Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy nem lesz gyerekem?

Figyelt kérdés

Teljesen alkalmatlan lennék anyának, antiszociális vagyok, egyre kevésbé bírok elviselni másokat magam körül. Nehezen tudom kimutatni a szeretetemet. Jelenleg nincs kapcsolatom, örülök ha nem kell beszélnem senkivel, el sem tudom képzelni, hogy egy kisbabával foglalkozzak egész nap. Szeretem a gyerekeket (meglepő módon), de képtelen vagyok egy örök életre szóló felelősséget vállalni. Mindig arra gondolnék, hogy sokkal jobbat érdemelne nálam.

Csak a szüleimet sajnálom, mert nincs testvérem és így miattam unokájuk sem lehet. Ők még soha nem kérdeztek erről, én meg persze kerülöm a témát. 30/L

2021. máj. 9. 20:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
97%
Még hogy nincs aki alkalmatlan szülőnek? Rengeteg van. Azért van annyi lelkileg megnyomorított, bántalmazott gyerek A kérdező tiszteletet érdemel, mert képes beismerni ha valamire nem alkalmas. Ő legalább nem teszi majd tönkre egy gyerek életét sem.
2021. máj. 9. 21:31
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

8-as ugye te sem gondoltad ezt komolyan?

Millió+1 olyan ember van akinek kis kutyát nem adna az ember a kezébe, nemhogy gyereket.....

2021. máj. 9. 21:33
 13/41 anonim válasza:
95%

Már hogyne léteznének alkalmatlan szülők. Pedofilok, alkoholisták, pszichopaták és számos más mentális betegséggel rendelkező emberek. Egy antiszociális gyereke valószínűleg tudat alatt megtanulja az ilyen szülőtől, hogy az emberektől félni kell... A gyereknek is problémái lehetnek a későbbiekben.

Nagyon felelősségteljes döntés beismerni, ha valamihez nem értünk. Bár beismernék ezt a gyerekneveléssel összeegyeztethetetlen problémákkal küzdő emberek. Ha még nem tetted kérdező megkereshetnél egy pszichológust. Egy jó szakember segíthet a problémán.

Egyeseknek pedig nincs jobb dolga mint belerúgni a földön fekvőbe, kiélvén a saját belső frusztrációit?! A mentális betegségek és lelki problémák nem szégyelni való dolgok. A tolókocsisokat sem kövezünk meg az utcán. Az emberek nem maguknak kérik ezeket a dolgokat.

2021. máj. 9. 21:46
 14/41 anonim ***** válasza:
75%
Mit kell ezen elmondani? 30 éves vagy, párkapcsolat nélkül. Szerintem tudják, hogy a gyereket nem a gólya hozza majd az ajtód elé.
2021. máj. 9. 21:51
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

#8 nekem van gyerekem és pláne azóta mondom azt, hogy teljes mértékben alkalmatlan vagyok a feladatra!

Nem kell azt mondani, hogy nem lesz, gondolom azt sem jelented be, hogy nem veszel lovat vagy nem költözöl Kubába... Minek?

2021. máj. 9. 22:53
 16/41 anonim ***** válasza:
20%

Hat 14es... nem kell kapcsolat hogy összehozz egy gyereket... eleg egy 2 perces kamaty.

Úgy tűnik te ezt nem tudod.

2021. máj. 10. 00:23
 17/41 anonim ***** válasza:
24%

Rengeteg ember van, aki alkalmatlan szülőnek, a nagy többség még csak be sem ismeri.

A kérdező lehet, hogy valóban nem alkalmas szülőnek, de az mindenképp meg van benne, ami a szülőséghez nagyon fontos, és ami rengeteg „gyerekcsinálóból” hiányzik; az önkritika.

Kérdező: ezekkel a mentális(nak tűnő) problémákkal érdemes lenne felkeresni egy szakembert. Úgy érzem, hogy ezek a problémák, illetve a megfelelési kényszer az egész életedre rányomják a bélyeget. Sajnos ha nincsenek időben kezelve, akkor a későbbiekben sokkal nagyobb károkat tudnak okozni (legvégső esetben sajnos még öngyilkosság is lehet a vége).

Előfordulhat, hogy a gyerekvállalás visszautasítása csak átmeneti állapot, és ez később változni fog („ketyeg a biológiai óra”).

Van valamilyen háziállatod? Sok esetben szokták a pszichológusok is ajánlani, hogy az „emberkerülő” emberek terápiás céllal vegyenek magukhoz egy kutyát, egy macskát, egy hörcsögöt, de gyakorlatilag bármilyen állat megteszi, amit gondozhat, beszélgethet vele, és ha az állat életben marad, azt sikerként könyvelik el, ezzel is az önbizalmukat építik. De ha az állatot soknak tartod, akkor lehet egy szimpla növénykét is nevelgetni; akár magról, akár egy fiatal palántát veszel, és napról-napra nézed, hogy hogyan fejlődik, és büszkeséggel tölt el, hogy a te befektett munkád hatására növekszik.

2021. máj. 10. 03:09
 18/41 anonim ***** válasza:
90%

"Hat 14es... nem kell kapcsolat hogy összehozz egy gyereket... eleg egy 2 perces kamaty.

Úgy tűnik te ezt nem tudod."

Normális emberben ez a lehetőség fel sem merül. :)

2021. máj. 10. 10:33
 19/41 anonim ***** válasza:
85%

Pisztolyt tartanának a fejedhez ha elmondanád ezt vagy mitől félsz felnőtt létedre, úgy hogy ebbe nincs igazán beleszólásuk?

Te tested, úgy éled az életed ahogy szeretnéd és ha úgy érzed nem kell gyerek akkor nem lesz és ne egy szülő miatt dönts máshogy, és ők érzelmileg zsaroljanak emiatt hogy nekik nem lesz jajj unokájuk meg egyéb...

2021. máj. 10. 13:51
 20/41 anonim ***** válasza:
42%

18

Értsd a lényeget. Bizony sokan vannak akinek nem kell kapcsolat gyerek viszont igen (sperma bankosok), olyan is amikor egy éjszakából lesz gyerek.

Tehát gyakorlatilag egy teherbeeséshez egy érett petesejt meg egy csepp sperma szükségeltetik.

Az hogy nincs kapcsolata valakinek nem zárja ki a terhességet, de ugy írod mintha ilyen a világban elő nem fordult volna még

2021. máj. 10. 14:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!