Felhasználjam anyám tudta nélkül a 3 szülő által igazolható napot?18
Eddig az elmúlt 12 tanévben egyszer hiányoztam szülői igazolással, akkor is azért, mert személyit kellett csináltatni. Orvosi igazolással sem hiányoztam sokkal többet.
Anyámmal az elmúlt két tanévben mindig megbeszéltük, hogy majd szólok, és akkor igazolja azt a három igazolható napot csak szóljak előre. Aztán valahogy ebből soha nem lett semmi, mindig veszekedett, hogy én ebből rendszert akarok csinálni és stb. Tehát ha megkérdezem, akkor soha nem ment bele.
Viszont amúgy meg tudnám oldani a tudta nélkül, mivel kollégista vagyok. Úgyis papír formában kell leadni az igazolást, plusz kollégista vagyok, tehát ha nem megyek be, akkor nem tűnik fel anyunak, hogy mondjuk otthon vagyok, mert nem lennék otthon. Illetve az e-naplót sem nézi, mert nem ért hozzá én meg nem tanítottam meg neki, hogy ne írjáljon minden nap minden percében, ha valamit elírnak/bekerül egy nem végleges jegy.
Meg igazából soha semelyik évben nem kellett a szülői nap, tehát nem valószínű, hogy pont most kéne majd.
Szóval szerintetek "lógjak" 3 napot szülői igazolással, anya tudta nélkül?18
Szerintem az igen és a nem mellett is vannak érvek, így a lelkiismeretedre bíznám.
Abból lehet baj, ha veled bármi történik, mert sose lehet tudni, és nem tudják hol vagy. És a szüleid nem tudnak róla, hogy nem vagy iskolában. Ha csak otthon a koliban ülsz tanítási időben, annak meg nem sok értelmét látom. Ha meg mászkálsz, bármikor bármi történhet, és senki nem tudja hol és kivel vagy. Az iskola nem fogja vállalni a felelősséget, hisz igazolást kaptak, hogy aznap nem mész suliba. A szüleid pedig nagyon aggódni fognak, mert atya ég, a gyerek hamisított egy igazolást, atya ég, hol van, atya ég, mi történt vele, és mi jöhet ezután, ha erre képes.
Inkább beszélnék anyukámmal, hogy nem vagyok jól, kérlek igazolj egy napot, orvoshoz menni nem akarok. És akkor tud róla anyud, de mégis szabad lesz a napod. Vagy vmi ürügyet találj ki, de anyud írja meg...
Én is most tervezek igazolni a gyereknek egy napot jövőhéten, családi okok miatt.
Három napban nem hiszem, hogy belehalok. Nem is egyszerre használnám őket, meg úgyis olyan napot választanék, ami laza, doga mentes.
Az a baj, hogy eddig valahányszor mondtam, hogy na itthon maradnék, nem mennék suliba, akkor veszekedés lett. Semmi okból nem tudtam soha meggyőzni.
Ha ki is veszel 1-2 napot, a helyedbe legalább egy napot meghagynék, hogyha valami fontos közbe jönne legyen. Maximum ha akarod, évvégén pihensz egy napot még. Nálam is párszor volt ilyen, bár igaz, hogy én mondtam anyumnak, hogy a nevében írtam, ő nem haragudott, legalább nem kellett neki írogatni. Viszont a másik szemszögből nézve, ha ennyire nem jó a kapcsolatod anyukáddal, és valahogy mégis megtudná, akkor még jobban romlana.
Ezt sajnos a helyedbe nem dönthetjük el. :)
Csak nehogy esetleg azt mondja, hogy jó... Akár el is tarthatod magad, ha ennyire nagy fiú vagy.
Akkor már mindjárt másabb a helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!