Hogyan mondjam el anyumnak hogy nagyon rosszul esik amit velem művel?
Évek óta ver, nagyon sokat romlott a kapcsolatunk.
Egy szobám van vele, mert nincs pénzünk hogy legyen egy sajátom. Ma éjjel azért megtépett, mert a kisebb cicám molylepkét kezdett kergetni, mert világított a telefonom, és felkelt. Nagyon rossz a kapcsolatom vele, rettentően utálatos velem. Olyanokat mond hogy kár hogy felsírtam amikor megszülettem, intézetbe rak, megöl, és ilyenek...
Régebben vagdostam magam, azért is lebaszott, és le akart tagadni.
Köszönöm!
Úgy érzem inkább elmegyek valamerre ahol nem talál rám,nekem ez így nem megy.
A teljes háttereteket nem tudjuk (miért éltek így, hol van apukád a történetben, van-e segítségetek, mióta ilyen anyud, mióta rossz a kapcsolatotok, miért érzed úgy, hogy esetleg nem értene meg téged, stb. A fent leírt konkrét esetnek volt-e olyan előzménye, hogy jelezte neked, hogy fáradt, hagyd aludni, vagy többször kért rá, hogy ne telefonozz és úgy ugrott neked? ). Lehet, higy anyukád rajtad vezeti le a feszkót, de az is lehet, hogy te sem vagy teljesen "ártatlan". Bárhogy is legyen, számomra ez a viselkedés bántalmazó anyukád részéről.
Szerintem kérj segitséget az iskolapszichologustól mielőbb, még a nyári szünet előtt. Ha nincs ilyen a sulitokban, akkor családsegítőben tudsz szakemberhez fordulni, aki tanácsot tud adni hogyan tovább .
Kitartás!
Ne haragudj hogy ezt mondom, anyukád nem normális. Értelmes ember nem csinálja azt amit ő, főleg nem ilyen bagatell dolgokért. Egy szülő még akkor sem kívánja a gyereke halálát ha az megölt valakit, nemhogy egy világító telefonért.
VISZONT: Ha tudod hogy ezt csinálja (márpedig a leírásodból az jön le, hogy nem most kezdődött) próbálj meg figyelni rá, hogy minnél kevesebb okot adj neki. Ne világítson a telefonod! Zárd be éjszakára a macskát valahova! Nem a te hibád, nem jogos hogy ezt csinálja, de máshogy nem tudod elkerülni. Ne add alá a lovat!
Egyébként biztos hogy jó ötlet ebben az élethelyzetben (amikor a szüleiddel közös szobában laksz) állatot tartani, ráadásul többet is? (ha van kisebb, akkor gondolom legalább 2 van) Mert attól függetelnül hogy a viselekdése nem elfogadható, az jogos elvárás, hogy ha már egy szobában laktok, akkor az állatodat (ami leírásod alapján a tied, nem a "családé") úgy tartsd hogy lehessen tőle aludni, a telefonodat meg kapcsold ki éjszakára. Én is szólnék érte ha emiatt ébrednék fel. Nem ordítanék, nem kívánnám a halálod, de szólnék érte. És ha a huszadik alkalommal kéne szólnom, én is bosszús lennék. A halálodat ekkor sem kívánnám, de lehet hogy ordítanék én is, ha ötödik napja ébrednék fel hajnalban miattad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!