Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet a baj a lányommal?

Mi lehet a baj a lányommal?

Figyelt kérdés

Tizenéves, középiskolás lányom van, és nem úgy viselkedik, mint a kortársai. Aggódom miatta.

A családtagjaival, velem is néha ellenségesen, közömbösen viselkedik, mintha nem is érdekelné mi van velünk, meg igazából senkivel. Néha annyira nem mutat semmi együttérzést, hogy rendesen megijeszt.

Elég durva kirohanásai vannak, nem tudja kezelni az indulatait. Nem tudom mit csináljak vele, legutóbb véresre verte a kezét a falon. Félek hogy ebből előbb utóbb baj lesz, és tényleg összetöri magát.

Az érdeklődési körei is szokatlanok. Késeket gyűjt, megszállottan érdeklik a sorozatgyilkosok és az ilyen szörnyűségek. Persze, nincs ezzel semmi gond, csak nyugodabb lennék, ha ékszereket gyűjtene, vagy fiúk után rohanna mint a többi korabeli, vagy nem tudom. Annyira furcsán viselkedik, múltkor is például elmentünk boltba, és az utca szélén meglátott egy döglött macskát. Odament, elkezdte nézegetni, megböködte bottal, aztán egy szó nélkül felállt és jött tovább. Egyszerűen csak morbid volt az egész. És még egy csomó ilyet tudnék mondani. Túlreagálom az egészet? Ez csak időszakos, minden kamasznak vannak ilyen hülyeségei?

2021. jún. 19. 23:18
 51/93 anonim ***** válasza:
100%

Erdekes, hogy azt kepesek vagytok elhinni, hogy ha valaki meleg, az kodolva van az agyaba. Nem a neveles fuggvenye.

De a pszichopatiaknal a nevelest hibaztatjatok. Jobb ha tudjatok, hogy a pszicsopatia ugyanugy kodolt dolog. Az agy bizonyos reszei nem ugy mukodnek ahogy egy normalis embernel. Pl az agy azon resze ami a boldogsagert felel..

2021. júl. 3. 14:21
 52/93 anonim ***** válasza:
100%

51-es!

Retardáltaknak hiába magyarázod.

2021. júl. 3. 18:00
 53/93 anonim ***** válasza:
76%
43, 44, 47, 48, 49, 50 Ti agyhalottak vagytok ilyen kommentekkel?
2021. júl. 22. 11:11
 54/93 anonim ***** válasza:
80%

51, 52. Ember a Földön! 🙋‍♀️

Nem is értem honnan veszik magát a stílust, meg az "értelmes" mondataikat...🧟‍♀️

2021. júl. 22. 11:13
 55/93 A kérdező kommentje:

Fejlemények. Szeptember óta jár pszichológushoz, bár nem érzem úgy hogy segítene.

A lányommal is sikerült beszélnem azóta, csak annyit mondott, hogy szerinte lehetséges hogy nem úgy érez dolgokat mint mások. Ezzel nem nagyon tudtam mit kezdeni.

Egyszer mikor bementem a szobájába, a számítógépén ilyen ijesztő véres oldalak voltak megnyitva, gyilkosságokkal meg ilyenekkel... Mikor rákérdeztem, cdsak annyit mondott, hogy anatómiai szempontból kell a rajzaihoz. Szerintem ennél többről lehet szó, de nem firtattam.

A kistestvéreit folyton bántja, utána pedig letagadja, és színészi módon úgy előadja magát, hogy én érzem rosszul magam ha megbüntetem.

Én nekem már fogalmam sincs mit kéne csinálnom. Arról sem hogy mi baja lehet, és hogyan tudnék neki segíteni...

2022. márc. 20. 10:56
 56/93 anonim ***** válasza:
66%
Sajnos egyre egyertelmubb a diagnozis.
2022. márc. 20. 11:41
 57/93 anonim ***** válasza:
100%
Mit mond a pszichológus? Gondolom, köti a titoktartás, de tanácsot jó lenne, ha adna.
2022. márc. 20. 17:28
 58/93 anonim ***** válasza:
19%
Én pont most olvastam egy másik csoportban, hogy hormonproblema is lehet érdemes lenne ilyen irányban is egy kivizsgálás. Illetve ha tudsz és látod rajta valamién site a nyitottságot, próbáljátok meg időt együtt tölteni. Vegyetek társast és akár kötelező jelleggel legyen x időnként héti rendszerességgel családi társas. Nagyon sokat jelent, lehet erre ( családi aktív egyutt töltött idő) van szüksége mégha nem is mutatja ki. Tapasztalom, és hallom is. Pszórakoztatok meg ezzek, csak az is fontos hogy a párod partner legyen ebben beszéljetek meg előbb ti ketten a közös szabályokat, és a gyerek elott mutassatok egységet... es legyen hosszútávú. Lehet lesz valami pozitív hatása.
2022. márc. 20. 18:11
 59/93 anonim ***** válasza:
*Próbálkozzatok meg ezzel. Elnézést a helyesírásért!
2022. márc. 20. 18:13
 60/93 A kérdező kommentje:
57-es, egy alkalommal konzultáltunk már de nem mondott semmit, többnyire ő kérdezett a gyerekkoráról, a kapcsolatunkról, stb.
2022. márc. 20. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!