Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy apa hogy foglalkozik a...

Egy apa hogy foglalkozik a lányával?

Figyelt kérdés

A kislány 6 éves, a férjem kislánya. Normális, hogy egyáltalán nem játszik vele?

Megcsinál neki bármit, kaja, fürdővíz, ágyazás, altatás, de ezeken kívül, ha rajta múlik a kislány egész nap mesét néz, tabletezik. Ő meg fekszik és telefont nyomkod.

Ez így a normális? Hétvégi apuka, két hetente 2 napot van vele.

2021. máj. 15. 21:51
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg hárman együtt egy kirándulás? Állatkert? Vagy séta? Vagy hárman az uszodába? Lehet, hogy tényleg fogalma sincs, hogyan kezdjen hozzá egy beszélgetéshez a kicsivel, pláne, ha régen elvált az anyjától. Ha hárman vagytok, vagy többen, akár barátokkal, akiknek szintén van kisgyerekük, könnyebben megindulnak a dolgok.
2021. máj. 16. 20:57
 12/44 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, volt már ez téma többször, mert szóltam neki, hogy szerintem ez így nem oké. Akkor én vagyok a rossz.

És ma is szóba hoztam, megint megkaptam, hogy én milyen vagyok... Aztán nem hagytam annyiban, próbáltam megvilágítani a kislány szemszögéből. Végül talán sikerült vmit elernem, talán elgondolkozott, mondtam neki, ötletelhetünk együtt is, mi mindent csinalhatnak/unk együtt, ugyanakkor volt már ilyen, hogy adtam ötleteket, de egy hétvégén tart csak...

Ő azt gondolta, hogy volt a hétvégén egy játszó, meg egy pizzéria az elég. Szerintem nem, ha a többi időt a gyerek tablettel tölti...

Ezért kérdeztem, hogy ez így normális? Mert nekem nincs gyerekem. De a kislánnyal imádjuk egymást.

Régen többet vitte egyébként, bár úgy kimondottan akkor sem ült le vele játszani, de több játszótér és kirándulás volt.

2021. máj. 16. 21:33
 13/44 anonim ***** válasza:
100%
Az nagyon jó, hogy ti a kislánnyal ilyen jóban vagytok, és foglalkozol is vele, az biztos jól esik neki. Meg nem is az a fontos, hogy konkrétan leüljenek babázni, hanem, hogy a kislány azt érezze, fontos neki. Az én lányom amíg kicsi volt, egyenesen imádta az apját, aztán jött ugye a kamaszkor :) de mára felnőttként ugyanúgy imádják egymást, és egy kislánynak nagyon fontos az apja. Mert biztonságban érzi magát vele, és mert egy apa másképp szereti a lányát, mint az anyák. Más a nézőpont :) De megkérdezhetem, hogy a ti kettőtök (úgy értem, Te és a párod, a kicsi apja) kapcsolata nem változott azóta, hogy amint írod, régebben többet vitte ide-oda? Bocsánat, nem vájkálni akarok, csak megfordult a fejemben. Ne haragudj.
2021. máj. 16. 21:48
 14/44 A kérdező kommentje:

A kapcsolatunk mindig hullámzó volt, az elejétől. De attól ő még apa.

Esetleg leterheltebbek vagyunk, munka mellett ház felújításba kezdtünk másfél éve kb, és csináljuk a mesterképzést is, most végzünk az első évünkkel.

De mindketten fáradtabbak vagyunk, én is, de én nem bírom nézni, hogy csak mesét néz.

2021. máj. 17. 18:51
 15/44 seneskata válasza:
86%

pedig beszélj vele mert ha a gyermeknek nem lesz rendes gyerekkora akkor felnőttként is elveszett lesz és csak a teló és a tablet lesz az életben majd semmi más.

az apuka pedig emiatt majd megbanja hogy miért nem foglalkozott korábban a gyermekével és hogy nem elhati át a nagyszülőség csodálatos örömeit mert még az is lehet h később nem lesz unoka sem...

szóval próbálj kitartani mellette és beszélgessetek sokat

találj ki valamit hogy neki is tetszen a dolog

szerintem egy gyermek életében az apának is fontos szerepe van.

2021. máj. 18. 20:55
 16/44 anonim válasza:
100%
Szerintem ezt neki is elmondhatnád hogy így érzel, így látod.Próbáld megbeszélni vele. Ha ő nem látja be ezt akkor egy kisebb gond van..
2021. máj. 18. 22:30
 17/44 anonim ***** válasza:
69%
Le lehet pontozni ezt is. De nem véletlenül van veled és nem a gyerekkel meg az anyjával és nem véletlenül hétvégi apuka. Nem őt kellene ennyire presszionálnod.
2021. máj. 19. 07:03
 18/44 anonim ***** válasza:
69%
Neki teher, te meg ne szólj bele, csináld nyugodtan tovább a bébiszitterkedést. Én így látom.
2021. máj. 20. 14:55
 19/44 anonim ***** válasza:
Nem normális. Szép Tőled, hogy ennyire érdekel a férjed kislányának a lelkivilága. Beszélgess vele erről.
2021. máj. 24. 21:52
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

#6 egy gyerekkel sem kell gügyögni, sem bohockódni, azt pedig nagyon sajnálom, ha számodra a foglalkozás kimerül ebben.

Én hasonló helyzetben voltam kisgyerek, bár nekem apukám néha (kb 2szer) mondott mesét. Szerintem szólj neki, hogy ez nem okés, és akár álljon be hozzátok kreatívkodni, mert egy egészséges kapcsolatot a gyerekével már fiatalkorban el kell kezdeni kialakítani.

2021. máj. 25. 00:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!