Mi lehet a baj a lányommal?
Tizenéves, középiskolás lányom van, és nem úgy viselkedik, mint a kortársai. Aggódom miatta.
A családtagjaival, velem is néha ellenségesen, közömbösen viselkedik, mintha nem is érdekelné mi van velünk, meg igazából senkivel. Néha annyira nem mutat semmi együttérzést, hogy rendesen megijeszt.
Elég durva kirohanásai vannak, nem tudja kezelni az indulatait. Nem tudom mit csináljak vele, legutóbb véresre verte a kezét a falon. Félek hogy ebből előbb utóbb baj lesz, és tényleg összetöri magát.
Az érdeklődési körei is szokatlanok. Késeket gyűjt, megszállottan érdeklik a sorozatgyilkosok és az ilyen szörnyűségek. Persze, nincs ezzel semmi gond, csak nyugodabb lennék, ha ékszereket gyűjtene, vagy fiúk után rohanna mint a többi korabeli, vagy nem tudom. Annyira furcsán viselkedik, múltkor is például elmentünk boltba, és az utca szélén meglátott egy döglött macskát. Odament, elkezdte nézegetni, megböködte bottal, aztán egy szó nélkül felállt és jött tovább. Egyszerűen csak morbid volt az egész. És még egy csomó ilyet tudnék mondani. Túlreagálom az egészet? Ez csak időszakos, minden kamasznak vannak ilyen hülyeségei?
Az első oldal válaszai sokkoltak. Ki képes egy ilyenre azt írni, hogy majd biztos kinövi, meg ettől különleges??
Igen, vagy kinövi, vagy pszichopata és ártani fog másoknak. Különleges meg sokan lettek a történelembe, az átlagos a szó ellentéte, hát se Mozart, se Bundy nem volt átlagos, de én előbbivel találkoznék szívesebben...
A lányod lehet lázadó kamasz, borderline, vagy pszichopata. Ha véresre veri a kezét dühében az nagyon nem oké és szakembert kíván.
24#
Engem nem kényeztettek, sőt elég mérgező családban nöttem fel.
Anyám az a típikus erőszakos martír fajta, aki haldoklik ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Mindig ránk akarta erőltetni az akaratát, rajtunk vezette le a frusztrációját,a rossz házasságát.
14 voltam mikor elkezdett külföldön dolgozni,én kollégiumba kerültem. Szabadnak éreztem magam. Aztán szép lassan törtek fel a dolgok. Egyszerűen nehezen kezeltem a stresszt, annyira szeretethiányos voltam,folyamatosan szorongtam, hogy elfogadjanak, a visszautasításokat meg nehezen toleráltam összetörtem fizikálisan és szellemileg is, a csalódásokat,az otthoni cirkuszokkal együtt csak úgy tudtam levezetni, hogy kárt tettem magamban.. Meg kellett küdenem egy durva kiközösítéssel, zaklatással is. Voltam nagyon lent és voltam fent. Mint egy hullámvasút.
Ami a legrosszabb mikor megbélyegeznek, segítség helyett.
24
Biztos hogy nem kényezteztik el,mert miből gondolnád hogy ha katona életre nevelnéd,akkor másabb lenne?
Mindenkinek van egy korszaka...
Itt a legtöbb hülyén válaszoló magát akarja igazolni, hogy mivel ő is ilyen volt kamaszként ezért ez nem is gáz. Ezzel nincs is gond, hogy a válaszolók tagadnak,de ne egy másik gyerek gyógyulásának álljanak ezzel az útjában, csak mert el akarják hinni hogy egészségesek még nem kéne meggyőzni egy idegent, hogy az ő gyereke is az, mert mi van ha tévednek(és tévednek) és a gyerek nagyon is szakmai segítségre szorul?
Egyik válaszolóval értek egyet, lehet lányod autista és dühkezelési problémái is vannak ,de az hétszentség hogy ez nem normális és már rééééééééééég orvoshoz vittem volna... Lásd be hiába szeretnéd azt elhinni, hogy kinövi nincs gond,de felelős szülőként néha be kell látni ha gond van és egyedül nem leszel képes ezt megoldani. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!