Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha anyám ad pénzt akkor el...

Ha anyám ad pénzt akkor el kell fogadnom?

Figyelt kérdés
Középsuliban járok és anyám minden nap 800ft adott és apám elkezdte számolgatni hogy 10 nap 8 ezer és én már csak 300ft ot vettem el anyámtól de anyám veszekedett velem apám előtt hogy azért nem veszem el mert apám szólt hogy sokat ad szerintetek kinek van igaza?
2021. jún. 2. 19:36
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
56%
Nem a zsebpénztől függ, hogy valaki mennyit költ a gyerekére. Lehet, hogy valakinek drága telefont, márkás ruhákat stb vesznek és mellé napi 2000 forint zsebpénzt. Másnak befizetik a cserediákprogramot, edzést, vesznek/bérelnek hangszert, és mellé havi 2000 forint zsebpénzt kap.
2021. jún. 3. 14:42
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
Az első két oldalt végigsiránkozónak üzenem, hogy én is világéletemben otthonról vittem ételt teával, csapvízzel. A barátnőim közül az egyik ezzel szemben évente kapott új okostelefont, lecserélték a komplett konyhabútort, havonta kapott egy új 30 ezres cipőt meg Pandora ékszert, a másikuk meg napi szinten kb 2500-3000 Ft-okat kajált el a büfében, kifőzdében, cigizett is mellette, ő sem járt ócska ruhákban és évente akár 3x is elmentek tengerpartra meg 1-2x wellnessezni. Szóval mondhatni mindketten jól éltek hozzám képest. Mégse kezdem el itt világfájdalmamban kiszámolni, hogy akkor nekik milliókat adtak (a büfés összeget is azért tudom, mert a csaj maga mondta anno), nekem meg úgy konkrét kajapénzt soha és blahh, a kérdező is milyen sokat kap. Megkaptam minden alapvető dolgot, volt rendes ruhám (turiból még új, márkás darabok is fillérekért), fedél a fejem felett, mindennap rendes ételt ettem, el tudtam menni az osztálykirándulásokra (igaz, nálunk nem százezres külföldiek voltak, csak egyszerűek), kamaszkoromban meg nyári munkával megkerestem azt a pénzt, amiből hetente elmehettem moziba, szórakozni, étterembe stb. Panaszkodhatnék, hogy barátnőmnek bezzeg fizették a szülei azt is, mikor egy éjszaka alatt 20 ezret bulizott meg taxizott el, de attól nekem miért lesz jobb? Neked jobb lesz, hogy ennyire negatív vagy? Főleg, hogy bár biztos nem voltatok gazdagok, de nyilván nem is kellett alap dolgokat nélkülöznöd, ha az a legnagyobb gond, hogy heti hány Snickerst vehettél a büfében.
2021. jún. 3. 15:53
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Mi ezzel a gond?

Még tanul, nem dolgozik, és éhen halni sem kéne....

2021. jún. 3. 18:36
 34/37 anonim válasza:
100%
Én sulis napokon 1000 et kapok kajára
2021. jún. 3. 20:31
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Mikor én voltam középsulis, minden nap otthonról vittem szendvicset/péksütit, és otthon főzött teát, fél literes palackban amit feltöltöttem vízzel, ha a tea már elfogyott. Nem voltunk szegények, de gazdagok sem, szerintem teljesen átlagos volt a helyzetünk. Hogy akkor ez mennyibe került, az már nem releváns, de mai árakon ha egy olcsóbb hiperben vásárolsz alapanyagot, akkor is belekerül ez 800 forintba, persze ha nem a zsemle-margarin-parizsi szintről van szó, hanem kerül bele normális feltét is, illetve zöldség, esetleg gyümölcs mint nasi. Ha te meg tudod oldani a suli büféjében vagy az útközben lévő pékségből is ennyiért a sulis kajádat, akkor ügyes vagy, vagy szerencséd van és nem túlárazott helyeken vásárolsz. Nálunk a suli mellett 350 forint egy kakaóscsiga. És az még mindig csak egy darab, ami nekem egy reggeli.. Akkor még sehol nincs tízórai, illetve valami, amivel kihúzom ebédig, amíg haza nem érek háromkor/négykor. Szóval ne legyen bűntudatod, hogy elfogadod a 800 forintot, ennyibe kerül az étel és kész. Számolj utána, hátha az otthoni szendvics vagy a fagyasztott és otthon kisütött péksüti megvan 700 forintból is, de szerintem ez nem az a hatalmas összeg, ami miatt megéri stresszelni. Apád gondolkodjon inkább, próbálja már megoldani ő magának 300 forintból a kajáját.. Vagy kérd el anyudtól a 300at, és add oda apudnak, hogy akkor abból menjen és vásároljon be neked elégséges mennyiségű és minőségű kaját
2021. jún. 3. 20:57
 36/37 anonim ***** válasza:
56%
En mindig kaptam kajat. Zsebpenzt soha. De se inni se enni nem tudtam egesz altalanosban,mert vandorolni kellett. Suli elott megittam egy kakaot otthon es suliban voltam minden nap 8-14.00-ig es szomjaztam eheztem,mert nem jutottam volna el a kovetkezo teremig. Stb.
2021. jún. 5. 03:27
 37/37 anonim ***** válasza:
56%

Kb 22 éve, kozepsulis lettem, anyától kaptam napi 1000 Ft-ot, neveloapamtól 500-at. Tehát minden nap volt 1500 forintom, amit haverokkal mindig elkurtunk. Jó pénz volt anno, szinte gyerekként.

Most fiam 15 éves, hol 1000-est adok neki, hol 700 Ft -ot, de sok esetben nem akarja elfogadni. Lányom 12 éves, hatodikas, szintén ennyit adok neki, ő se akarja mindig elfogadni, de könnyebben rá tudom venni, hogy tegye el.

Kaját, innivalót külön kapnak természetesen.

2021. jún. 5. 07:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!