Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kezdjek a rokonok kéretlen...

Mit kezdjek a rokonok kéretlen megjegyzéseikkel, beszólogatásaikkal? Szerintetek kinek van igaza? 22/L

Figyelt kérdés

Jelenleg szüneteltetem az egyetemi tanulmányaimat, mert a második online félév végére már sajnos azt éreztem, hogy én ezt így nem tudom tovább folytatni. Akkor már nagyon rosszul éreztem magam, kimerült voltam, elfogyott minden motivációm, nem tudtam aludni, nem tudtam koncentrálni semmire, nem tudtam normálisan tanulni, sokat stresszeltem és szorongtam stb. és így egyszerűen nem voltam képes teljesíteni. Sokáig gondolkoztam és végül azt láttam legjobbnak, ha passziválok és ez így is történt. Azóta is itthon vagyok és miután kipihentem az egyetemet és annak minden velejáróját, próbálom lefoglalni magam (hobbi, sport, egyéni tanulás, kis kimozdulás és ilyesmi), több időt szánni magamra, valamennyire rendbe kapni magam és majd ezt követően szeretnék picit előre dolgozni (pl. szakdolgozatot írni). Viszont még nem érzem magam késznek arra, hogy belevágjak valamibe, ami komolyabb elköteleződést vagy felelősséget jelent pl. munka vagy valamilyen képzés. Egy nyelvtanfolyamra elkezdtem járni, de az tulajdonképpen visszahozta ugyanazt a stresszt és szorongást, amit az egyetem alatt is éreztem és emiatt inkább abbahagytam. Most egyedül tanulok, illetve bejelentkeztem tanácsadásra az egyetemen, hátha segít. A lényeg az, hogy most szeretném arra kihasználni ezt az időszakot, hogy picit visszarázódjak a normális kerékvágásba és majd szeptemberben már ismét meg tudjam kezdeni a tanulmányaimat.

A szüleimmel mindezt meg is beszéltem és alapvetően többször beszélgettünk már az egész kérdéskörről korábban is, hiszen ők is tudtak a problémáimról. Ők abszolút támogattak és arra biztattak, hogy nyugodtan döntsek magam, ahogyan én jónak látom, ahogyan szeretném és ők támogatnak, segítenek bármiben. Viszont a testvéremtől és a rokonaimtól folyamatosan kapom az ezzel kapcsolatos megjegyzéseket, hogy ez mekkora szégyen, kihasználom a szüleimet, mit képzelek, ez nem normális, soha nem lesz diplomám, csak húzom az időt, csak hisztizek és kifogásokat keresek, bezzeg ők, kinek nem nehéz, miért ne bírnám ki, nem csinálok semmit, nem lesz belőlem semmi, miért nem tanulok, miért nem dolgozom, miért nem megyek más egyetemre stb. Megpróbálom elengedni a fülem mellett, de őszintén szólva nagyon bánt és emiatt is többször sírtam már, ez is egyfajta stresszt, megfelelési vagy teljesítési kényszert, nyomást tesz rám és csak rosszabbul érzem magam miatta.

