Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben ti "ráhagynátok"...

Ilyen esetben ti "ráhagynátok" a gyerekekre a kommunikációt?

Figyelt kérdés

A gyerekek apukája három hónapja megismerkedett egy nővel, és elhagyott. Azóta gyakorlatilag igyekszik nullára lecsökkenteni velem a kommunikációt. Próbáltam vele többször beszélni, hogy ez így nagyon nem jó, a közös gyerekek miatt kellene, hogy normálisan tudjunk kommunikálni, de valami miatt nem hajlandó erre. Hiába kérdezem, hogy mi baja van, miért zárkózik el a legalapvetőbb kommunikációtól is, nem árulja el nekem a miérteket. Annyit mondott csak, hogy ő "nem akar velem semmilyen kapcsolatban maradni". Végül meguntam, hogy erőltessek egy normális kapcsolatot vele, elengedem a témát a saját lelki nyugalmam érdekében, így is elég nehéz a helyzetem, nem akarom még bonyolítani egy makacskodó emberrel.

A gyerekek 8 és 14 évesek. Szerintetek nagyon gáz, ha rájuk hagyom, hogy ők kommunikáljanak az apjukkal, ha szeretnének valamit tőle? Például, holnap dolgozom. Én hiába kérném meg az apukát, hogy jöjjön el hozzájuk addig, és szervezzenek valamilyen programot. Ha a gyerekek kérik, akkor vagy jön vagy nem...

Engem nagyon frusztál ez az állapot, de mivel - hiába próbáltam többször beszélni vele erről - a volt férjem engem ignorál, így nem tudom megoldani a helyzetet másképp sajnos...

Szerintetek ez fenntartható állapot így?

2021. ápr. 23. 08:50
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

30!

"Akárkié is a lakás, ha elköltözött, és már nem az ő cuccai vannak bent, hanem egy másik emberé, akihez jogilag nincs köze..."

Itt érdekelt volna miylen másik emberről van szó, akihez jogilag nincs köze.

A volt férjem nem fog a lakásban mászkálni, hiszen ha volt férj, akkor van egy jogerős ítélet a válásról, a gyerkelehelyezesrol és a vagyonmegosztásról, aminrendelkezik a lakásról is. Ha nekem ítélte a bíróság, nem jöhet be. Ha neki, én nem lakhatok ott. Ha megfelezte, akkor jön, amikor akar.

Megegyszer, itt apuka csak lelepett, nem váltak el

2021. máj. 5. 11:52
 32/40 anonim ***** válasza:
72%
31. Ezt viszont nem tudjuk. Én úgy lennék vele, hogyha ott lakhatok a két gyerekkel, akkor oda bejelentés nélkül senki nem teheti be a lábát. Nyilván ők is megegyeztek valamiben. De nekem a 8 éves gyerekem ne fogadjon be csak úgy, jóformán idegen embereket a lakásba a tudtom nélkül. Mert végül is, ha az én lakásom is, akkor nekem is jogom van erről dönteni. Elment az apuka? Nem tetszett a család? Tessék bejelentkezni. Nem nyitunk ajtót mindenféle vadbaromnak.
2021. máj. 5. 12:06
 33/40 anonim ***** válasza:

32!

A gyereked apja vadbarom? Hm... Még mindig nem váltak el, még mindig nem volt vagyonmegosztás, legalábbis semmi ielysmi nem szerepelt a történetben, ergo az apanak pont ugyanannyi joga van ott lakni, vagy bármikor bemenni a saját lakásába, mint az anyának.

2021. máj. 5. 12:43
 34/40 anonim ***** válasza:
80%
33. Hát figyelj... Csak úgy elhagyott egy másik nőért, és a nyakamon maradt két gyerek. Nem hiszem, hogy ezt meg kéne neki köszönnöm. Talán meg is kéne ezért dicsérni, hogy mennyire felelősségteljesen éli az életét? Legyen szerencséje a másikkal, de hogy ott, ahol én lakok, nem járkál kedve szerint, az is biztos. Ha nem tetszik neki, tegyen ki. Képzeld csak el, milyen kínos lenne, ha pl. ott lennének nálam a szüleim, és egyszer csak betoppanna. Az ember általában megtervezi a napjait, ha sikeres akar lenni. Ebbe ilyen jött-ment alakok nem nagyon férnek bele.
2021. máj. 5. 12:56
 35/40 anonim ***** válasza:

33!

Irreleváns a véleményed. A tény az, hogy ha nincs válóper, jogerős ítélet a valasrol, vagyonmegosztasrol es gyermekelhelyzesrol, akkor az a lakas kozos es az apa akkor megy, amikor akar, akkor is, ha te fejre állsz.

2021. máj. 5. 12:58
 36/40 anonim ***** válasza:
57%

"Irreleváns a véleményed."

És ezt ki dönti el, te? Max a kérdezőnek van joga. Az apa pedig akkor megy, amikor az anya kinyitja előtte az ajtót. Nem hiszem, hogy olyan fontos lenne neki, hogy betörjön hozzá. Beszélni se akar vele jóformán. Nekem aztán tökmindegy, te értetlenkedsz itt folyamatosan.

2021. máj. 5. 13:15
 37/40 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként se az volt a kérdés, hogy kinek mihez van joga, hanem hogy bízza-e a gyerekre, ami, őszintén, nagy felelőtlenség lenne.
2021. máj. 5. 13:17
 38/40 anonim ***** válasza:

36!

A kerdees szempontjából irreleváns a véleményed. Apukának nyilván van kulcsa a saját lakásához, akkor megy, amikor akar. Vita vége, szia.

2021. máj. 5. 13:17
 39/40 anonim ***** válasza:
XD
2021. máj. 5. 13:21
 40/40 anonim ***** válasza:
Kérdező, nyilatkozz már légyszi, van itt egy értetlenke, és már én is kíváncsi vagyok: -te is úgy gondolod, hogy apuka bármikor bemehet a hátad mögött a lakásba, amikor akar, vagy csak akkor mehet, ha veled megbeszélte, és te beengeded?
2021. máj. 12. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!