Mennyi pénzt kérnél el a 21 éves gyerekedtől lakhatásért?
Külföldön lakok a két gyerekemmel, a kicsi 10 éves, a nagy 21. Mindketten tanulnak, de a nagy most elkezdett dolgozni is suli mellett, így nem kapok érte több családit, ami kb 300€ havonta. Sajnos ez egy olyan összeg, amire nekem szükségem van, mert az albérletünk nagyon drága. (Még így is szerencsénk van, hogy a környéken ezt kifogtuk)
600€ a fizetése és úgy gondolom, hogy valamennyit illene beleadnia a közös kasszába, amolyan “tanuló pénz” alapon, de nem lenne szívem 300€t, vagyis a fél fizetését kifizettetni vele. Régebben dolgozott nyári munkában, akkor amolyan jellegszerűen 50€t kértem el tőle, amit félre raktam neki, de sajnos a covid miatt már nem olyan pozícióban dolgozok, így a fizetésem se annyi, így ezt nem tudom megengedni. Jelenleg nem élünk szerényen, de minden be van osztva.
Ti mit tennétek a helyemben? Kérnétek el tőle pénzt? Ha igen, mennyit?
Alapból havi 200 euró telefon, tablet, laptop törlesztőrészletére? Ezt akárhogy számolom, durván 70 ezer forint. Ha 2 évente cseréli a készülékeket (ami indokolatlan) akkor az ha le is vonom a kamatokat 1,5 millió a 3 készülékért. A laptopom, okostelefonom és tabletem (plusz még az okosórám, fejhallgatóm, monitorom) összesen harmadennyibe nem került, és mindenre elég amire kell. Gondolom nem aerodinamikai szimulációkat csinál a kislány, hogy csúcsgép kelljen neki. Ez erősen a luxus kategória. Akinek gondot okoz hogy kiesik havi 300 euró az ne vegyen ilyeneket. Nem az a baj nálatok hogy nem lehet ésszerű színvonalon megélni abból amit keresstek, hanem elszórjátok a pénzt. 70 ezer az autómnak a havi lízingdíja, ami azért más kategória mint pár kütyü a mediamarktból.
Arról meg hogy egy biknit kap 3 helyett ne is beszéljünk inkább. Egy szett bikinit bőven lehet venni 20-25 euróért, ez kb kerekítési hiba, ha évi 3600 euró családi pótlékról van szó. Gondolom megint az van, hogy több száz eurós márkásat kell venni, azért hogy aztán kétszer használja, mert 2 év múlva más lesz a divat..
Az eredeti kérdésre válaszolva, szerintem is sok 300€, ha nem tanulna és 8 órásban dolgozna, akkor rendben lenne, de így nagyon sok. Amit utána kifejtettél, hogy mi lesz, azt jogosnak tartom, remélem sikerült megbeszélnetek!
Hogy a szavaiddal éljek - a provokáló trollokat meg szard le! Mindig kell lennie valakiknek, akik szétszedik a Kérdezőt. Úgyhogy igazából bármit írhatsz, felesleges. Ezek általában csak a saját problémáikat vetítik ki és nyílván irreális amiket állítanak, pláne, hogy olyan dolgokról írnak amiket nem tudhatunk. Én a helyükbe szégyenkeznék, dehát nem véletlenül anonimak
#84, köszi😌 Akkor mostantól inkább le is veszem az értesítéseket ettől a kérdéstől.
A normális, segítőkész válaszokat nagyon köszönöm!
A többiek meg engedjétek meg, hogy egy emodzsival köszönjek el, ha már ennyire zavart titeket a használatuk!🤣🖕🏻
#86, mégis miről beszélsz? Egy 21 éves felnőtt nőnek utálnia kéne az anyját, mert átlagos életszínvonalat biztosít neki luxus életszínvonal helyett? Bár gondolom az ő átlagos színvonaluk neked már luxus menne, ezért ócsárlod!
#87, mégis mi a bajotok az emodzsikkal? Tudtommal azért vannak, hogy használjuk őket🙄🖕🏻
Szegény gyerek egy parazita féreg vagy.. Pénzért szaporodik a fajtád.. Remélem a kölyköd összegyűjti a pénzét és rád vágja az ajtót..
70F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!