Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt kérnél el a 21...

Mennyi pénzt kérnél el a 21 éves gyerekedtől lakhatásért?

Figyelt kérdés

Külföldön lakok a két gyerekemmel, a kicsi 10 éves, a nagy 21. Mindketten tanulnak, de a nagy most elkezdett dolgozni is suli mellett, így nem kapok érte több családit, ami kb 300€ havonta. Sajnos ez egy olyan összeg, amire nekem szükségem van, mert az albérletünk nagyon drága. (Még így is szerencsénk van, hogy a környéken ezt kifogtuk)

600€ a fizetése és úgy gondolom, hogy valamennyit illene beleadnia a közös kasszába, amolyan “tanuló pénz” alapon, de nem lenne szívem 300€t, vagyis a fél fizetését kifizettetni vele. Régebben dolgozott nyári munkában, akkor amolyan jellegszerűen 50€t kértem el tőle, amit félre raktam neki, de sajnos a covid miatt már nem olyan pozícióban dolgozok, így a fizetésem se annyi, így ezt nem tudom megengedni. Jelenleg nem élünk szerényen, de minden be van osztva.

Ti mit tennétek a helyemben? Kérnétek el tőle pénzt? Ha igen, mennyit?

2021. jún. 10. 21:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem az a legegyszerűbb ha a gyereked mostantól mindent megvesz magának amire szüksége van és ezzel segít be neked . ( ha azért kellene , hogy odaadja a pénze felét , hogy te azt félreraktad )

Ha nem lesz mit enni akkor lekell ülni és megbeszélni , hogy pl.: akkor intézze ő havi 1-2 bevásárlást .

2021. jún. 10. 23:01
 22/90 anonim ***** válasza:
90%

A 16-os javaslatát támogatom, mi is így csináltuk, amíg itthon volt a lányom, de már dolgozott munka mellett. És nem én kértem, hanem az ő ötlete volt. Tudta, hogy olyan élethelyzetbe kerültünk, hogy oda kellett nagyon figyelni, mire költünk, de azért ő is megkapott mindent, amire szüksége volt, szóval luxus pénzszórás nem volt, de az illatszereket, sminkcuccokat, telefont, ruhákat addig mi fizettük.

Onnantól pedig eleve nem kért zsebpénzt. Az alap tisztálkodási cuccokat, betétet továbbra is mi vettük, de a sminkcuccokat, ruhákat már magának vette. A kaját mi álltuk, azt is, amit a suliban evett. De ha a barátnőivel elment valahová, azt már ő állta.

Így igazából annak ellenére, hogy nem kértünk tőle egy fillért sem (el sem fogadtam volna), mégis kb annyit hagyott a családi kasszában, mintha hazaadta volna. De mégsem volt az az érzése, hogy elszedjük a pénzét. És nekünk sem. És így a pénz értékét is megismerte, és megtanulta beosztani.

2021. jún. 10. 23:03
 23/90 anonim ***** válasza:
66%
Én a rám kapott családi pótlékot még meg is kaptam a számlámra költőpénznek. Fura ezeket a kérdéseket olvasni, az érett szülők fejik a gyereküket.
2021. jún. 10. 23:29
 24/90 anonim ***** válasza:
37%

Most csatlakoztam a kérdéshez. Ahogy látom, alapvető probléma, hogy túl sokat agyalsz kedves kérdező, ám nem állsz ki őszintén a gyerek elé. Amit ide leírtál, neki is elmondtad??? Úgy veszem ki, vele nem tárgyaltad át a kérdés ilyen részletesen.

Kerekperec mond el neki, avval, hogy megváltozott az élet nálatok kiesett a konyhapénzből (családi kasszából) 300 €. Viszont minden kiadás megmaradt. Ha szeretne az eddigi megszokott, mondhatni normális életszínvonalon élni, akkor ezt a pénzt bele kell adnia a kasszába. Ha nem teszi be, akkor költözés, életszínvonalcsökkenés lesz az eredménye. Ezt a pénzt nem neked adja, hanem a családi kasszába. Ez nem ajándék! Az extra kiadásait nem ebből a konyhapénzből kell fedezni. Ossza be a sajt részét. Ha ügyes megoldja, ill. rájön, hogy mennyit kell melózni a szórakozásért, a kis luxusért. Be fogja látni, nem éri meg, inkább takarékoskodnia kellene.

