiket, a felszínen megjátsszák az érzelmeiket így felétek együttérzést mutatna amit tőletek tanult el, úgymond megjátszaná.

Mindenesetre tudd meg mitől szokta a falat verni

2022. márc. 21. 17:14
 70/93 anonim ***** válasza:
47%

45-s.

-allatokat kinoz

Én nem láttam hol kínozta volna az állatokat. Az hogy megnézte a tetemet nem éppen kínzás.

-nem tanul a hibaibol

Sok ember nem tanul belőle ezt akkor tedd hozzá ha már minden más is megvan.

-nem szorong

-manipulal

-empatia hianya

Az hogy néha nem tud empatikus lenni azért nem az empátia hiánya.

2022. márc. 21. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!