Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha anyám ad pénzt akkor el...

Ha anyám ad pénzt akkor el kell fogadnom?

Figyelt kérdés
Középsuliban járok és anyám minden nap 800ft adott és apám elkezdte számolgatni hogy 10 nap 8 ezer és én már csak 300ft ot vettem el anyámtól de anyám veszekedett velem apám előtt hogy azért nem veszem el mert apám szólt hogy sokat ad szerintetek kinek van igaza?
2021. jún. 2. 19:36
1 2 3 4
 21/37 anonim válasza:
21%
Nekem 2k-t adnak minden reggel, ha apad azt sokalja akkor valószínűleg nem kéne közmunkázni
2021. jún. 2. 20:28
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne magadat hibáztasd azért, mert ők veszekednek, ezt nekik kellene megbeszélniük és megegyezni.

Fogadd el a pénzt és ha nem költöd el minden nap, akkor meg rakd félre és gyűjtsd. Így ha elmentek pl barátokkal pizzázni vagy szeretnél valamit venni, nem kell külön kérni a szüleidtől.

2021. jún. 2. 21:03
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Apád jól számol, csak úgy tűnik az árakkal nincs tisztában. Gondolom nem nagyon jár vásárolni, mert akkor tudná, hogy mennyire elszálltak az árak mostanában, főleg a kajáknál. Egy éve egy hétvégi bevásárlásom volt kb. 10-12 ezer Ft, most 14-16 alatt nem úszom meg és akkor csak kaját vettem, mosószer stb... nélkül. Gondolom kajára adják, de arra csak akkor elég, ha a menza be van fizetve, mert meleg ételt ennyiből nem igen eszel. Tízóraira reális, talán még egy kis luxusra is futja (csoki, üdítő) Te tudod, hogy hogy álltok, ha sok a családi költségvetésből ennyi, akkor vigyél egy párszor otthonról kaját. Az azért valamivel olcsóbb.
2021. jún. 2. 21:48
 24/37 anonim ***** válasza:
78%
Én heti 1500ft kaptam és ez egy éve volt. Megvettem az egy szendvicset naponta és ittam vizet vagy télen vittem termoszban teát nagyjából ennyi. Persze nekem is voltak osztály társaim, aki minden szünetben ment le a büfébe egy chispest venni, de én soha nem voltam rájuk féltékeny.
2021. jún. 2. 21:53
 25/37 anonim ***** válasza:
68%
Nézőpont kérdése. Én pl semmit nem kaptam. Néha pár száz forintot, azt is, ha megmondtam mire fogom költeni. Habár pénzt nem kaptam, de azért szendvicset meg egy csokit mindig csomagolt anyám...de azért egy kicsit más magadnak megvenni meg arra költeni, amire akarod.
2021. jún. 2. 21:55
 26/37 anonim ***** válasza:
61%

Én meg nem kaptam lóf4szt se, soha nem is kértem, mégis élek és itt vagyok 22 évesen. Vittem magammal 2-3 zsömlét, pakoltam bele azt ,ami volt itthon, azt kész. A büfés száraz kifli salátával meg szalámival 180 forintért nem hiányzott.

Ha ad pénzt, természetesen ne utasítsd vissza. De majd ha önálló leszel, és neki lesz rád szüksége, ne felejtsd el, hogy ő is adott.

2021. jún. 2. 21:58
 27/37 anonim ***** válasza:
90%
Anno én is kaptam, volt hog ynem költöttem belőle semmire, inkább eltettem félre volt mikor jól jött pl ünnepekkor ajándékot venni.
2021. jún. 2. 22:32
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyukád úgy ítéli meg, hogy ezt szeretné rád bízni, én a helyedben elfogadnám. Én is csak a zsebpénzem töredékét költöttem el, mindig félrerakosgattam, és évek múltán szülinap, stb-ből összejött annyi, hogy vettem magamnak egy biciklit.
2021. jún. 2. 23:24
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Én ha vissza gondolok az iskolás koszakomra, 200 Ft ot kaptam egész napra kajára. Mondanom se kell 1 szendvicset vettem és kész. Ha szerettem volna hétvégén inni egy kólát a barátnőmmel, anyám nem adott pénzt, azt mondta ha leleményes lennék, elraknám minden nap a kaja pénzem és vinnék kaját,csak nemtudom mit amikor üres volt a hűtőnk állandóan. Ma a fiamnak én is 800-1000 Ft ot adok naponta,vagy ha olyan van itthon amit szeret, akkor visz azt. Nem fog egy percig sem éhezni,meg amúgy is moslék a menza kaja.
2021. jún. 3. 06:47
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Apád jó lenne, ha ugyanilyen lelkesedéssel számolná, hogy ő mennyibe van egy nap alatt, meg tíz nap alatt... Valószínűleg fogalma sincs, hogy mennyibe kerül az étel, mert valaki megveszi helyette és elé is rakja. 800 forint egyáltalán nem sok, főleg, hogy jellemzően azért 2-3 óra után érnek haza a középiskolások. Ez nagyjából 3 péksüti vagy szendvics ára, mindenféle említett csoki meg üdítő nélkül. 300 forintból mit veszel? Konkrétan egy 100grammos csirkemellsonkára sem elég már, nemhogy még legyen mellé zsemle/zöldség/sajt..
2021. jún. 3. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!