Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felhasználjam anyám tudta...

Felhasználjam anyám tudta nélkül a 3 szülő által igazolható napot?18

Figyelt kérdés

Eddig az elmúlt 12 tanévben egyszer hiányoztam szülői igazolással, akkor is azért, mert személyit kellett csináltatni. Orvosi igazolással sem hiányoztam sokkal többet.

Anyámmal az elmúlt két tanévben mindig megbeszéltük, hogy majd szólok, és akkor igazolja azt a három igazolható napot csak szóljak előre. Aztán valahogy ebből soha nem lett semmi, mindig veszekedett, hogy én ebből rendszert akarok csinálni és stb. Tehát ha megkérdezem, akkor soha nem ment bele.

Viszont amúgy meg tudnám oldani a tudta nélkül, mivel kollégista vagyok. Úgyis papír formában kell leadni az igazolást, plusz kollégista vagyok, tehát ha nem megyek be, akkor nem tűnik fel anyunak, hogy mondjuk otthon vagyok, mert nem lennék otthon. Illetve az e-naplót sem nézi, mert nem ért hozzá én meg nem tanítottam meg neki, hogy ne írjáljon minden nap minden percében, ha valamit elírnak/bekerül egy nem végleges jegy.

Meg igazából soha semelyik évben nem kellett a szülői nap, tehát nem valószínű, hogy pont most kéne majd.

Szóval szerintetek "lógjak" 3 napot szülői igazolással, anya tudta nélkül?18

2021. máj. 11. 07:54
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
33%

Azért 18 évesen több talpraesettséget remél az ember.

Én a helyedben felhívnám anyámat, hogy na holnap ellövöm az egyik szülőidet, mert semmi kedvem bemenni. Veszekedni kezd? Megmondod hogy felesleges most a szájtépése, ez a te döntésed, lesz még pár az életedben ne próbáljon irányítani.

Azt én se támogatom, hogy a háta mögött csináld, mert saját anyádat átbszni nem szép dolog, de azért ne hülyéskedjünk már, hogy 18 évesen, ha jól értem érettségi után ne vehess ki 3 "szabadnapot".

Majd azt is anyukád mondja meg, hogy hová mehetsz továbbtanulni, hogy mit dolgozhatsz, hogy kit vehetsz feleségül? Na nem... Így döntöttél, kész.

2021. máj. 11. 12:24
 42/46 A kérdező kommentje:

Jövőre érettségizek.

Azért nem akarok rátelefonálni, hogy na holnap nem megyek be, mert én kinézem belőle, hogy betelefonál a suliba, hogy hamisítottam. Konkrétan ő az a szülő, aki beküldő ha beteg vagy, és aztán kiakad, ha hazaküldenek és arról magyaráz, hogy csak tetteted a beteget. Legalábbis általánosban, meg gimi elején ezt nyomta, azóta meg nem igazán próbálkoztam ezzel.

2021. máj. 11. 21:43
 43/46 anonim ***** válasza:
53%
nem kell szólni, csinálni kell.ne legyél már ennyire betoji tesze-tosza
2021. máj. 11. 22:15
 44/46 anonim ***** válasza:
76%
41-es vagyok. Ebben az esetben én lelkiismeretfurdalás nélkül csinálnám meg a háta mögött. Az egészet magának köszönheti. Nem egy marionett bábu vagy, vagy egy gép, amit kedvére irányíthat. Ilyen nevelés mellett csoda, ha még nem golyóztál be...
2021. máj. 11. 22:16
 45/46 anonim ***** válasza:
16%
Az vicces lesz amikor megnézi a mozanaplóban a hiányzásaidat, és rájön, hogy az aláírását hamisítod. :)
2021. máj. 11. 22:17
 46/46 anonim ***** válasza:
31%
De bazz, egész évben otthon voltatok. Tényleg nem bírod ki ezt az egy hónapot?
2021. máj. 12. 08:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!