Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki egy bántalmazó családból...

Aki egy bántalmazó családból jön, hogy állt talpra?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy én egy ilyenben élek. Apám egy hatalmas nagy állat, nem tudok iránta szeretetet érezni, legtöbbször félek tőle, mikor piál (szinte minden este) verbálisan bántalmaz, anyámat egyszer folytogatni kezdte a szemünk láttára (én kb. 7 voltam). Mégis azt mondja, hogy ő itthon el van nyomva. Anyám meg úgy csinál mintha mi sem történt volna, és azt hiszi, hogy nálunk minden jó. Annyiszor el akartam már menni innen, de olyan bűntudatom van, mégis ők neveltek fel, de közben meg érzem, hogy valami nagyon nincs rendben. Akik hasonló helyzetben voltak, hogy tudtak kikecmeregni ebből? Milyen felnőttként az életük?

#felnőttlét #toxikusszülők
2021. jún. 10. 17:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
10-es, anyámnak meg tudok bocsátani, mert a nők máshogy működnek, az ő érzelemvezérelt agyukban megférnek teljesen ellentétes valóságok. Az ő fejében én egy csodálatos gyermek vagyok, apám meg a tökéletes férfi, aki soha nem bántaná a családját. Akkor is erőltette ezt a mesét, amikor az a köcsög bottal meg szíjjal vert hatévesen, mert akkor meg kitalált mindenféle magyarázatot, hogy megérdemeltem, meg hogy erre szükség volt, blablabla. Őt sosem bántotta apám, épp ellenkezőleg, csúszott-mászott előtte (gyakorlatilag mindenki előtt, akit nem pofozhatott fel).
2021. jún. 10. 22:30
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
10 -es vagyok és nő, ugyhogy ezt az érzelemvezérelt dolgot hanyagoljuk, nem általános...Mi van, ha anyád nem érzelem vezérelt volt, csak egyszerűen örült, hogy nem őt verik és inkább asszisztált a te bántalmazásodhoz, csak ő megúszhassa. Nálunk apám vert mindenkit egységesen, anyám sem volt kivétel. Amikor már felnőttként kerestem neki válópees ügyvédet, leordította a fejemet, hogy mit avatkozok én bele az ő tökéletes életébe. Egyszerűen nem értettem. Aztán idővel szépen hozzáőrült az apámhoz, már ketten sík hülyék, közel a 80 -hoz.
2021. jún. 10. 23:23
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

12-es, a nők agyában 8x nagyobb az érzelemvezérelt gondolkodásért felelős terület, tehát de, általános.

Anyám egy menthetetlenül szentimentális, álomvilágban lebegő csaj volt mindig is. Fiatal korában átment rajta az élet. 12 éves volt, amikor a nagyapám meghalt. Ez az ötvenes években elég kellemetlen volt, pláne azzal a viperafészek jellegű rokonsággal. 18 évesen férjhez ment, mert nem bírta a nagyanyám terrorját (na, ő egy igazi hülye csipa volt), erre sikerült kifognia egy erőszakos baromállatot, aki összevissza verte, míg egy napon jól vissza nem ütött, aztán elvált... 21 évesen elvesztette a fél szemét is egy balesetben. Ott volt egy pár éves kislánnyal meg egyedül, meg a nem túl agyas nagyanyámmal, akit ráadásul közben elgázolt egy autó, és súlyos agysérülést szenvedett. Na, hát még szép hogy belekapaszkodott az első pasiba, aki nem akarta agyonverni, és hajlandó volt feleségül venni. Szerintem ő is tudta, hogy egy mulya pojácához ment hozzá, és azt is látta, hogy összevissza veri a kisfiát, de egyszerűbb volt beleringani egy álomvilágba, ahol boldog család vagyunk, és mindez nem történt meg. Ma is ott él. Sajnos éppen az utolsó napjai peregnek éppen.

2021. jún. 11. 00:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!