Ilyen esetben ti "ráhagynátok" a gyerekekre a kommunikációt?
A gyerekek apukája három hónapja megismerkedett egy nővel, és elhagyott. Azóta gyakorlatilag igyekszik nullára lecsökkenteni velem a kommunikációt. Próbáltam vele többször beszélni, hogy ez így nagyon nem jó, a közös gyerekek miatt kellene, hogy normálisan tudjunk kommunikálni, de valami miatt nem hajlandó erre. Hiába kérdezem, hogy mi baja van, miért zárkózik el a legalapvetőbb kommunikációtól is, nem árulja el nekem a miérteket. Annyit mondott csak, hogy ő "nem akar velem semmilyen kapcsolatban maradni". Végül meguntam, hogy erőltessek egy normális kapcsolatot vele, elengedem a témát a saját lelki nyugalmam érdekében, így is elég nehéz a helyzetem, nem akarom még bonyolítani egy makacskodó emberrel.
A gyerekek 8 és 14 évesek. Szerintetek nagyon gáz, ha rájuk hagyom, hogy ők kommunikáljanak az apjukkal, ha szeretnének valamit tőle? Például, holnap dolgozom. Én hiába kérném meg az apukát, hogy jöjjön el hozzájuk addig, és szervezzenek valamilyen programot. Ha a gyerekek kérik, akkor vagy jön vagy nem...
Engem nagyon frusztál ez az állapot, de mivel - hiába próbáltam többször beszélni vele erről - a volt férjem engem ignorál, így nem tudom megoldani a helyzetet másképp sajnos...
Szerintetek ez fenntartható állapot így?
30!
"Akárkié is a lakás, ha elköltözött, és már nem az ő cuccai vannak bent, hanem egy másik emberé, akihez jogilag nincs köze..."
Itt érdekelt volna miylen másik emberről van szó, akihez jogilag nincs köze.
A volt férjem nem fog a lakásban mászkálni, hiszen ha volt férj, akkor van egy jogerős ítélet a válásról, a gyerkelehelyezesrol és a vagyonmegosztásról, aminrendelkezik a lakásról is. Ha nekem ítélte a bíróság, nem jöhet be. Ha neki, én nem lakhatok ott. Ha megfelezte, akkor jön, amikor akar.
Megegyszer, itt apuka csak lelepett, nem váltak el
32!
A gyereked apja vadbarom? Hm... Még mindig nem váltak el, még mindig nem volt vagyonmegosztás, legalábbis semmi ielysmi nem szerepelt a történetben, ergo az apanak pont ugyanannyi joga van ott lakni, vagy bármikor bemenni a saját lakásába, mint az anyának.
33!
Irreleváns a véleményed. A tény az, hogy ha nincs válóper, jogerős ítélet a valasrol, vagyonmegosztasrol es gyermekelhelyzesrol, akkor az a lakas kozos es az apa akkor megy, amikor akar, akkor is, ha te fejre állsz.
"Irreleváns a véleményed."
És ezt ki dönti el, te? Max a kérdezőnek van joga. Az apa pedig akkor megy, amikor az anya kinyitja előtte az ajtót. Nem hiszem, hogy olyan fontos lenne neki, hogy betörjön hozzá. Beszélni se akar vele jóformán. Nekem aztán tökmindegy, te értetlenkedsz itt folyamatosan.
36!
A kerdees szempontjából irreleváns a véleményed. Apukának nyilván van kulcsa a saját lakásához, akkor megy, amikor akar. Vita vége, szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!