2021. ápr. 26. 21:14
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
46%
most is inkább itt írogatsz, ahelyett hogy tanulj vagy dolgozz :)
2021. ápr. 27. 16:49
 52/69 A kérdező kommentje:
Igen, és? Szeretnél még valamit hozzá fűzni?
2021. ápr. 27. 16:50
 53/69 anonim ***** válasza:
46%
Ha te is szeretnéd akkor semmi rossz elrontója nem vagyok 😉.
2021. ápr. 27. 17:36
 54/69 anonim ***** válasza:
85%
Hagyjátok neki ez megfelel, szüleinek megfelel. Az hogy kérdező nem bírta a nyomást hát ez van majd rájön lesz rosszabb is az élet. Nagyanyám szavaival élve: Mindenki magának hülye.
2021. ápr. 27. 17:41
 55/69 anonim ***** válasza:
31%
54- és ha nem lesz neki rosszabb? Ha élete végéig azt csinálhat amit akar ?Mert van hozzá pénze, családja, háttere? Az miért olyan borzasztó egyeseknek? Attól neked se jobb ,se rosszabb nem lesz az életed. Tehát nem mindegy?Miért lenne hülye? Sőt.. nagyon is okos, szerencsés, ügyes, hiszen azt csinál,amit akar.
2021. ápr. 27. 17:47
 56/69 anonim ***** válasza:
46%
55-ös: Attól még hülye, mert itt hisztizik ismeretlenek válaszain :P
2021. ápr. 27. 18:49
 57/69 anonim ***** válasza:
31%
56- ha végigolvasod, láthatod, hogy itt majdnem mindenki hisztizik, csak a kérdező nem. Ő tök korrekt, higgadt válaszokat ad sok kommentelőnek.
2021. ápr. 27. 19:39
 58/69 anonim ***** válasza:
70%

hát a válaszai inkább egy tizenéves szintjén vannak, mert folyton csak a kifogás és mentegetődzés, ha tényleg érett felnőtt lenne, akkor letojná a hozzászólókat és nem válaszolna sehogy nemhogy regényekkel válaszolna...

kérdező besokallt az egyetemtől, ez van ő nem áll erre készen,de közben csak mert mindenki mamahotelben lakik azt hiszi ez a normális,de attól hogy ez a generáció így van nevelve még nem normális. Amikor engem nem vettek fel egyetemre egyből elkezdtem dolgozni és meg sem fordult a fejemben , hogy akkor most hawaii és habzsi-dőzsi. Ha volt okj-m végigcsináltam mindegy mi volt és ott is volt, hogy nem volt tankönyv, sem segítség, mégis végigcsináltam, pedig ott a tanár utált és keresztbe akart folyton tenni.

A kérdező meg egyből mindent felad amint nehézségbe ütközik, pedig egy angol nyelvtanfolyam egyáltalán nem nehéz és elképzelhetetlen számomra, hogy senki ne segítsen egy csoportból(még a legbunkóbb is volt hogy segített nekem, mert cserébe én is beszereztem neki tételeket stb.) szóval kérdező széttárja kezét, hogy "jaaaj nem tehetek róla,de sebaj anya-apa segít hisz mindenkinek ezt teszik a szüleik", ugyan miért ne lehetne dolgozni mellette, ha már egy évet halaszt? vagy addig nem segít otthon a házimunkában hanem csak hobbi és sport és közben anyuci eteti? Ezért még dícsérjék is meg, ugyan -.-"

2021. ápr. 27. 22:57
 59/69 anonim ***** válasza:
73%
58- ugy néz ki ,változott a világ. azért, mert régen másképp neveltek, nem mondanám, hogy az volt a csodás, a remek, a normális.neked lehet, hogy az volt. a mostaniaknak meg más. nem kell egymás torkának esni.
2021. ápr. 27. 23:16
 60/69 anonim ***** válasza:
46%

58-as vagyok:

az az azóta csak pár év különbség... 80-as születésű vagyok és az utánam tíz évvel jövők már így álltak a világhoz, hogy sebaj anyáék mindent állnak és a tanárok is érezték, hogy a pár éves különbség osztályok között is brutális, mert minden évvel egyre butábbak a diákok(én is ezt tapasztaltam), amíg az előző tanév tanulóinak eszébe sem jutott feladni, addig a következő generáció már nyafogott a gyakorlati órákon és még sorolhatnám.

Eszméletlen mennyire sérülékenyek a mostani fiatalok lelke(hú de öreges szöveg ez, tudom XD) és minden kis hülyeségen már eldobnak mindent, hogy nekem ez nem megy és az előttem levő generációhoz képest még én is egy gyenge alkat lennék. Sajnos egyre nyafkább minden generáció és ez alól az enyém sem kivétel.

2021. ápr. 27. 23:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!