Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt kérnél el a 21...

Mennyi pénzt kérnél el a 21 éves gyerekedtől lakhatásért?

Figyelt kérdés

Külföldön lakok a két gyerekemmel, a kicsi 10 éves, a nagy 21. Mindketten tanulnak, de a nagy most elkezdett dolgozni is suli mellett, így nem kapok érte több családit, ami kb 300€ havonta. Sajnos ez egy olyan összeg, amire nekem szükségem van, mert az albérletünk nagyon drága. (Még így is szerencsénk van, hogy a környéken ezt kifogtuk)

600€ a fizetése és úgy gondolom, hogy valamennyit illene beleadnia a közös kasszába, amolyan “tanuló pénz” alapon, de nem lenne szívem 300€t, vagyis a fél fizetését kifizettetni vele. Régebben dolgozott nyári munkában, akkor amolyan jellegszerűen 50€t kértem el tőle, amit félre raktam neki, de sajnos a covid miatt már nem olyan pozícióban dolgozok, így a fizetésem se annyi, így ezt nem tudom megengedni. Jelenleg nem élünk szerényen, de minden be van osztva.

Ti mit tennétek a helyemben? Kérnétek el tőle pénzt? Ha igen, mennyit?

2021. jún. 10. 21:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/90 anonim ***** válasza:
41%

Aha, szóval te úgy beszélsz a tulajdon gyerekedről kb, mint egy pondróról. A felnőtt “kölyköm”, hát beszarok. Aki mellesleg azért ment el dolgozni a tanulás mellett, hogy a saját luxusigényeivel ne téged terheljen.

Neked bezzeg büdös normálisan fizető vagy épp másodállást keresni, a felnőtt “kölyök” a szemét, bezzeg szegény kicsi, jajj. Hát ha már akár kopasz pcsára megszülted, akár most kerültél rosszabb helyzetbe, ezt NEKED kell megoldanod! Nem pedig az egyik gyerekedet lehúzni, hogy a másiknak nehogy ne legyen kinyalva a hátsója! (Mert te magad írod, hogy annyiról van csak szó, hogy nem tudod a luxusigényeket kielégíteni).

2021. jún. 10. 22:33
 12/90 A kérdező kommentje:
#6, igazából haza állított, bejelentette, hogy van melója, és mondta ő magától, hogy beleszáll a dolgokba, mert tudja, hogy mi mire megy el, de nyilván nem 300€ra gondolt. Egyébként nem lenne ebből veszekedés ha mondanám neki, hogy nekem ennyi kell, csak nekem esik ez nagyon szarul.
2021. jún. 10. 22:34
 13/90 A kérdező kommentje:
#8, ő is ilyen, de akkor tudom, hogy nem tudna olyan dolgokra költeni, amikre szeretne, viszont ha több munkát vállalna, az meg a tanulás rovására menne
2021. jún. 10. 22:35
 14/90 anonim ***** válasza:
84%
Felét azért ne semmiképp, mármint az azért már oylan lélektani határ, hogy kimondva is, hogy felét oda kell adja, rosszabbul hangzik sokkal mint harmadát vagy negyedét.
2021. jún. 10. 22:36
 15/90 A kérdező kommentje:

#9 és #11, ti totál más véleményen vagytok, leharcolnátok a végkifejletet helyettem?😅

#9, azzal, hogy az alap szükségleteket biztosítom neki, szerintem nincs elkényeztetve, szerintem ez természetes.

#11, nem hiszem, hogy 0-24ben azért kéne dolgozzak, mert a felnőtt gyerekem (nem tudom hogy másképp kéne hivatkozzak rá?) fesztiválozni akar meg nyaralgatni. Azt meg egyáltalán nem nevezném kivételezésnek, hogy mind ezen indokokért nem hagyok egyedül egy tíz éves kislányt esténként!

2021. jún. 10. 22:41
 16/90 anonim ***** válasza:
93%
Nem ismerem a költségvetéseteket, de én a következőt csinálnám: Havi 300 euróval kevesebbet költenék rá. Amit eddig mevettem/fizettem neki, azt durván ekkora értékben ezután nem. Nyilván nem az alapvető létszükségletekre gondolok, de pl ruhák, pár évente új telefon, hobikk stb. Aztán ő eldönti, hogy megveszi magának (amit eddig te vettél, tehát gyakorlatilag neked adja úgymond azt a pénzt) vagy lemond róla hogy több maradjon.
2021. jún. 10. 22:46
 17/90 anonim ***** válasza:
95%
15, de ha egyszer gondot okoz az alap szükségleteit kielégíteni, akkor nem tudsz mit csinálni. (Mondjuk szerintem minden nyárra új bikini nem alapszükséglet, de mindegy.) Neked hiányzik a kasszából a 300 pénz, neki meg van. Sokkal jobban jöttök ki lélektanilag, ha nem a lakhatásra kéred el tőle a fizuja egy részét, hanem inkább fizesse ő az extra kiadásait lakáson és kaján kívül.
2021. jún. 10. 22:50
 18/90 anonim ***** válasza:
72%

"de én meg nem szeretnék a felnőtt kölyköm miatt még egy munkát keresni, hisz az meg a kicsitől venné el az időt"

Nem semmi, ahogy a gyerekedről írsz, aki a tanulás mellett dolgozik, hogy a kiadásaival ne téged terheljen.

Te vállaltál két gyereket, akikről kutya kötelességed gondoskodni, amíg tanulnak. A nagy már így is magától elkezdett önállósodni. Ha nem tudod a lakást fizetni, akkor keress olcsóbbat. Hát majd pár méterrel többet fognak gyalogolni, van két lábuk, és neked is. Vagy kereshetsz normálisan fizető munkát. Nem az a szívás neki, hogy a lakás vagy a munkahelyed messzebb lesz mindentől, hanem hogy szíved szerint elvennéd a fél fizetését. Én kérnék tőle 150 eurót, többet nem, mert nem az ő dolga, hogy eltartsa a családod.

2021. jún. 10. 22:51
 19/90 anonim ***** válasza:
95%

“Egyébként nem lenne ebből veszekedés, ha mondanám neki, hogy nekem kell ennyi”

Akkor mondjad!

2021. jún. 10. 22:58
 20/90 anonim ***** válasza:
57%

"em semmi, ahogy a gyerekedről írsz, aki a tanulás mellett dolgozik, hogy a kiadásaival ne téged terheljen.

Te vállaltál két gyereket, akikről kutya kötelességed gondoskodni, amíg tanulnak. A nagy már így is magától elkezdett önállósodni."

Azért ez nem ennyire fekete-fehér. A nagy elment dolgozni, hogy nyaralásra, fesztiválbérletre meg bulizára legyen pénze. Csarébe az anyja nem kap cs. pótlékot, amit egyébként rezsire meg alap élelmiszerekre költene. Tehát a nagy gyerek "elvett" 300 eurót a közösből. Ha helyette magának venné az alap élelmiszereket (amit eddig az anyja fizetett), fizetné a rezsi rá eső részét belőle vagy hasonló akkor egyetértenék veled, hogy önállósodik. De ha mindet bulizásra meg fesztiválra szórja el, akkor szerintem érthető az anya álláspontja is. Szóval nekem egyáltalán nem az jött le, hogy az anyját kevésbé terhelné a kiadásokkal, mert a pénzt nem arra költi, amit eddig az anyja fizetett.

2021. jún. 10. 22:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!