Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy nem lesz gyerekem?

Figyelt kérdés

Teljesen alkalmatlan lennék anyának, antiszociális vagyok, egyre kevésbé bírok elviselni másokat magam körül. Nehezen tudom kimutatni a szeretetemet. Jelenleg nincs kapcsolatom, örülök ha nem kell beszélnem senkivel, el sem tudom képzelni, hogy egy kisbabával foglalkozzak egész nap. Szeretem a gyerekeket (meglepő módon), de képtelen vagyok egy örök életre szóló felelősséget vállalni. Mindig arra gondolnék, hogy sokkal jobbat érdemelne nálam.

Csak a szüleimet sajnálom, mert nincs testvérem és így miattam unokájuk sem lehet. Ők még soha nem kérdeztek erről, én meg persze kerülöm a témát. 30/L

2021. máj. 9. 20:54
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

14-es: Mindenki tudja, hogy nem a gólya hozza a gyereket, de nem vagyok azon a szellemi szinten, hogy egy "2 perces kamatyból" legyen gyerekem.

17-es: A leírásból valóban úgy tűnhet, hogy az egész világot gyűlölöm, de ez egyáltalán nincs így. A munkahelyemen minden nap emberek között vagyok, amitől egyáltalán nem érzem rosszul magam, de szabadidőmben jobban szeretek egyedül lenni. Van hobbim és céljaim. Tudom, hogy fura vagyok, mert nem úgy viselkedem, mint az átlag. A növényeimet és a macskámat is képes vagyok életben tartani, sőt még saját magamat is. Szerintem nem vagyok futóbolond kategória, csak mert kevés embert kedvelek.

19-es: A szüleim sosem zsarolnának ezzel, se mással, mert intelligensek és mindenben támogatnak

2021. máj. 10. 14:17
 22/41 anonim ***** válasza:
0%
Kár, hogy egy csalódás vagy nekik. :\
2021. máj. 10. 14:21
 23/41 A kérdező kommentje:
Csalódás? Ez legyen a legnagyobb bűnöm, hogy nem akarok gyereket. Nevetséges...
2021. máj. 10. 14:24
 24/41 anonim ***** válasza:
8%

21

Most murattad meg... ez nem szellemi szint.

2021. máj. 10. 14:28
 25/41 anonim ***** válasza:
87%
23.akkor nem feltételen kell elmondanod húzd addig a dolgot amíg lehet majd ráeszmélnek úgyis maguktól én párszor elmondtam ezt nekik hogy nekem se lesz ugyanezek okokból de akkor is kérddezték állandóan de most már alig ha így nem kötöm az orrukra. ez nem olyan dolog amit nekik tudni kell és ezt ők is tujdák remélhetőleg. Ha nem zsaroló természetűek akkor meg nincs okod félni emiatt és kötelezően elmondani.
2021. máj. 10. 14:38
 26/41 anonim ***** válasza:
0%
Felneveltek, támogatnak(!) és egy ilyen lányuk lett, aki nem hálálja meg semmivel az odaadó gondoskodást, amit kapott tőlük, minden szülőnek egy boldog gyerek az álma, akinek családja, férje, gyerekei vannak, nem pedig egy önző, csak magával foglalkozó, nem elég neki senki, flegma, magát ajnározó,"céljaim vannak", beképzelt szobalakó, aki szerinte nem olyan, mint az átlag és kitűnik és még azt is hiszi, hogy mennyivel kíválóbb más embernél, mert elismeri, hogy nem való neki gyerek. Szóval ja, csalódás, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy szülj gyereket, mert ne, mert tényleg csak szenvedne szerencsétlen egy ilyen anyával, hanem, hogy gondolkodj el, hogy valóban egy csalódás vagy nekik.
2021. máj. 10. 14:43
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
A 22-es és a 26-os nevében is szégyellem magam, elnézést értük.
2021. máj. 10. 14:46
 28/41 A kérdező kommentje:

27: Kedves vagy, köszönöm. Igyekszem nem rosszul érezni magam idegenek rosszindulatú véleménye miatt.

26: Egy szóval sem mondtam, hogy különb lennék bárkinél is, és nem is gondolom ezt. Nem vagyok nekik csalódás, mert van miért büszkének lenniük rám. Tudom, szerinted ez is nagyképűség. Egy gyereket nem a szülőknek kell megszülni ajándékként, mert nekem kell felnevelni es felelősséget vállalni érte. Meghálálom a szeretetet, de nem is tudom miért magyarázkodom. Remélem jobban érzed magad, hogy ezt leírhattad

2021. máj. 10. 14:53
 29/41 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy van miért büszkének lenniük rád, te gondolod, vagy ők mondták? Csak mert az, tegyük fel, hogy van egy jó állásod, ahonnan a pénzt magadnak rakod el, nem az ő büszkeségük, ugyanúgy az sem, ha kifizettek neked x nyelvvizsgád és tudsz pár nyelvet, vagy ha vettél magadnak egy kocsit, házat, mindet te használod, nem ők. A gyerek kérdésben egyetértek, nem nekik szülöd, éppen ezért írtam, hogy te ne vállalj.
2021. máj. 10. 15:03
 30/41 A kérdező kommentje:
Büszkék, ők mondták. Az, hogy anyagilag is támogatom-e őket, nem tartozik ide és csak a mi dolgunk. Befejeztem az értelmetlen beszelgetést, további szép napot.
2021. máj. 10. 15:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!