Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy nem lesz gyerekem?
Teljesen alkalmatlan lennék anyának, antiszociális vagyok, egyre kevésbé bírok elviselni másokat magam körül. Nehezen tudom kimutatni a szeretetemet. Jelenleg nincs kapcsolatom, örülök ha nem kell beszélnem senkivel, el sem tudom képzelni, hogy egy kisbabával foglalkozzak egész nap. Szeretem a gyerekeket (meglepő módon), de képtelen vagyok egy örök életre szóló felelősséget vállalni. Mindig arra gondolnék, hogy sokkal jobbat érdemelne nálam.
Csak a szüleimet sajnálom, mert nincs testvérem és így miattam unokájuk sem lehet. Ők még soha nem kérdeztek erről, én meg persze kerülöm a témát. 30/L
szent ég milyen emberek vannak itt..
kérdező ne foglalkozz se válaszolj vissza a 26-osnak egyértelműen vitát akart generálni és ezt élvezi..
azert nem gondoltam volna hogy ennyire sotet (lehet hogy troll) emberek is megfordulnak itt. kerdezo, nehogy foglalkozz veluk, de foleg ne etesd oket! es ne erezd magad a hulyek miatt rosszul.
#26. szerintem inkabb te vagy csalodas
Jelentettem ezt a kötekedő alakot - remélhetőleg kihajítja a moderátor.
(Azt hiszem őrá nem büszkék szülei, és itt éli ki magát...)
Ha kérdezik, egyszerűen mondd meg az igazat, hogy nem akarsz. Egyszer ki is fejtheted, hogy miért, ha rákérdeznek, de folyton magyarázkodni nem kell, és nem tartozol nekik semmivel ezzel kapcsolatban. Ez a te életed és a te döntésed, aminek a következményeit neked kell viselni, ha vállalod, és akkor is, ha nem.
Mikor nálunk általánosságban szóba került a gyerekvállalás, mert én már 11 éve együtt vagyok a férjemmel, egyenesen megmondtam, hogy nem akarok gyereket, SOHA nem is akartam. Én ( nem vagyok gyerekgyűlölő), de nem szeretem őket, számomra fárasztóak, sokszor idegesítőek, hangosak, macerásnak tartom az egész gyerekes ééletet , nem lenne hozzá türelmem. A férjemmel jobban szeretünk így kettesben élni, illetve 1 éve már hárman a kiskutyánkkal.:) Nem nekem való a gyerek, ez 10000 %. Anyuék simán elfogadták, megértik. Ők is úgy gondoljàk, hogy ez csak az én, a mi döntésünk. Nem volt nagy meglepetés sem a dolog, mert a nővérem sem akar gyereket. Ő pl semmiféle párkapcsolatot sem.
A normális emberek elfogadják, hogy nem mindenkinek élete értelme, célja a gyerekvállalás. A többivel meg nem kell foglalkozni. Az maradjon azok nyomora akik ezért pl elítélnek.
30 éves lány :D :D
Esetleg ezen a státuszon kellene elgondolkodni, hogy NEM LÁNY VAGY. Én sem vagyok 35 évesen fiú. Ha sikerült nővé válni, utána már a következő lépés, hogy asszony leszel, onnan meg egyenes az út az anyaság felé.
Teljesítsd be a női principiumot, legyél anya, lehetőleg hármat szüljél, amennyiben fehér vagy, mert a nemzet csak így marad fenn. Majd ráérsz önzősködni 70 felett.
Vicceltem természetesen. Ne mondd meg sehogy, nyilván ismernek a szüleid, tehát gondolom magyarázkodnod sem kell. Az antiszocális viselkedés hátránya tud lenni, hogy az embernek nincsenek barátai, akivel ezeket a kérdéseket meg tudná beszélni... De ha küldesz magadról képet, akkor esetleg lehet a barátod, meg a jövendőbeli 4 gyerekednek a hétvégi apukája.
Szia.
Ha úgy gondolod hogy sejtik az álláspontodat, akkor lehet hogy azért is nem forszírozzák. De egyébként se legyen emiatt rossz érzés benned, hiszen ez a Te életed, a Te döntésed. Nagyon sok hozzád hasonló ember van, és habár én nem vagyok antiszociális, gyereket én sem szeretnék. Egyrészt erre világra minek? Másrészt én tudom hogy mit tudok bevállalni és mit nem. A futóbolondokkal ne is foglalkozz, akik ezért sértegetnek. Én mindig azt mondom hogy mi legalább majdnem 100%- os önismerettel rendelkezünk. Azért csak majdnem, mert még magunkat is nehéz kiismernünk, és vannak bizonyos szituációk, amikor a saját reakciónkon is meglepődünk. Szóval fel a fejjel, nem kell emiatt elkámpicsorodni, vagy aggódni miatta. Ha felhozzák a témát akkor legyél őszinte. Sokan mondják hogy a gyerek a legnagyobb boldogság, én meg azt mondom hogy kinek mi. Most már egyre több nő mer előállni őszintén, és elmondani hogy ha újrakezdhetné, nem vállalna gyereket. Nem azért mert ne szeretné őket, de úgy érzi hogy nem adta meg azt a boldogságot a családos élet, amiről beszéltek. Jó lenne ha minél többen kiállnának akik így érzik, akár anonim is, hogy azok akik úgy érzik nekik nem kell gyerek, azok tudják, hogy nem ördögtől való az érzés, hogy a társadalmi megfelelési kényszerből lett gyermek nem hozza el a boldogságot, az elégedettséget, és az a rózsaszín köd sem fog leszállni, ha valójában nem is akart gyereket. Hú ez egy kicsit hosszú lett. :)
Ha rákérdeznek, mond el simán, nincs ezen mit szégyellni. A mai világban ez már teljesen elfogadott dolog. Ha értelmesek, el fogják fogadni és nem fognak cseszegetni miatta, ha meg nem, az róluk állít ki szegénységi bizonyítványt. Egyetlen szülőnek sincs joga unokát követelni, kizsarolni a gyerekétől!
Az én szüleim például csak legyintettek, mikor 20 évesen megmondtam nekik, azt mondták, még fiatal vagyok és éretlen, majd meggondolom magam. Aztán most, hogy 9 évvel később is ezt mondom, - sőt, szándékomat megerősítendő, elköttettem magam, - elfogadták, nem piszkálnak már vele. Előbb-utóbb minden szülő elfogadja a gyereke döntését, legyen az bármi is. Ha pedig te vagy az egy szem lányuk, biztosan nem fognak elfordulni tőled.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!