Mennyi pénzt kérnél el a 21 éves gyerekedtől lakhatásért?
Külföldön lakok a két gyerekemmel, a kicsi 10 éves, a nagy 21. Mindketten tanulnak, de a nagy most elkezdett dolgozni is suli mellett, így nem kapok érte több családit, ami kb 300€ havonta. Sajnos ez egy olyan összeg, amire nekem szükségem van, mert az albérletünk nagyon drága. (Még így is szerencsénk van, hogy a környéken ezt kifogtuk)
600€ a fizetése és úgy gondolom, hogy valamennyit illene beleadnia a közös kasszába, amolyan “tanuló pénz” alapon, de nem lenne szívem 300€t, vagyis a fél fizetését kifizettetni vele. Régebben dolgozott nyári munkában, akkor amolyan jellegszerűen 50€t kértem el tőle, amit félre raktam neki, de sajnos a covid miatt már nem olyan pozícióban dolgozok, így a fizetésem se annyi, így ezt nem tudom megengedni. Jelenleg nem élünk szerényen, de minden be van osztva.
Ti mit tennétek a helyemben? Kérnétek el tőle pénzt? Ha igen, mennyit?
Most 3 hónap szünetje van, nincs suli, ha annyira keveselné a pénzt, lenne lehetősége többet dolgozni.
Te is kevesled a pénzt te miért nem húzol el még egy melóba?Ta akartál két gyereket. Miért a gyerekeden élősködsz? Míg tanul a te kötelességed eltartani ha már megcsináltad, lényegtelen hogy dolgozik-e vagy nem közben.
Skizofrén vagy "mami", vagy már annyit összehazudtál, hogy nem bírod számontartani mit írtál.
Egyszer azt írod, hogy sajnálod tőle elkérni a pénzt, meg koncentráljon a tanulásra, utána ráförmedsz a hozzászólókra, nehogy mán még a rongy kölköt sajnáljátok a légkondis, pár órás pincér munkájáért. Azért dolgozik mert utazni akar, meg szórakozni, utána azt írod, hogy neked ezt neked kéne finanszírozni. Döntsd már el. Az irományaid stílusa, ahogy a saját gyerekedről meg beszélsz. Ha tudod hogy neked "jár" ez a pénz akkor meg mit vergődsz itt, meg kérdezed meg ki mit gondol? 😂😂😂😂 Hibbant
Kérdező, a gyerekeid akartak megszületni? vagy ne adj isten te vállaltad őket önszántadból? Ha a második a te KÖTELESSÉGED eltartani őket míg tanulnak. És igen, lehet meglep, de sok szülő szeretné ha jól érezné magát a gyereke és fizeti a szórakozását.
Szegény gyerek sajnálom hogy te vagy az anyja jobbat érdemelt volna, olyat aki nem fejőstehénnek nézi :-(
Mint írtam, ha nincs tapasztalatod, ne írj!
De igazából abszurd amit nyomsz, hisz akkor se fejném le, ha 300€t kérnék el tőle. Ha elkérném mindennek az egyharmadát, akkor még talán🤣 De egyébként tudod mire elég itt 300€? Egy havi bevásárlásra se🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!