Négy gyermekem van két házasságból. Három hajt az életkorának megfelelően, a legnagyobb fiam pedig lusta akár egy víziló. Sokan különböző módon próbáltuk őt kirángatni a dagonyából, de nem akarja. Süllyed és süllyed. 😱😢 Nagy lányom férjhez ment, már babájuk is van. Saját ház, autó, mindez bérből, fizetésből. (és persze hitelből) A két kisebb csemetém még tanul, de hajtanak és van elképzelésük a jövőről.

Nehéz szülőnek lenni, ám gyereknek sem könnyű!

2021. jún. 11. 00:21
 25/90 anonim ***** válasza:
95%
En azt csinalnam, h nem kernek el tole penzt, hanem atruhaznek ra egyes dolgokat, hogy maga intézze el/vegye meg. Pl neha állja o a nagy bevásárlást, vegye sajat magának a ruháit, a bérletet stb. En igy nagylelkűbb tudok lenni, ha latom is mire megy el a pénz, mintha csak odaadnék 2 20ast egy hónapra a szüleinek. Nalunk is most igy megy, en tanulok+dolgozok, rezsibe nem adok bele, de ezeket amiket leirtam, en csinálom, es ez is boven 40-50 ezer segítség anyaek számára.
2021. jún. 11. 02:12
 26/90 anonim ***** válasza:
60%

200at kernek el tole es nem fedeznem az extra dolgokat pl bikini... Mi baj van a tavalyival?

Marad 400 neki ebbol biztosegtudja oldani ami kell neki

2021. jún. 11. 03:08
 27/90 anonim ***** válasza:
74%

Hat lehet egyedul vagyok ezzel a velemennyel de:

En nem kernek semmit, ahogy a tobbiek irtak majd maga finanszirozza maganak a dolgait. Az mar bőven akkor fedezi ezt a 300€-t.

De en azt nem értem miert a gyereket kell buntetni azert mert neked van egy kis hianyod a kasszabol. Ki akarta azt a 2 gyereket? Most meg rajtuk vered le a hianyt. Hat en ezzel k.rvara nem ertek egyet. Hiaba keres viszonylag sok penzt, a feletol megakarod szabaditani, szerintem ez szanalmas inkabb.

Nekem van ismerosom ahol az egyik szulo elhunyta utan egyrdul maradt a gyari munkas anyuka, a lanyaval, haz torlesztessel osszvissz 120 ezer forintbol kellett ezt megoldaniai (kb 10 eve). Megis megtudta oldani, tudod hogy? Munkahelyet valtott.

2021. jún. 11. 05:14
 28/90 anonim ***** válasza:
86%
nem értem, ezért miért kell külföldre menni, nyomorogni itthon is lehet
2021. jún. 11. 05:58
 29/90 anonim ***** válasza:
29%

27-28

1. Nem ismerjuk a hatteret nem tudjuk mi tortent ami miatt igy alakult - innentol a mulra valo celzas es sertegetes nem allja meg a helyet. Kulfoldon a munkahely valatas kulhonikent nagyon nem egyszeri dolog. Es mint irtam mem ismerjik a hattteret. Nem tudjuk lenne e egyaltalan lehetosege ra.

2. Nem gyerek, hanem felnott, 21 eves!!!

Teljesen jogos h a dolgozo felnott szemely ha otthon lakik akkor fedezi a kiadasait maga utan a fizetesebol. Rezsi, kaja, egyebek.

3. Van egy kisebb 10 eves gyerek akinek szuksegleteire ugyan ugy figyelnie kell a kerdezonek. Minosegi egyuttoltott ido, szabadido, feligyelet,etc... Ha 8nnen nezem akkor a nagy buntito a kicsit azzal h a csaladi kasszabol kibett 300at vagyis a kicsinek is kevesebb jut. Es mivel egy 10 ebes a 21 eveshez kepes novesben van ogy amit a 21 eves passziobol vesz (bikini) az kocsinel szulseges mert fejodesben van.

Kerdezo ullj le a naggyal beszelni. Keressetek olyan megoldast amiben nem serulnek a felek erdekei.

Nalunk hasonlo helyzet volt mikor a nagy elment dolgozni es kiesett 100e (csaladi, arvasagi, tamogatasok, adokedvezmeny, etc.) A megoldas az volt h beleadott 70e es a kulonkiadasait onnantol o fedezte.

2021. jún. 11. 06:20
 30/90 anonim ***** válasza:
26%
Hát kérdező, normális munkát kéne találni, nem a gyereked lehúzni. Szerencsére ő nem olyan lusta mint te.
2021. jún. 11. 06:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!